Overzicht nieuws
Home > Klantenservice> Kafenion> Nieuws> Wonderen van het voorbereiden

De wonderen van het voorbereiden

Voordat u kan genieten van uw welverdiende vakantie op een van onze 29 prachtige bestemmingen zijn wij al een aantal weken op de bestemming om uw vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Graag willen wij u een kijkje geven achter de schermen en u kennis laten maken met ons werk, voordat u op de bestemming aankomt.

/

De hostess vertelt

Aankomend seizoen ben ik de hostess voor de gasten van Ross Holidays op het eiland dat een hoofdrol speelt in het wereldberoemde verhaal; 'De Odysee' van Homerus. Ondanks dat ik hier nog niet eerder geweest was, was het een feest van herkenning toen ik er arriveerde. Zoals Homerus, en met hem vele anderen, al zeiden; “Ithaki is een gevoel van thuis komen.”

Vathi ligt in de diepe baai van Mólos en is gebouwd tegen de berghellingen van Ithaki. Per fiets ontdekte ik dit prachtige stadje waar ik mij meer dan welkom voel. Of het nu het vriendelijke meisje bij de bakker is dat elke ochtend even uit het venster hangt om te vragen hoe het met mij gaat. Of de eigenaar van een van de vele tavernes die mij uitnodigt voordat ze opengaan. Ik word uitgenodigd voor kopjes thee, een volleybaltoernooi en zelfs een boottochtje. Overal speelt de gastvrijheid een grote rol en al snel voel ik mij helemaal thuis in Vathi.

Maar er is werk aan de winkel. Na mij geinstalleerd te hebben op kantoor, heb ik de planning erbij gepakt. Een van de dingen die mij te doen stond, was het controleren van alle woningen na de winterstop, kennismaken met de eigenaren en ik val van de ene verbazing in de andere. Een van de eigenaren laat mij nooit weg gaan zonder een praatje met een kopje thee erbij. Al snel vertelt hij uitgebreid over zijn leven op zee als kapitein en een aantal wonderlijke verhalen over wat hij daar heeft mee gemaakt. Voordat ik weg ga krijg ik 2 verse eitjes van zijn eigen kippen in mijn hand gedrukt en moet ik nog even kennis maken met de geit die hij met de fles groot heeft gebracht. Een andere eigenaar is regelmatig op het plein van Vathi en ook daar maak ik even een praatje voordat ik verder ga naar kantoor. Voor de eerdere gasten is het vast en zeker duidelijk welke eigenaar ik hier bedoel.

Na een aantal dagen op kantoor is het tijd om de rest van het eiland te gaan ontdekken. Maud, hostess voor de gasten van Ross Holidays op Kefalonia, komt ook mee en samen hebben we een prachtige dag met schilderachtige uitzichten op zee, de spiegelgladde baaien en lieflijke bergdorpjes. Samen met de wandelgids Ester en haar hond lopen we naar de school van Homerus net buiten Stavros. Ester weet veel te vertellen over Ithaki en we worden dan ook beloond met een schat aan informatie en opnieuw een prachtig zicht op een van de talloze baaien. Veel te snel loopt de dag ten einde en rijden we via Anogi terug naar Vathi. In Anogi stoppen we bij de taverne om de sleutel van de kerk te vragen en genieten we van de eeuwen oude fresco’s die daar te zien zijn. Bij het afgeven van de sleutel in de taverne vraag ik of ze bij de volgende mis een kaarsje willen branden voor mijn opa en oma. Iets dat ik als klein meisje al deed en nog altijd doe. Ik word opnieuw meegenomen in het kerkje en mag een kaars en een olielampje aansteken in een van de mooiste kerkjes van Ithaki. Terug in Vathi is er tijd voor een snel drankje en dan gaat de ferry terug naar Kefalonia.

Ook op Kefalonia heb ik kennis mogen maken met een aantal prachtige plekjes, zoals Assos, een schilderachtig dorpje omringd door de zee en in de schaduw van een 16e-eeuws fort. In dit dorpje kwam ik de leukste deurklink van Griekenland tegen, ik heb hier een foto van gemaakt.

Dit zijn slechts een paar dingen die ik in de afgelopen 2 weken heb meegemaakt, als ik bij u langskom in uw woning vertel ik u graag meer over wat het eiland te bieden heeft. Maar bovenal hoop ik dat u zich hier net zo welkom voelt als ik.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten