Overzicht studiereisverhalen
Home > Klantenservice> Het Kafenion> Studiereisverhalen> Op studiereis naar Lefkas, Epiros en Corfú

Op studiereis naar Lefkas, Epiros en Corfú

Ik ben op studiereis geweest naar Lefkas, Epiros en Corfú en wil graag mijn beleving aan u vertellen.

/

Lefkas

Na een goede vlucht van een kleine 3 uur komen wij aan op de luchthaven van Preveza en reden via de brug naar het eiland Lefkas. Wat mij direct opviel was de natuur van Lefkas, zeer groen en in het binnenland toch ook moerassig.

Onze reis gaat van start richting Lygia, het dorp deed mij verbazen. Het is namelijk een klein dorpje maar zeer uitgestrekt. Lygia heeft een gezellige haven met diverse tavernes, marktjes en een bakker. Het strand is een smal kiezelstrand met kraakhelder water. Lygia heeft ook leuke wandelpaadjes om de omgeving verder te verkennen. Een bezoek aan het dorpje Lygia is zeker een aanrader! In het dorpje Lygia hebben wij onze accommodatie Marmara studio’s bezocht. Wij werden direct verwelkomt door de eigenaar en hebben de studio’s bewonderd. Marmara studio’s heeft moderne studio’s en een gezellig klein barretje waar wij een heerlijke frappé hebben genuttigd. Dit was voor ons een prima locatie om de rest van de dag uit te stippelen. Na ons bezoek aan Marmara studio’s vervolgen wij onze reis richting Nikiana. Nikiana ligt in een gebied waar veel wijngaarden en olijfbomen te vinden zijn. Nikiana ligt recht tegenover het Griekse vasteland met haar imposante rotswanden, het uitzicht vanaf Nikiana is dan ook fantastisch.

Aansluitend rijden wij richting het zuidwesten, door de smalle slingerwegen. 2 kilometer lang, met verschillende kraampjes waar je kunt stoppen voor onder andere meloen, honing en andere lekkernijen en fruitsoorten. Het groente en fruit hebben in Griekenland veel meer smaak dan in Nederland, dit komt omdat het groente en fruit door de zon gerijpt is in plaats van in kassen. Dit proef je direct! Tot slot eindigt de dag in Lefkas-stad, waar wij een stop maken bij een klooster. Het klooster straalde zoveel rust en vrede uit en is een bedevaartsoord voor de inwoners van Lefkas-stad. Het klooster Faneromeni ligt in de Skaros bossen, dat ook de mogelijkheid geeft om een mooi stuk te wandelen. Vanuit deze regio heb je een fantastisch uitzicht over Lefkas-stad. Titia (coördinator reisleiding) reisde met ons mee deze dagen en wist nog een leuke taverne om te eten, het lag niet in een dorpje maar echt verstopt in de natuur. Omringt door plataanbomen zagen wij het restaurantje, waar wij de dag hebben afgesloten met een diversiteit aan traditionele Griekse gerechten.

Bekijk Lefkas

Epiros

De volgende dag kwamen wij aan in Parga. Het stadje heeft mijn aandacht direct te pakken. Kleine en smalle straatjes waar doeken overheen gespannen zijn. Het stadje straalt een gezelligheid uit. Tegen de heuvels ligt Huize Petrino. Wij werden hartelijk ontvangen door de eigenaar en hij bood ons een traditioneel Griekse lekkernij aan. Hij noemde het “zoet van de lepel”. De lekkernij heeft de smaak van sinaasappel, maar dan enorm zoet. Het zijn gekonfijte sinaasappelschilletjes die worden ingekookt in suikerwater, deze worden gedroogd en kunnen daarna worden gegeten. Doordat de suiker is ingekookt is het vrij hard en dien je de schillen ook eerst klein te snijden.

Na het bezoeken van de overige accommodaties in Parga vervolgden wij onze weg richting het Zagoriagebied. Wat dit gebied zo bijzonder maakt is dat je 50 jaar terug in de tijd gaat. Het is bijzonder rustig en je hoort helemaal niets, behalve de vogeltjes die fluiten. De verschillende dorpjes in het Zagoriagebied hebben ook een prachtige bouwstijl, het is uitsluitend gemaakt van hout en grijze stenen en een dak van leistenen. Ook het gebied Zagoria is bekend bij de wandelliefhebbers. Trek je wandelschoenen aan, loop door al het groen, langs de vele uitgestrekte en lange wandelpaden. Ook tref je in dit gebied de Vikoskloof aan, een enorme kloof waar tussen al het groen, grijze stenen uitkomen, een prachtig gezicht. De Vikoskloof staat bekend als de diepste kloof ter wereld. De flora en fauna in dit gebied is gewedig, in deze kloof zijn diverse geneeskruiden te vinden. In dit ruige natuurgebied leven onder andere beren, wolven, gemzen en verschillende roofvogels zoals gieren en arenden. Op het moment dat wij van het uitzicht aan het genieten waren, viel ons oog ineens op iets groots. Ineens stond er tegenover ons aan de andere kant van de kloof een grote beer op de berg naar ons te kijken.

Bekijk Epiros

Corfú

De laatste dag kwamen wij na een boottocht van 2 uur aan in Corfú stad. Toevallig kwamen wij op de dag aan dat er de naamdag werd gevierd van het kerkje. Feestende en dansende mensen op het plein, de barbecue stond volop te bakken en deze lag helemaal vol met souvlaki’s welke ons ook werd aangeboden. Het was heel gemoedelijk en zeker leuk om dit mee te mogen maken. Corfú heeft mij met name qua natuur enorm verrast. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden maar er is zoveel meer te bewonderen. Prachtig binnenland met smalle binnenwegen, waar ook de busverbinding doorheen gaat. Dus hier kan ook prima gebruik gemaakt worden van het openbaar vervoer.

Tot slot hebben wij een bezoek gebracht aan Huize Athina. Huize Athina is nieuw in ons programma en ik was door de prachtige foto’s erg benieuwd naar deze accommodatie. Zo mogelijk is deze accommodatie in werkelijkheid nóg mooier. De studio’s zijn modern en toch gezellig ingericht. Daarnaast biedt de accommodatie vanaf alle balkons een prachtig uitzicht over het zwembad én de kustlijn van Corfu. De perfecte plek dus voor een ontbijt op het ruime balkon Ook ligt deze accommodatie gunstig t.o.v. Messonghi en Boukari. Naar Messonghi is het slechts 10 minuten te voet, naar Boukari ongeveer een halfuur. Zonder twijfel zou ik hier een vakantie willen doorbrengen!

Corfú, Parga en Lefkas zijn prachtige bestemmingen om los te bezoeken maar ook prima om tijdens uw reis te combineren.
Het was zeer leerzaam om alle vakantiewoningen te bezichtigen zodat ik onze gasten nu nog beter aan de telefoon kan adviseren.

Met vriendelijke groet!

Bekijk Corfú
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten