Eens wat anders

Zoals ieder jaar begonnen in november, december de vakantieplannen weer gesmeed te worden. Sinds 2007 zijn we onafgebroken naar Griekenland geweest en de laatste jaren zeggen we dan ook, “we moeten eens wat anders doen, er is zoveel meer moois te zien in de wereld”. Maar als het beroemde puntje dan bij het beroemde paaltje kwam, gingen we toch weer overstag om naar Griekenland te gaan. Weliswaar iedere keer een andere bestemming, maar toch wel Griekenland. Heerlijk genieten van de prachtige natuur, de gastvrije mensen, het eten, het weer. Eigenlijk alles wat je je maar kan wensen!

Maar eindelijk dan toch dit jaar standvastig besloten om eens een ander land te bezoeken. We hadden uiteraard al wat voorwerk gedaan maar besloten op de vakantiebeurs nog nadere informatie te vergaren en dan de boeking te doen. Op 16 januari naar de vakantiebeurs, bij diverse stands nadere informatie opgevraagd en uiteindelijk die vakantie geboekt. We hadden er een goed gevoel over, waaronder een eiland met bepaalde culturele invloeden, die vergelijkbaar waren met de Griekse, dus dat moest wel goed gaan. Na enige tijd te hebben vertoefd op de vakantiebeurs, toch wel trek in een versnapering maar het Griekenlandgevoel kon ons niet helemaal loslaten dus togen we naar de hal waar alle Griekenlandaanbieders stonden, waaronder Ross Holidays, onze voornaamste touroperator wat betreft het merendeel van onze Griekse bestemmingen.

/

In de hal was een restaurantje in Griekse sferen ingericht, tijdens het nuttigen van ons broodje Pita Gyros en een drankje, raakten we in gesprek met enkele jongelui, die druk allerlei formulieren aan het invullen waren. Bij navraag bleek dat het een prijsvraag van Ross Holidays betrof. Onder aandrang van mijn echtgenote voor beiden van ons een formulier bij de Ross-stand gehaald en de formulieren ingevuld gedeponeerd in de daarvoor bestemde bak. Daarna nog heerlijk geslenterd tussen de Griekenland stands en daarna huiswaarts gekeerd.

Enkele weken later valt de Nieuwsbrief van Ross Holidays in de mailbox, waarin staat de winnaar van de prijsvraag van de vakantiebeurs is: (en dan moet je klikken op een link) en nadat dat gedaan te hebben prijkt daar mijn naam in het scherm! De 1e gedachte was dit is SPAM, we konden het niet geloven. Een week naar Griekenland! Maar de volgende dag werd al gebeld door Ross Holidays en werd bevestigd dat wij toch echt de winnaars waren. Dus werd er een afspraak gepland voor een bezoek aan het kantoor in Wijchen om de zaken verder te regelen.

Zaterdag 13 februari zijn we naar Wijchen gereden. Wat een sfeervol kantoor! We werden hartelijk ontvangen door enthousiaste medewerkers. De koffie, bloemen en cadeaucheque werden overhandigd. Nadat met Loekie wat Griekenland ervaringen werden uitgewisseld, vroeg zij ons welke bestemming onze voorkeur had, zodat zij kon nagaan of deze nog beschikbaar was. Onze beide voorkeuren bleken beschikbaar en daaruit is de keuze gemaakt voor Huize Tsovilis in Parga. Loekie bleek daar al eens te zijn geweest en zij vertelde ons vol enthousiasme, hoe geweldig deze locatie was.

Zaterdag 18 juni vertrek naar Schiphol en landing op Preveza. Daar werden we ontvangen door de Stephanie, werkzaam als hostess voor Ross Holidays. Na ons gefeliciteerd te hebben met de prijs, was het vertrek richting Parga, waar we verbleven. Bij aankomst bij de accommodatie werden we hartelijk ontvangen door de eigenaren van Huize Tsovilis. Het appartement en de ligging zijn prachtig. Rustig gelegen en aan de voor- en achterzijde een balkon met fraaie uitzicht.
In het drukke en gezellige Parga kom je absoluut niet om van de honger, al vonden wij persoonlijk de locaties ter hoogte van de burcht en beneden even van de boulevard prettiger en kwalitatief beter om ’s avonds te eten, maar smaken verschillen uiteraard.
De 1e dag eerst maar even lekker frappé gedronken bij de oude burcht genietend onder de pijnbomen met uitzicht op Parga en daarna door naar het prachtige en schone Valtos strand om in de schaduw van een parasol wat bij te slapen na zo’n vroege vlucht vanuit Nederland. Wat wil je nog meer?

Het weer was de gehele week grandioos en misschien wel wat te mooi. Hierdoor hebben we onze wandelingen beperkt en vroeg in de ochtend gemaakt. Zowel de wandeling naar Anthoussa, met onderweg de oude watermolen en de prachtige waterval, als de wandeling naar Agia Eleni, met onderweg de mooiste vlinders en als beloning een prachtig uitzicht waren fantastisch.
Daarnaast ook heerlijk om in alle vroegte door Parga te dwalen, genietend van de rust, het mooie ochtendlicht, terwijl het merendeel van alle toeristen nog op een oor ligt en de Grieken al weer druk zijn met het vegen van hun straatje en het nuttigen van hun kopje koffie.
Kortom we hebben een week genoten van onze gewonnen reis en daarvoor willen wij Ross Holidays nogmaals heel, heel hartelijk danken.

Wij wensen jullie allen een hele goede zomer toe!

Hartelijke groet,

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten