Bijzonder Kefalonia

Gaan we wel of niet op vakantie, in deze 'corona-tijd'? Wij besluiten toch een last minute te boeken, 2 weken naar Kefalonia. Na vele Griekse eilanden wordt dit de eerste keer naar Kefalonia.

Na een voorspoedige vlucht worden we opgevangen door Kitty, een prima hostess die vele tips geeft m.b.t. het eiland. Eén van die tips is een wandeling naar Palia Vlahata. Dit is een dorpje wat in 1953 is verwoest door een aardbeving op het eiland. Vanaf Sami is het zo’n anderhalf uur lopen. Dat moet kunnen…

Op een zonnige dag wandelen we eerst via het strand naar Karavomilos, waar we onszelf trakteren op een frappé. Daarna nemen we de weg omhoog, richting Palia Vlahata. Een mooie wandeling, continue licht stijgend, met prachtige vergezichten.

Na ruim een uur komen we aan op onze bestemming. We zijn de enige bezoekers, komen alleen een stel geiten tegen. Het is een indrukwekkend beeld, de restanten van een volledig dorp, waar tot de aardbeving in 1953 800 mensen leefden en werkten, kinderen naar school gingen en speelden op het plein en in de straat.

Een heel bijzondere plek en een prachtige wandeling, dankzij de tip van Kitty.

/

2021, Kefalonia
Mevrouw de Wit

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten