De ontdekking van Tinos

Het is zo jammer, dat wij morgen al weer weg moeten van Tinos. We kunnen niet anders zeggen dan dat dit een verrijking is van het programma van Ross. Misschien nog een beetje huiverig voor velen, omdat de reis zo onbekend is, maar de warmte – en dan echt niet de temperatuur – die hier uitstraalt is bijzonder. Inderdaad de reis was voor ons aan de lange kant, kwart voor zeven vliegen en omstreeks tien uur ’s avonds op plaats van bestemming. Zoiets verwacht je niet zo snel van een Griekenland-reis, maar dat heeft alles te maken met de veerboten, die op bepaalde tijden varen en daar kun je niet omheen als het eiland geen vliegveld heeft zoals Tinos en Andros. Wij horen dat de meesten die deze eilanden combineren eerst Andros aandoen en daarna naar Tinos gaan. Wij hebben het omgedraaid en hadden dus een langere heenreis.

Omdat we zo laat bij ons appartement arriveerden was Georgios, van Albatros in Agia Sostis, bereid om eten voor ons te gaan halen bij een taveerne. En of ik op de motor durfde. Dat heb ik me geen tweemaal laten vragen en achterop zijn BMW zijn we over smalle wegen en langs stuiken naar de taveerne gereden, waar de deuren iets eerder dichtgaan, omdat het echte seizoen pas half juni start. Met een flesje ouzo en twee arni lemonato keerden we terug van Adonis, de afhaalGriek waar we later nog een paar keer zijn gaan eten. De rit had geen vijf minuten langer moeten duren, want het tasje met eten was aan de onderkant gescheurd en dan had ik het eten zeker verloren.

De kerk Agios Sostis op Tinos, Griekenland

Dit was onze kennismaking met dit eiland. De rest een groot prachtig feest van cultuur, schoonheid, rust en nee, we zijn geen strandmensen, maar ze zijn er wel de stille stranden waar mensen heerlijk kunnen genieten. Nog een aanrader dan het museum van Tsoclis in Kambos, voor wie van moderne kunst houdt. Tsoclis is de Griekse kunstenaar van het Spilonga-project waar ook een documentaire over is gemaakt.

Groeten van Henk van Maanen en Tineke Valenkamp

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten