Op studiereis naar Zuid- en West-Kreta

Door hun werkzaamheden bij Ross Holidays hebben zij het geluk om op studiereis te mogen gaan. Dat wil zeggen dat zij de accommodaties en bestemmingen ook daadwerkelijk gaan zien en beleven. Zo krijgen zij een nog completer beeld van al het moois dat Ross Holidays aanbiedt om u vervolgens zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

De middagvlucht naar Chania is, na een klein half uurtje wachten, klaar voor vertrek. Eenmaal aangekomen in Chania stonden de hostesses hen op te wachten met de welkomstenveloppen. Ze werden vervolgens begeleidt naar de bussen om de eerste overnachting in Huize Michalis in Kamisiana mee te maken.

Daar stonden de eigenaren hen op te wachten met een welkomstdrankje. Ze konden gelijk aanschuiven in de kleine familie taverne, hun magen knorden van de geuren afkomstig van de Griekse keuken. Ondertussen kwam de autoverhuurder de Fiat Panda afleveren.

Na een Griekse salada, kip souvlaki en moussaka waren hun magen weer gevuld en zijn ze naar hun 2-kamer appartement begeleidt om te gaan slapen.

/

Kamisiana


De volgende dag ging de wekker redelijk vroeg en zijn ze door de hoofdstraat van Kamisiana gelopen om boodschappen te doen voor het ontbijt. Onderweg naar de minimarkt hoorden zij een man al roepen vanaf een behoorlijke afstand. De man vertelde hen waar ze verse broodjes konden halen. De mensen hier zijn erg gastvrij en vrijwel altijd open voor een praatje.

Je zou denken dat nummer 13 ongeluk brengt maar niet in Huize Michalis. Hier heb je namelijk prachtig uitzicht op zee. Na Huize Michalis bezochten zij de accommodaties Katsikoulakis en Mari Helen. Giagia, de huiseigenaresse, stond hen op te wachten bij Katsikoulakis. Ze kregen een warm onthaal met een stukje cake en een drankje. Huize Katsikoulakis komt in het echt veel mooier over dan op de gids en/of website en is bijzonder schoon. Mari Helen is ook een mooie accommodatie met veel privacy op de balkons en terras. Voor de rustzoeker ideaal want Kamisiana heeft geen druk centrum. De mensen die meer levendigheid zoeken moeten uitwijken naar de buurdorpjes, Kolymbari of Tavronitis. Ook bezochten zij de lokale agent CTS om gedag te zeggen.

Vervolgens bezochten ze de accommodatie Alexandros in Agia Marina. Je merkt gelijk een groot verschil met Kamisiana. Het is bijna het tegenovergestelde met een ruime keuze aan winkels, tavernes en beach-bars. Alexandros is een prachtige accommodatie en heeft een uitzicht waar je u tegen zegt. En ineens snapten ze waarom dit een geliefde accommodatie is onder onze gasten. Een drankje doen in een van de strand barretjes aan de kust van Agia Marina, is de ideale manier om de sfeer te proeven van deze prachtige plek.


Kalives


Ze zetten hun reis voort naar Kalives. Waar ze uiteraard nog meer van onze accommodaties mogen bezoeken. Maar voordat het zover was hadden ze eerst een paar uurtjes voor zichzelf. De ideale gelegenheid om even uit te waaien op het strand van Kalives en te genieten van het authentieke Griekse eten. De bestelde visschotel voor 2 personen had met gemak gedeeld kunnen worden door 4 personen, wat een overvloed.

Toen de paar uurtjes om waren, gingen ze gelijk op weg naar de volgende accommodaties, Kalives en Artemis. Het zijn beide prachtige accommodaties en je ziet wel dat deze iets “luxer” zijn. Zij bezochten ook nog Elianthos en Huize Jasemi in Vamos, onze accommodaties op aanvraag. Toen de avond viel lagen ze keurig op schema en reden met nieuwe kennis weer terug naar Huize Michalis.
De avond was ter vrije besteding en ze besloten om te eten in Kolymbari bij taverne Nikiforos. Zij zijn gespecialiseerd in visgerechten en dat was te proeven!

De volgende dag, na het ontbijt, checkten ze uit in Michalis om hun reis voort te zetten naar Zuid-Kreta met een tussenstop in Chania. Hier hebben ze de auto geparkeerd om vervolgens de reis per voet voort te zetten. Wat een praaltje is deze stad en je ziet de Venetiaanse invloeden gelijk.
Erg sfeervol met een ruime keus aan restaurants en winkels. De smalle steegjes leiden je naar verrassende plekjes. Het is een van de mooiste steden van Griekenland die zij hebben mogen zien. Een absolute aanrader voor onze gasten die in West- of Zuid-Kreta verblijven.

Na een lekkere wandeling en een verse jus rijden ze via de Imbros-kloof richting Kalives. De weg hier doet denken aan Zwitserland of Oostenrijk. Steile bergen met flinke haarspeldbochten met hier en daar wat geiten langs de weg. Als korte stop hebben ze geluncht in een familietaverne gespecialiseerd in vleesgerechten uit eigen boerderij. Na deze korte pauze vervolgden ze hun rit richting Plakias en werden de wegen wat moeilijker te berijden.

Plakias


De hostess stond op een plek waar ze eigenlijk uit zouden moeten komen. Helaas had hun navigatie een route gekozen die de hostess niet kende. Uiteindelijk kwam alles goed en kwamen ze precies uit waar ze moesten zijn. Namelijk bij Virgin Mary in Rodakino met een prachtig klein strandje aan de deur met een kleine taverne. Voor de rustzoeker die een mooi uitzicht wenst is Virgin Mary ideaal. Tevens bezochten ze nog Huize Panorama in Souda en reden ze vervolgens door naar Plakias.

Hier liet de hostess hen de helft van de accommodaties zien. En ook hier zijn alle huiseigenaren vriendelijk en boden hen gelijk een drankje en een snack aan. Die nacht sliepen ze in Huize Elli, wat een prachtige accommodatie is! Een groot pluspunt van deze accommodatie is de moderne badkamer. Het is misschien wel de meest moderne badkamer die zijn gezien hebben op hun studiereizen.

Ze waren uitgenodigd om buiten de deur te eten die avond en spraken af bij het kantoor op Plakias genaamd Atropa Travel. Ze hebben hier een heerlijke avond gehad met heerlijk eten. Plakias is wel wat toeristisch maar ook enorm sfeervol. Hier liggen dan ook de tavernes met hoge kwaliteitseisen.

De volgende ochtend gingen ze ontbijten in het centrum van Plakias met prachtig uitzicht over de helderblauwe zee met de bergen op de achtergrond. Het was heerlijk weer en er stond geen zuchtje wind. Na het ontbijt liepen ze terug naar het kantoor om met de hostess de andere accommodaties te bezoeken op Plakias. Ook liet ze hen verschillende stranden en bergdorpen zien in de omgeving.

Vervolgens was het voor hen tijd om naar Lefkogia te gaan om de 3 villa’s te bekijken. Prachtige villa’s met een echte WOW-factor. Ze snapten direct waarom zoveel tevreden reizigers ervoor kiezen om elk jaar terug te komen. Mensen die willen genieten in privacy en luxe moeten hier zeker eens naartoe. Voornamelijk het uitzicht van Dafni en het schitterende terras met een groot zwembad maken indruk. De loyale tuin die zij deelt met villa Lemonia is tot in de puntjes verzorgd.

Rethymnon


Met een pita gyros in de hand reden ze met de hostess door naar Rethymnon om de laatste aanvraag-accommodatie Pepi te bezoeken. Een boutique hotel midden in het centrum van Rethymnon. Wat opvalt is de rust zelf, zelfs midden in het centrum. Rethymnon straalt de gezelligheid van Chania uit maar dan een stuk compacter en ook misschien iets meer gericht op toerisme. Maar ook hier kun je gezellig winkelen en er is een ruime keuze aan restaurants. Niet alleen de Griekse keuken is hier vertegenwoordigd. Voor ieder wat wils dus.

Ze namen afscheid van de hostess om terug te gaan naar Chania airport. De tijd is ontzettend snel gegaan en het was enorm leerzaam! In 2 weken tijd hebben ze 4 bestemmingen mogen bezoeken van Stefanos. Ze zijn blij dat ze deze kans hebben gekregen om hun kennis te verrijken om zo jullie te kunnen voorzien van de juiste informatie.

Hopelijk tot horens!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten