Overzicht studiereisverhalen
Home > Klantenservice> Het Kafenion> Studiereisverhalen> Op studiereis naar de Peloponnesos en Zakynthos

Op studiereis naar de Peloponnesos en Zakynthos

Door de werkzaamheden bij Ross Holidays hebben de werknemers het geluk om op studiereis te mogen gaan. Dat wil zeggen dat zij de accommodaties en bestemmingen ook daadwerkelijk gaan zien en beleven. Zo krijgen de collega’s een nog completer beeld van al het moois dat Ross Holidays aanbiedt om u vervolgens zo goed mogelijk te kunnen adviseren.

Na een prettige ochtendvlucht onderweg naar Kalamata wordt hij wakker in Kythira, de tussenlanding van zijn vlucht. Nog zo’n kleine 40 minuten vliegen naar de eindbestemming Kalamata op de Peloponnesos. Een van de hostessen voor de gasten van de Peloponnesos stond hem op te wachten op het vliegveld om vervolgens door te rijden naar Stoupa. De badplaats waar veel van de accommodaties liggen. Na een uur rijden komen ze aan in het gezellige plaatsje Kardamili. Een sfeervol dorp met leuke winkeltjes en tavernes die hem direct het ‘authentieke Griekenland gevoel’ geven. In Kardamili heeft hij een accommodatie bezocht en is hij zijn reis vervolgt richting Stoupa.
In Stoupa heeft hij kennisgemaakt met de andere hostess van de bestemming Peloponnesos, Chara. Zij laat hem de levendige boulevard van Stoupa zien waar voldoende is te beleven. Hier vind je onder andere gezellige tavernes en winkels. Zij hebben, onder het genot van een heerlijke lunch en een schitterend uitzicht over de baai, de verdere reis besproken.

/

Stoupa en Agios Nikolaos, Peloponnesos


De middag staat gepland voor bezoeken aan alle accommodaties van Ross Holidays op de Peloponnesos. Als eerste gaan ze richting Stoupa. Daar heeft Ross Holidays de nieuwe vakantiewoning genaamd Huize Markos. Zij worden direct begroet een hartelijke en gastvrije eigenaresse met een vrolijk hondje. Vol trots laat ze hen de 2 studio’s zien en ook de 2 maisonnettes met een overweldigend dakterras komen aan bod. Huize Markos heeft een tuin waar je heerlijk tot rust kunt komen en een heerlijke frisse duik kunt nemen in het zwembad. Na alle accommodaties te hebben bekeken mag een bezoek aan de lokale agent Doufexis Travel uiteraard niet ontbreken. Na deze prettige ontmoeting besluiten zij om een bezoek te brengen aan het dorp Agios Nikolaos. Het is een sfeervol vissersdorp met gezellige tavernes aan het water. Zij hebben ervoor gekozen om naar het dorp te wandelen. Er ligt tussen Stoupa en Agios Nikolaos een goed wandelpad. De wanndeling duurt ongeveer 40 minuten en zij hebben zichzelf bij aankomst getrakteerd op een glaasje verse sinaasappelsap.


Pylos


Vanuit Stoupa vervolgen zij hun weg door Kalamata richting Pylos. Tevens hun eindbestemming van vandaag. Kalamata is een grote, bruisende stad met een uitgestrekte boulevard waar veel hippe loungebars, leuke winkels en gezellige restaurants te vinden zijn. Tijdens de route richting Pylos doet hij veel indrukken op van de schitterende bergachtige omgeving. Onderweg viel hem de vele wandelaar op. Niet gek, want deze omgeving nodigt hier ook zeker voor uit. De avond begint te vallen wanneer zij in het sfeervolle plaatsje Pylos aankomen. Onder het genot van een heerlijke moussaka hebben zij de dag afgesloten in de haven van Pylos.

De eerste zonnestralen raken het plaatsje dat in de baai van Navarino tegen de heuvel is opgebouwd. De hostess geeft hen een rondleiding door het plaatsje Pylos waar ook het AutoUnion kantoor huisvest en waar ze zelf haar kantoor heeft. Na het bezoek aan Pylos staat Methoni op het programma. Hier is een imposant fort dat kleiner aandoet vanaf de buitenkant dan wanneer je het fort betreedt. Het fort is indrukwekkend groot en het valt op dat deze bezienswaardigheid na jaren nog steeds in prima staat is. Methoni is een absolute aanrader.

Iets ten noorden van Pylos ligt het plaatsje Gialova waar de vakantiewoningen van Ross Holidays staan. Tijdens het bezoek aan Gialova hebben zij 3 van de accommodaties bezocht en zijn zij het plaatsje gaan ontdekken. Gialova is een rustig plaatsje met een gemoedelijke uitstraling en een ruime keuze aan gezellige restaurants.
Er zijn ook echt mooie, fijnzandstranden. Met gratis gebruik van bedjes en parasols mits je een drankje of hapje afneemt. De hostess liet hen ook het mooie natuurreservaat zien waar ze zelfs ‘witte’ flamingo’s zagen. Deze waren wit in plaats van roze in verband met de voeding. De lagune van Voidokilia is schitterend vanaf boven en ook echt zoals die op de cover staat van de Peloponnesos brochure 2018.

Nu stond een 2-urige rit gepland naar Olympia. De plaats waar de Olympische Spelen voor het eerst werden gehouden. Het eerste wat je ziet is een enorm complex met voornamelijk veel stenen uit de oudheid. Indrukwekkend is de atletiekbaan waar je nog echt de start- en finishlijn ziet. Fascinerend om er over na te denken dat er toen al ruim 15.000 mensen op af kwamen. Daarna hebben ze het museum bezocht waar veel oude beelden en wapens tentoon worden gesteld. Na een klein rustmomentje hebben ze heerlijk gegeten in Olympia.

Zakynthos


De wekker ging redelijk vroeg om vervolgens hun reis voort te zetten naar de ferry in Killini, waar de ferry op hen ligt te wachten om naar Zakynthos te gaan. Na een tijdje vertrekken ze uit de haven en nemen ze afscheid van de hostess. Een ruim uur later komen ze aan op Zakynthos waar Nicole hen op staat te wachten. Excursie de Eiland Tour stond op het programma met als begin Keri, waar de grootste vlag van Griekenland staat. Helaas was de vlag kapot en daarom niet te zien. Maar ook zonder vlag genoten ze hier van een prachtig uitzicht over het groene landschap en het kraakheldere water. Er heerst een andere sfeer dan op de Peloponnesos en je merkt ook qua briesje dat je op een eiland zit.

Daarna bezochten ze Loucha en Gyri, 2 kleine bergdorpjes die een beetje aanvoelen als spookdorpen omdat veel huizen niet meer bewoond zijn. Wel worden ze begroet door vele honden en katten. Dorpen zijn zeker leuk om te bekijken omdat je echt in een heel andere sfeer komt dan direct aan de kust. Helaas was Navagio Beach gesloten i.v.m. het tragische ongeval. Daarna zijn ze doorgereden naar weer een prachtig uitzichtpunt waar ze gegeten hebben. Xygia was een baai met water waar zwavel en collageen voorkomt dus hier moesten ze natuurlijk wel even in pootjebaden. Nadat ze het water inschoten nam een golf gelijk hun schoenen mee en waren ze zeik en zeik nat.

De rit voortzettend kwam hij erachter dat Zakynthos veel groener en heuvelachtiger is dan hij dacht en is het een must om zeker een auto te huren om op al de mooie plekjes te komen. Het noorden is niet toeristisch en je waant je echt in de rust en natuur. Ze rijden naar de accommodatie Anemomylos waar ze slapen in het plaatsje Vasilikos. Om de volgende dag verder te rijden door Argassi, een redelijk grote badplaats met uitgaansmogelijkheden, restaurants en winkels. Dit past niet helemaal in de gedachte van Ross Holidays maar zodra je hier voorbij bent, kom je weer terug in de rust. Vasillikos heeft niet echt een centrum maar je vindt hier alles wat je nodig hebt. Het bakkertje is gezellig druk en je vindt zowel toeristen als locals. Ze waren uitgenodigd door de plaatselijke agent BesTour om een hapje te eten met het hele team. Een klein afscheid omdat het seizoen bijna was afgelopen, hebben ze gegeten in een leuk restaurant. Ze zaten al vol bij het hoofdgerecht, zoveel eten kregen ze daar. Ook ontmoeten ze hier de hostess voor de gasten op Zakynthos en ze vertelde hem een beetje over Zakynthos-stad. Ze vertelde dat Zakynthos niet een heel groot centrum had maar wel een gezellige kern met meerdere pleinen met een enorme keus aan restaurants en winkels.

De volgende ochtend hebben ze al de accommodaties bezocht, inclusief de nieuwe accommodatie genaamd Huize Elia. Vervolgens bezochten ze het strandtentje van de huiseigenaar van Huize Anemomylos genaamd Caretta Bar. Een mooi ruim restaurant met een zwembad en ook bedjes op het strand. Zeker een aanrader voor de mensen die geen zwembad hebben. Het gebruik van parasols, bedden en zwembad is al mogelijk bij afname van 1 consumptie. Na even heerlijk te hebben gezwommen is het alweer tijd om terug te gaan naar Nederland. Het is ontzettend snel gegaan. Wat een indrukken en veel informatie in korte tijd. Maar ontzettend leerzaam en zeker goed voor toekomstige adviesgesprekken om de klanten nog beter te kunnen adviseren over de bestemmingen en accommodaties.
Tot snel!

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten