Prijsvraag juli 2022

Met veel plezier mochten wij 3 boeken van de Belgische schrijver C.M.M. Dellamonte weggeven. Deze zijn inmiddels verloot onder de inzenders van het goede antwoord op de onderstaande vraag:

Op welk Cycladen-eiland werd het wereldberoemde beeld van de godin Aphrodite gevonden dat tegenwoordig in het Louvre te bezichtigen is?


Het juiste antwoordt luidt: Milos.

Leesplezier in Griekse sferen

De Belgische schrijver C.M.M. Dellamonte, pseudoniem van Carlos Struyvelt, is een fervent Griekenlandliefhebber. Het is dan ook niet verwonderlijk dat al zijn drie boeken zich in Griekenland afspelen. Tegen de idyllische achtergrond van de Cycladen-eilanden weet hij als geen ander de lezer onder te dompelen in Griekse sferen. De gedetailleerde sfeerbeelden van landschap en gastronomie worden op verrassende wijze aangevuld door de illustraties van Virginie Suys.

Weg naar Milos vormt Dellamonte’s debuutroman. Dit feel-good vakantieboek neemt de lezer neemt naar het eiland Milos waar de levenslustige Catherina na een mislukt huwelijk haar leven probeert op te pakken. Al snel geniet ze weer met volle teugen, totdat een ontmoeting met een wijze Griekse yiayia haar leven een geheel onverwachte wending geeft…

Voor zijn tweede roman Samen naar Santorini ging Dellamonte op studiereis naar Santorini. Na een tijd de sfeer op het eiland geproefd te hebben combineerde hij zijn eigen ervaringen met fictie. Resultaat is een humoristisch en romantisch zomerboek waarin de lezer de avonturen volgt van vier hartsvriendinnen die zich opmaken voor het ‘volwassen leven’ na hun afstuderen.

De derde roman van Dellamonte Terug naar Ios is het romantische verhaal over een nooit vergeten jeugdliefde, een verhaal vol zonnige passie. In de hoop haar relatie te redden reist Nicoletta met haar dochtertje en vriend naar Amorgos. Kan zij echter het verleden laten rusten wanneer zij hier onverwachts haar grote liefde uit Ios weer tegen het lijf loopt?


Heeft u interesse in een van de romans, maar heeft u niet gewonnen? Dan kunt u via deze link een van de romans bestellen.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten