Overzicht nieuws
Home > Klantenservice> Kafenion> Nieuws> Internationale Vuurtorendag

Internationale Vuurtoren dag

Zondag 19 augustus vieren we weer de Internationale dag van de Vuurtoren ‘International Lighthouse and Lightship Weekend (ILLW)’.
Deze dag is een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd op de 3e zondag van augustus wordt gehouden. Op deze dag worden de vuurtorens open gesteld voor het publiek zodat u als bezoeker de toren in kunt gaan. U zult versteld staan van de rijke historie die de vuurtorens hebben.
Een vuurtoren is een lichttoren die oorspronkelijk is bedoeld om schepen bij slecht weer en storm te waarschuwen voor kliffen of doorgangen. Doorgaans staan de vuurtorens aan de rand van een klif of eilanden voor een ingang of klif.

Ook in Griekenland zijn diverse vuurtorens dan voor publiek geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Het doel is om het belang aan te tonen van vuurtorens en andere navigatiemogelijkheden.

Bent u toevallig op een van de onderstaande bestemmingen? Deze vuurtorens zijn in ieder geval te bezichtigen in de buurt van uw bestemming.

* Agios Nikolaos - Kea
* Moudari - Kythira
* Gerogobos - Kefalonia
* Gourouni - Skopelos
* Drepano - Chania, West-Kreta
* Keri - Zakynthos
* Lakka - Paxos
* Kranai - Githion
* Plaka - Limnos
* Monemvasia - Laconie
* Vasilina - Evia

Wilt u tijdens uw vakantie dit weekend ook een kijkje nemen in één van de vuurtorens? vraag dan de hostess om verdere informatie.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten