Overzicht nieuws
Home > Klantenservice> Kafenion> Nieuws> Geboorte Caretta Caretta schildpadden

Recordaantal geboortes Caretta Caretta schildpadden op Zakynthos

2018 blijkt voor de Caretta Caretta schildpad een recordjaar aan geboortes volgens Archelon, een organisatie die de Caretta Caretta schildpadden beschermt. Volgens deze Griekse organisatie is er in 2018 een groei van 139 procent in vergelijking met 2017. Waar in 2017 er 545 nesten zijn geteld, komt de organisatie op een totaal van 1.360 nesten. De populairste nestplaats van de schildpadden is op Sekania beach. Dit strand is zuidelijk gelegen, nabij Vasilikos.

De Caretta caretta schildpad is een unieke diersoort in het Middellands zeegebied. Er zijn diverse organisaties waaronder Archelon die probeert de schildpadden te beschermen. Zo worden de stranden goed in de gaten gehouden en zorgen ze ervoor dat het leggen van de eieren goed en veilig verloopt. Dit proces wordt ieder jaar ondersteund door vele vrijwilligers uit verschillende landen.

Op de stranden in zuid Zakynthos maar ook op andere eilanden waar de Caretta Caretta schildpadden haar nesten leggen, moeten toeristen zich aan zeer strenge regels houden en is het ’s avonds niet toegestaan om het strand te betreden. Deze regel wordt streng nageleeft zodat de Caretta Caretta schildpadden rustig hun eitjes kunnen leggen. Wanneer u zelf op het strand van Zakynthos bent, let dan goed op dat u niet zelf op een nest gaat liggen.

/
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten