Dagje Kefalonia

We beleefden een weekje verlof op het eiland Kefalonia in het gezellige havenplaatsje Sami in één van de studio’s van Sami View. We maakten dagelijks een uitstap met onze huurauto. Elke dag werd onze verbazing groter naarmate we het eiland verkenden.

We kwamen telkens weer onwaarschijnlijke mooie pittoreske plaatsen tegen waar het goed was te vertoeven. Het zijn zo van die dorpjes aan de waterkant waarvan je dacht dat die alleen maar in films of boeken bestonden. In al die dorpjes hebben we ook nog lekker gegeten in de gezellige restaurantjes aan de branding van de blauwe zee. Als je dan de rekening krijgt wordt je nog vrolijker dan dat je al was. Je kan letterlijk voor een appel en een ei zeer lekker eten.

Op een van onze ritjes stond Myrtos Beach op het programma. We hadden het dak van onze gehuurde cabrio helemaal opengedaan en met onze haren in de wind reden we met ‘radar love’ op de radio door het betoverende bergachtige landschap. Plots zagen we in de verte beneden een strand zoals we er nog nooit één hadden gezien. Een prachtige baai met een azuurblauwe zee net alsof er vanuit het water een lichtblauwe lichtschijn werd geprojecteerd.

Dat was Myrtos beach. Dat hadden we nog nooit gezien. Daar zijn we onmiddellijk naartoe gereden en hebben daar een prachtige namiddag beleefd. Gelukkig hadden we ook onze snorkels bij en de onderwaterpracht was fantastisch. Kleurrijke vissen groot en klein. Je zwemt rond in een reuze groot aquarium. Daarna nog wat in de zon gelegen en dan terug naar Sami gereden. Daar hebben we een supergezellig diner gehad in Restaurant La Familia op 2 meter van de branding van de zee. Daar beleef je dan ook nog een prachtige zonsondergang als de zon aan de horizon stilaan achter de bergen verdwijnt.

Dat was zo één van die mooie dagen waar je een gans jaar op kan teren.
Kefalonia, Ithaki en Ross Holidays, We love you!

Kefalonia 2017,
Meneer Jacobs en mevrouw van Meel

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten