Geweldig Griekenland

Als voor het 2e jaar je droomreis naar Amerika (de Verenigde Staten) 10 dagen voor vertrek wordt geannuleerd, dan ben je best even verdrietig en ontdaan.

Maar, niet bij de pakken neerzitten en door, op zoek naar leuk alternatief voor ons gezin. Een avond zoeken leverde niets op, tot Ross Holidays verscheen. We werden direct enthousiast over de ligging van de accommodaties. Na telefonisch contact wisten we het zeker en boekten we onze vakantie, 15 dagen Plakias, heerlijk genieten met ons viertjes. Dat is meer dan gelukt.

Ik zou wel een compleet reisverslag willen schrijven, want eigenlijk was deze reis een aaneenschakeling van hoogtepunten. Van het bezoek aan het sfeervolle Spili, tot aan het prachtige Palmenstrand van Preveli, met zijn 500 traptreden. Ook was het erg genieten op de markt in Rethymon, en in de prachtige oude stad van Chania. Ons bezoek aan de opgravingen van Festos, en Gortis waren erg de moeite waard, met als afsluiting een bezoek aan het prachtige Matala,
“Today is life, Tomorrow never comes”.

Wat een hele bijzondere, en vooral erg zware dag was, was het lopen van de Imbros kloof.
Al een aantal jaren proberen we tijdens onze vakanties 1 of meerdere kloven te lopen. Dichtbij Plakias zit ook een prachtige kloof, de Kourtaliotiko kloof. Een kloof met een waterval waar je ook kan zwemmen, in kristal helder, maar ijskoud water. Leuk om te wandelen, en goed te doen. Maar….we wilde meer! Eigenlijk hadden we bedacht om de Samaria kloof te gaan lopen. Mijn man en ik hebben 22 jaar geleden tijdens onze reis naar Kreta deze kloof als eens gelopen. Dit wilde we ook graag samen met onze dochters doen. Bij nader inzien blijkt dat deze kloof toch wel erg ver van Plakias vandaan ligt. Maar niet getreurd want er was een mooi alternatief, iets dichter bij Plakias, en wel de Imbros kloof, met de auto togen we richting deze kloof. De autorit was al zeer de moeite waard, genietend van het prachtige landschap van Kreta kwamen we bij het begin punt van de kloof aan. Nadat we de auto geparkeerd hadden kwamen we bij de kloof.

Het was warm, erg warm, maar een kloof van 8 km zou ons moeten lukken. De meneer bij de ingang vertelde ons dat we onderweg onze flesjes met water zouden kunnen bijvullen. Met goede moed gingen we van start, onderweg genoten we van deze prachtige kloof, hier en daar liep een Kri Kri geit. Ondanks dat je bij elke stap moest kijken waar je je voeten neer moest zetten was het zeer de moeite waard. Nadat we al ruim een uur gelopen hadden dachten we dat het eindpunt al wel bijna in zicht zou zijn. Niets was minder waar. In een soort van hutje kwamen we er achter dat we nog minimaal 2 uur te lopen hadden. Dat werd een ware uitdaging, zonder water, dat was inmiddels op, en er bleek geen mogelijkheid om de flesjes onderweg te vullen. Er zat niets anders op, we moesten door, wat was het zwaar, en wat was het warm. Regelmatig een pauze, en hopen dat het einde snel in zicht zou komen. Na ruim 3 uur lopen kwam het einde in zicht, we zagen de zee! Nog een stukje lopen en daar kwam de Taverne in zicht. We werden zeer gastvrij ontvangen door de eigenaresse van de Taverne en haar dochter, wat een vriendelijke mensen, en wat waren we stuk van deze wandeling, maar wat een geweldige kick dat we dit met ons vieren hebben volbracht.

De cola die we dronken was de lekkerste ooit….

Wat super was, was dat er hier een taxi klaarstond die ons voor 5 euro per persoon terugbracht naar het beginpunt van de kloof, daar waar de auto stond. Via de prachtige kustweg zijn we teruggereden richting Plakias, maar niet voordat we in Souda nog even heerlijk gezwommen hebben in de zee. Een fantastische dag die we zeker nooit meer gaan vergeten, wat een geweldig ervaring met ons hele gezin.

We hebben 15 dagen enorm genoten van Zuid Kreta, prachtig landschap, vriendelijke mensen, geweldig (warm) weer, prima accommodatie. Complimenten aan Ross Holidays, en Hostess Fenna ter plaatse. Dit was onze eerste reis met Ross maar zeker niet onze laatste!

2021, Plakias
Fam. Roelofs

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten