Een dag naar Paxos

Corfu een prachtig eiland dat veel te zien en te beleven heeft. Echter is het ook leuk om het eiland eens vanaf zee te bekijken! En waarom niet een dagje met de boot naar Paxos en Antipaxos? Een heel andere wereld binnen handbereik.

/

Via de hostess is het mogelijk om een excursie te boeken naar de eilanden Paxos en Antipaxos. Deze eilanden ligt op ongeveer anderhalf uur varen van Corfu vandaan. Samen worden ze Paxi genoemd. Paxos heeft een aantal mooie dorpen met een haven en gezellige terrassen, prachtige baaien en een groen binnenland. De vele bloemen zijn heel aantrekkelijk voor vlinders die hier dan ook in grote getale voorkomen. Slechts zo’n 25 vierkante kilometer groot, en een pareltje om te bezoeken. Het ernaast gelegen Antipaxos, dat letterlijk betekent naast Paxos, is met zijn 4 vierkante kilometer alleen maar strand en zee en zo goed als onbewoond. Als u de kleur van de zee hier niet met eigen ogen heeft gezien, gelooft u de foto’s niet.

De haren in de wind tijdens de tocht over zee en onderweg een duikje in de zee en vooral genieten van alles wat aan u voorbij gaat. En natuurlijk is er tijd voor een stap aan land op Paxos.

U kunt natuurlijk ook met uw gezelschap voor een eigen boot kiezen en de schipper vaart u waar u wilt. Dit deden wij. Met ons achten hadden we een dag om niet te vergeten. Drank en wat lekkers te eten in de koelbox gelegd en we hadden grote pret. Heerlijk vanaf de boot het water in gedoken. Andreas dook voor ons zee-egels op die we met wat citroen en olie hebben opgepeuzeld. En op Antipaxos hebben we aan het water gevoeld of het wel echt was en geen plaatje dat ons werd voorgeschoteld. Tegenwoordig kunnen 3D printers heel veel en voor je het weet, wordt je voor de gek gehouden! Maar het was echt. Als laatste gingen we aan land in Lakka waar het terras ons voor even wist te binden aan een koud drankje en een lekkere maaltijd. Toen was het tijd om terug te gaan. We waren niet meer tot veel in staat die avond en slapen deden we als roosjes!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten