Een onvergetelijke Griekse avond uit

We zijn in Parga. Het is juli en het is warm, heel erg warm. Deze reis staat in het teken van ontspanning en genieten. We hebben het allebei echt nodig. Zodra we het vliegtuig zijn uitgestapt en de Griekse lucht hebben opgesnoven, weten we weer waarom we elk jaar naar Griekenland gaan: het voelt als thuiskomen.

We kennen Parga van de reisbrochures. Al twee keer eerder hebben we overwogen om hier een appartement te boeken, maar hebben we toch voor een eiland gekozen. Het vaste land lonkt, maar we zijn niet overtuigd. We vragen ons af of de gemoedelijke eilandsfeer ook voelbaar is in een stad met een groot achterland. Al snel blijkt dat een stad als Parga een geweldig vakantiegevoel kan creëren. We voelen ons hier heerlijk.

/

Na een paar dagen besluiten we erop uit te gaan om de lokale Griekse cultuur te ontdekken. We huren een auto en reizen af naar de archeologische site Nikopolis. Tussen de opgravingen en prachtige mozaïekvloeren zien we een oud theater. We lopen door de indrukwekkende gangen rondom het theater. We roepen “koekoek” en luisteren naar onze eigen echo. Dan betreden we het theater en zien tot onze verbazing dat er een podium op ons wacht. Er is niemand te bekennen. Ik klim het podium op en loop rond als een echte Griekse godin. Ik laat een muntje vallen om de akoestiek te beoordelen en geniet daarnaast van het geweldige uitzicht: de tribune die plaats moet bieden aan minstens vijfhonderd mensen. Nadat we een half uur in de brandende zon onze ogen hebben uitgekeken, besluiten we om terug te gaan naar de auto. We passeren het kleine huisje waar we het toegangskaartje hebben gekocht. Nu valt ons oog op een poster. Hoewel we geen Grieks lezen noch schrijven, begrijpen we dat het gaat om een voorstelling. Een voorstelling in een eeuwenoud Grieks theater, dat zal een unieke ervaring moeten zijn!

Twee dagen later reizen we vol verwachting opnieuw af naar Nikopolis. In onze mooiste kleding nemen we plaats in het publiek. Om ons heen zien we alleen maar Grieken. Iedereen is mooi aangekleed en zit op meegebrachte kussentjes. Flessen wijn en lekkere hapjes worden uit rieten manden gehaald. De sfeer is aanstekelijk, iedereen wacht vol spanning op het theaterspel. Dan begint de muziek. Acteurs komen en gaan, zingen en dansen. Dialogen, monologen, alles komt voorbij. Na tien minuten beseffen we dat we het toneelstuk niet kunnen volgen, we kennen immers geen Grieks. Dus lachen we wanneer de locals lachen en genieten we van de muziek.

Langzaam begint het te schemeren. Het toneelstuk nadert het einde. Na een groot applaus lopen we samen met de Grieken het theater uit om via de onverlichte zandweg weer bij de auto te komen. Mobieltjes doen dienst als zaklamp, er wordt onderling nog wat nagepraat en mensen geven elkaar een avondzoen.

Voldaan stappen we in de auto en genieten we na van deze heerlijke avond. Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Dorien Dierssen

Heeft u ook zo genoten van dit bijzondere reisverhaal? Lees ook de andere reisverhalen.
Wilt u zelf ook meedoen met de reisverhalen wedstrijd? Stuur dan nu uw bijzondere reisverhaal in en wie weet wint u wel een prijs!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten