In Epiros

In Augustus 2017 zijn we met z'n tweetjes op vakantie gegaan naar Epiros. We zijn een keer eerder naar Kreta gegaan en waren nu erg benieuwd wat het vaste land van Griekenland te bieden heeft. Ik moet zeggen dat we zeer positief verrast zijn. Een mix van uitgestrekte natuurgebieden en kleine plaatsjes. Je leest mijn ervaringen hieronder in dit reisverhaal.

We vertrokken in de vroege ochtend richting Schiphol op weg naar Parga! Naast Kreta, waren we nog niet eerder in Griekenland geweest. De bestemming Parga met de mogelijkheid om het binnenland te gaan was een unieke kans om een ander soort Griekenland te zien. Eenmaal geland werden we opgewacht door de hostess. Wij als een jong stel hebben nog nooit de luxe gehad dat we werden opgehaald. In de meeste gevallen begint de reis met het onderhandelen met taxichauffeurs. Parga ligt op een uurtje afstand rijden van Preveza. De busrit gaat langs de kustlijn en met de praatjes van Hostess Stephanie is het een mooi begin van de vakantie. De eerste indruk die we bij aankomst in Huize Petrino kregen was de vriendelijkheid van de eigenaren. Wij konden direct de kamers in die ruim en schoon waren met een balkon met uitzicht over de zee!

/

Huize Petrino

Huize Petrino is een gemoedelijke accommodatie waar het hart van de accommodatie rondom het zwembad ligt. Het zwembad is gebouwd op het terras vlak onder de studio’s en appartementen. Je hebt er de mogelijkheid om iets te eten of om een drankje te doen en je zult merken dat het hierdoor erg ontspannend is. Huize Petrino ligt aan de rand van Parga. Vanaf de hoofdweg kom je er met een lange trap bij de accommodatie uit. Kom je later op de avond terug na het eten en een Ouzo te hebben genuttigd voelt de trap net iets langer dan normaal. Petrino is goed aan te raden voor de personen die het leuk vinden om wat te beleven in een Grieks plaatsje maar ook te kunnen genieten van rust en uitzicht. Een beetje van beide dus.

Parga

De eerste dag van aankomst hebben we het plaatsje bekeken. Het leven speelt zich eigenlijk op twee plekken af, rondom de boulevard en in de smalle straatjes tegen de heuvel aan. Waar je rondom de boulevard veelal kunt eten en drinken en op de heuvel heb je kleinere winkeltjes. Een heel leuk plaatje om ook te bezoeken voor het eten is het plaatsje Agia. Wij zaten bij het familierestaurant Oasis Agir met een uitzicht over het land met daarachter de zee. Dat gecombineerd met drie oudere Griekse mannen met een borreltje en een groepje kinderen die op het pleintje aan het spelen zijn, geeft je het echte gevoel van vakantie. Tijdens onze week in Parga hebben we meerdere plekken bezocht. Ik zal de drie meest indrukwekkende beschrijven.

Een frisse wandeling door de Acheron rivier

Vroeg in de ochtend vertrokken we richting het plaatsje Gliki wat zich een kleine 30km van Parga ligt. Bij aankomst hebben we een hapje gedaan in het plaatsje en zijn toen met waterschoenen aan (een must) de wandeling gestart de rivier op. Het eerste wat je merkt is dat het water toch vrij fris is en met de gedachten dat je stukjes moet zwemmen maakt je wat bedenkelijk. Het beginstukje is nog vrij druk maar zodra je na een klein stukje wandelen wat dieper door het water moet gaan zal je merken dat er al veel mensen afhaken. Na een stuk wandelen realiseer je je in wat voor een prachtige omgeving je staat. Met het kabbelende heldere water, de hoge rotswanden en de natuurgeluiden om je heen zorgen ervoor dat je even weg droomt. Wij zijn na drie kwartier wandelen weer terug gekeerd maar je kunt als je wilt nog een stuk verder lopen.

Op weg naar de Vikos kloof

Dag drie zijn we met onze huurauto richting de Vikos kloof gereden. Het is ruim twee uur rijden vanaf Parga dus raadzaam om iets eerder te vertrekken. Als tussenstop zijn we naar de plaats Ioannina gegaan waar je een koffietje kunt drinken aan het water en door het centrum kunt lopen. Mocht je iets meer tijd hebben dan kun je ook het kasteel bekijken en naar de Perama caves gaan. Wij hebben de grotten overgeslagen en zijn direct doorgereden naar het plaatsje Monodendri. Vanuit hier kun je naar het uitzichtpunt gaan en een wandeling maken van 5- of 9km. Zeker de moeite waard! Na de wandeling en lunch zijn we weer terug naar Parga gegaan.

De Meteora kloosters

De vierde dag gingen we naar de Meteora kloosters. Iets wat door velen sterk wordt aangeraden. Net als de Vikos kloof is het een stuk landinwaarts rijden. In dit geval is het 2,5 tot 3 uur rijden. Bij aankomst vallen de indrukwekkende rotspilaren op waar de kloosters op gebouwd zijn. Wij zijn naar drie van de zes kloosters geweest en naast het uitzicht is het ook zeer interessant om de verhalen te lezen over het ontstaan van de kloosters en het leven binnen de kloosters.

Dankjewel! Efcharisto!

We hebben een top vakantie gehad! Nu zijn we nog nieuwsgieriger geworden wat Griekenland nog meer te bieden heeft.

Heeft u ook zo genoten van het reisverhaal? Onze medewerkers vertellen u graag over hun ervaringen op onze bestemmingen. Lees ook onze andere studiereisverhalen.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten