Overzicht studiereisverhalen
Home > Klantenservice> Het Kafenion> Studiereisverhalen> Op studiereis naar Lefkas, Epiros en Corfu

Op studiereis naar Lefkas, Epiros en Corfu

Eind september 2018 vertrokken ze voor een studiereis naar Griekenland waarbij ze de vele gezichten hebben gezien van zowel Lefkas, Epiros als Corfu. Daarbij hebben ze een kijkje mogen nemen bij alle vakantiewoningen die Ross Holidays aanbiedt. Een fantastische ervaring en zij kunnen u nu nog meer vertellen hierover.

Vol frisse moed begonnen ze aan hun trip vanaf Amsterdam Schiphol. Bij aankomst op de luchthaven van Preveza werden ze opgewacht door Nicole. Zij werkt al langer voor de gasten van Ross Holidays en begeleidt hen tijdens hun trip. Haar liefde voor Griekenland is besmettelijk en ze hebben veel van haar geleerd.

/

LEFKAS


Hun reis begon op Lefkas. Daar bezochten ze de vakantiewoningen uit het aanbod zodat ze goed op de hoogte zijn wanneer u vragen voor hen heeft. Ze begonnen bij de villa’s in onder andere Lefkas-Stad en Kariotes. Wat een heerlijke plek vonden ze dat! De buitenkeuken bij Villa Siroco leek hen een prima plek om in goed gezelschap door te brengen. De villa’s Klio, Chloi en de studio vonden zij ook erg leuk, vooral de tuin en het zwembad. Ze vervolgden hun weg richting Lygia en verder naar het zuiden langs verschillende dorpjes, richting Vassiliki. Onderweg hadden zij een prachtig uitzicht over zee aan hun linkerkant. Aan de rechterzijde was het bergachtiger en vooral groener qua natuur dan zij hadden verwacht. Toen zij in Vassiliki waren aangekomen, bezochten ze Huize Queen Bay. Een rustig gelegen vakantiewoning, vlakbij het strand en op loopstand van het centrum van Vassiliki. Na Vassiliki te hebben gezien vervolgden zij hun weg langs de westkust naar het noorden. Ondertussen passeerden zij de mooiste stranden. Ondanks dat het weer niet helemaal optimaal was, kleurde het zeewater toch nog schitteren en waren er delen turquoise. Zij eindigden hun dag Nikiana, waar zij een kijkje namen in de woningen die Ross Holidays hier aanbieden. Huize Marmara vonden zij erg leuk. Het was duidelijk te zien dat deze nog niet lang geleden opnieuw ingericht en gedecoreerd waren. De balkons aan de voorzijde keken uit over de baai en die aan de achterzijde naar de bergen en hadden een blik op de parkeerplaats. Zij sliepen in Huize Zoi. Echt leuk om zo in het dorpse leven te verblijven. Kinderen op straat, een taverne in de buurt en een lekker levendige sfeer.
Lefkas

EPIROS EN ZAGORIA


Zondagochtend stonden ze lekker vroeg op om naar Parga te gaan, het vervolg van hun reis. Na een rit van ongeveer anderhalf uur arriveerden zij in het levendige Parga. Deze dag brachten zij samen met de hostess voor de gasten van Ross Holidays, Stephanie, door die hen de vakantiewoningen liet zien. Huize Tsovilis is heel erg leuk gelegen zo in het hoge deel van het dorp met tavernes en winkeltjes in de buurt. Stephanie vertelde hen dat dit de Turkse buurt. Turks of Grieks, het was er gezellig. Mevrouw Lambrini was heel blij dat zij naar Huize Pateras kwamen kijken. De eigenaresse ontving hen even gastvrij als ze haar haar gasten begroet. Met een drankje en een plakje zelfgebakken cake zaten ze in de tuin. Stephanie liet hen ook het gezellige Parga meemaken en de prachtige stranden, Valthos Beach en Lichnos. De kleurrijke huisjes, het kasteel bovenop de berg, de trapstraatjes, de gezellige boulevard en de winkeltjes maakten Parga helemaal af. Zij vonden de sfeer geweldig. ’s Avonds hebben ze genoten van het eten bij een restaurantje aan de boulevard van Parga. Zoals het u misschien opvalt, hebben ze een woning nog niet besproken: Huize Petrino. Hier sliepen ze dus konden ze aan den lijve ondervinden wat ze van gasten hierover vernemen. Uiteraard waren ze benieuwd naar de trappen waarover ze gelezen hadden. Maar het is helemaal niet nodig om die te nemen. Sterker nog, deze zijn officieel niet eens daar want het is eigendom van enkele particulieren die het voor hun gemak hebben aangelegd. Ze namen dus gewoon de weg en dat was prima te doen. En wat te denken van het geweldige uitzicht vanaf de balkons.

Maandagochtend verlieten ze Parga en begonnen ze hun reis naar het Zagoria gebied. Ze passeerden onder andere Ioannina en vervolgden hun weg naar Ano Pedina voor een bezoek aan Huize Ameliko. Een knus hotel in een rustige omgeving, in de bergen waar de oude Griekse cultuur nog sterk naar voren komt. Althans, zeker in de architectuur en leefwijze van de mensen. Vervolgens gingen ze naar de veelbesproken Vikos-kloof. Na een korte stop en wandeling naar het begin van de kloof zich verwonderd te hebben over dit enorme natuurgeweld, vervolgden ze hun weg langs verschillende boogbruggen die in Zagoria te zien zijn en grote bekendheid hebben. Vanaf het Zagoria-gebied vervolgden zij hun reis naar de haven van Igoumenitsa voor hun overtocht naar Corfu.
Epiros

CORFU


Het was aangenaam deinen op de boot. Lekker even de tijd om alle indrukken te verwerken. Bij aankomst op Corfu brachten zij nog een bezoek aan Huize Roula. Een vakantiewoning gelegen op een heuvel met uitzicht over het groene landschap van Corfu. Echt om helemaal tot rust te komen. Voor hen, als jonge mensen, misschien wat te rustig, maar ze konden het ons wel voorstellen dat hier ‘wonen’ voor veel van de gasten van Ross Holidays als paradijselijk wordt ervaren. Zij sliepen in Huize Giorgos. Dit vonden ze een aangename verrassing. Veel van de gasten van Ross Holidays komen hier regelmatig terug maar zij wisten nooit precies waarom. Maar het ligt op loopafstand van Dassia en de studio’s en appartementen zijn heerlijk ruim. Dat de inrichting wat ouders is, vonden zij totaal geen probleem. Alles functioneerde en was schoon. De dag erna vervolgden ze hun routle langs de verschillende vakantiewoningen uit het aanbod op Corfu. In Messonghi bezochten ze Huize Nikiforos en Huize Athina. De rust van Nikiforos vonden ze heerlijk. En toch niet al te ver van een plaatsje. Athina was echt super. Alle balkons hebben zo’n mooi uitzicht over zee! Messonghi is een stadje gelegen aan het water, met verschillende stranden en leuke tavernes. Zij vervolgden hun weg richting Boukari voor een bezoek aan Huize Nikos. Een vakantiewoning direct aan het water met een prachtig uitzicht over zee. Zij konden het zich wel voorstellen om hier ’s avonds op het balkon te zitten en te genieten van een glaasje wijn. Vervolgens reden ze door naar Huize Balis in Chlomos. Een dorpje in de bergen op de zuidelijke helft van Corfu. Het dorpje is absoluut een aanrader om te bezoeken; uitzicht aan de achterkant over het meer waar ook een leuke wandeling naartoe leidt, het uitzicht bij de taverne, de mensen van het dorp, echt geweldig! Daarna gingen zij door naar de westkust van Corfu om een bezoekje te brengen aan Huize Naftis. Ze vonden het prachtig om hier vanaf het balkon de zon in de zee te zien zakken! Een rondje eiland bracht hen naar Paleokastritsa. Die stranden daar zijn echt mooi! Hoge rotspartijen en witte zandstranden ertussen. Ze vonden het jammer dat ze geen tijd hadden om met een bootje langs de stranden te varen. Dat zouden ze zeker doen als ze hier op vakantie zouden zijn. De avond besloten ze door te brengen in Corfu-Stad met het Liston wat ze zeer indrukwekkend vonden. Winkels zijn er in overvloed maar zij hadden geen tijd meer om deze te bekijken. Tavernes zijn er ook in alle soorten en maten. De sfeer in Corfu-Stad is super en deze stad is zeker een bezoekje waard.
Corfu
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten