Boeiend Kreta!

Als trouwe Ross Holidays klanten, hebben we inmiddels heel wat bestemmingen gezien. En toch weten bepaalde ons steeds weer te verrassen. Waren wij al eerder op Kreta, toch ontdekten we weer hoe fijn dit eiland is en hoe veelzijdig. Wat was het weer heerlijk om op het ‘boeiende Kreta’ te zijn met z’n mooie natuur, cultuur, heerlijke eten en lieve mensen!

De eerste week van onze vakantie verbleven we in Kalives op West Kreta waarvandaan we de Agia Irini-kloof bezochten én wandelden met af en toe wat licht klauteren. Het leuke van deze 7 kilometer lange wandeling is dat deze minder bekend is dan de grote kloven, waardoor je er niet in een optocht doorheen hoeft. Wij hebben ongeveer 4 uur gedaan over deze schitterende wandeling. Aan het einde van de wandeling kan je er voor kiezen om door te wandelen naar Souda of jezelf te verwennen met een welverdiend koud drankje en een versnapering om je daarna met de taxi naar het beginpunt te laten brengen. Wij kozen voor het laatste.

Bezoekjes aan Chania konden natuurlijk niet ontbreken. De pittoreske stad en prachtige haven, oude gebouwen, een geweldige architectuur en een fijne sfeer. Daar zijn wij verliefd op geworden! En maar al te graag bezoeken we de tavernes in de stad. Er is een ruime keuze dus we zijn nog niet uitgegeten daar.

Een vriendin vertelde ons dat we eens op de verkeersborden vooral in de bergdorpjes moesten letten. Sommigen zitten vol kogelgaten! Veel Kretenzers zijn in het bezit van een wapen. De verkeersborden worden als eenvoudige doelwitten gezien voor hun schietoefeningen. Heel bijzonder als je er op let! Gelukkig leven ze zich alleen daarop uit en niet op andere objecten.

Een aantal dorpjes die wij onder andere bezochten vanuit West Kreta en zeer de moeite waard zijn om doorheen te lopen of rijden zijn: Vamos, Vrises en dorpjes bij Askyfou. We hebben onze ogen weer uitgekeken. Soms strekten we ook de benen voor een wandeling. Een volgende keer gaan we de omgeving van Vamos ook eens op de fiets verkennen. De uitgezette wandelpaden die we zagen, lenen zich daar uitstekend voor.

Na een week west verhuisden we naar Plakias in het zuiden. We kozen ervoor de toeristische route te rijden via het meer van Kournas, Argiroupoli, Kali Sikia en Kavenos. Wat een prachtige route! We kwamen ogen te kort om al het moois in ons op te nemen.

Om wat extra cultuur te snuiven, bezochten we Phaistos en Gortys. In Phaistos vind je de overblijfselen van het bekendste paleis uit de oudheid van Kreta. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de Messara vallei. Even verderop in de vallei vind je de ruïnes van de oude stad Gortys die erg indrukwekkend zijn.

Omdat we nog geen genoeg hadden van de kloven, bedachten we de Mili-kloof iets ten zuiden van Rethymnon te bewandelen. Deze is zo’n 8 km heen en terug en goed te doen. Het is een schitterende wandeling door een jungle achtig omgeving langs beekjes, verlaten huisjes, molens en kerkjes. Echt een aanrader en vanuit zowel west als zuid goed te bereiken.

Na 2 weken genieten zit onze vakantie zit helaas weer op. We hebben het mede dankzij Ross Holidays weer fantastisch gehad en kijken uit naar onze volgende vakantie in Griekenland!

/

2021, Kreta
Mevrouw van Noordenburg

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten