Overzicht nieuws
Home > Klantenservice> Kafenion> Nieuws> Beleef Pasen in Griekenland

Beleef Pasen in Griekenland

Zoals u wellicht weet valt het Grieks-orthodoxe Pasen dit jaar op 5 mei, en wel tijdens de meivakantie! Een unieke gelegenheid om dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren waarin het Griekse Pasen buiten het seizoen valt, dit bijzondere feest tussen de Grieken mee te maken!

De aanloop naar Pasen start met de ‘Megali Evdomada’, de week voor Pasen. Iedere dag van deze week kent zijn eigen tradities. Loop bijvoorbeeld op donderdagavond eens een lokale kerk binnen om te zien hoe de epitafios wordt versierd of woon op de avond van Goede Vrijdag de plechtige processie bij. Tijdens de opstandingsdienst op zaterdagavond maakt u mee hoe de Grieken elkaar met een kaarsje het ‘heilige licht’ doorgeven. Een, onafhankelijk uw levensovertuiging, bijna mystieke ervaring die u nog lang bij zal blijven. Paaszondag staat in het teken van gezellig samenzijn en speelt zich voornamelijk buiten af. Er wordt gedanst, gezongen en natuurlijk lekker gegeten en gedronken. Gezien deze dag in het late voorjaar valt, belooft dit een prachtige zonnige dag te worden.

Extra bijzonder is dat u dit jaar Pasen kunt combineren met ‘Protomagia’ (1 mei), de dag waarop in Griekenland groots de lente wordt gevierd. Iedereen trekt eropuit om bloemen te plukken en overal ziet u bloemenkransen aan de deuren. Omdat deze vrolijke dag niet in de sobere Megali Evdomada past, is de viering dit jaar verschoven naar dinsdag 7 mei.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u als echte Griekenlandliefhebber deze bijzondere dagen rond het Grieks-orthodoxe Pasen ook eens meemaken? Aarzel dan niet langer en boek voor een onvergetelijke ervaring een vakantie met een vertrekdatum tussen 23 april en 5 mei.

/
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten