Home > Klantenservice> Kafenion> Nieuws> Zon, zee en muziek

Zon, zee en muziek in Griekenland

De eerste gasten zijn inmiddels geland in Griekenland en het vakantieseizoen gaat officieel van start. Als muziekjournalist wil ik u graag laten weten dat er ook dit jaar zich muzikale hoogtepunten afspelen op uw vakantiebestemming. Op diverse bestemmingen van Ross Holidays kunt u genieten van muzikale hoogtepunten door middel van muziekvoorstellingen.

De volle overgave waarmee het Griekse publiek met de musici tijdens deze avonden meeleeft is ongekend. Zodra de muziek begint te spelen, zingt het publiek mee en wordt de sfeer met de seconde gezelliger. De liederen zijn veelal samengesteld uit gedichten van beroemde Griekse dichters, volksverhalen, historische gebeurtenissen en verhalen over de liefde. Omdat Griekenland door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht had op scheepslieden, werden er instrumenten vanuit alle continenten meegebracht en beheersen de Grieken binnen de kortste keren de diverse instrumenten. Dit zorgde uiteraard voor een grote diversiteit aan muziekstijlen in de Griekse muziek.

Overal in het land vinden optredens plaats van bekende vocalisten zoals Maria Farantouri, Yiorgos Dalaras, Sokratis, Malamas en Alkinoos Ioannidis. De optredens vinden in de zomermaanden plaats in onder andere eeuwenoude theaters in de buitenlucht, tijdens festivals en de vele theaters in de steden.

Wanneer u op uw vakantiebestemming naar een concert wilt gaan, kunt u dit altijd navragen aan de hostess van Ross Holidays. Uit eigen ervaring weet ik dat ze alles uit de kast zullen halen om u te voorzien van de juiste informatie. Uiteraard zult u tijdens een wandeling door de plaats van uw bestemming diverse posters aan de bomen zien hangen met de volgende concerten die in aantocht zijn.

Tevens kunt u onderstaande websites raadplegen:
www.allaboutfestivals.gr
www.musicfestivalwizard.com

Rest mij de collega reizigers van Ross Holidays een hele fijne en vooral ook muzikale vakantie toe te wensen!

Koos Gijsman

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten