Charles op vakantie naar Zakynthos

Al jarenlang ben ik een trouwe fan van de Peloponnesos, maar toch ben ik afgelopen zomer naar een andere bestemming gevlogen. Zakynthos werd de bestemming en heeft mij in meerdere opzichten zeer positief verrast. Uiteraard kun je de diverse bestemmingen niet met elkaar vergelijken omdat iedere Griekse bestemming haar eigen charmes heeft maar Zakynthos doet met het ongekend helderblauw water niet onder voor de groene natuur van de Peloponnesos. Ik wil u graag vertellen wat de mooiste momenten zijn geweest tijdens mijn reis.

Onze accommodatie op Zakynthos was Huize Pefka in Vasilikos. Een rustige en sfeervolle accommodatie. De eigenaren zijn altijd in de buurt om het iedereen bijzonder naar de zin te maken. Net naast de accommodatie runt de familie ook een taverne, taverne Babis. In deze taverne hebben wij ons een aantal keren goed laten verwennen door de culinaire Griekse hoogstandjes en authentieke gerechten. Het achterland van Vasilikos bestaat uit bergen en prachtige natuur waar veel olijfbomen en pijnbomen het landschap vullen. Naar mijn mening bezit Vasilikos het mooiste stukje natuur van heel Zakynthos.

Zakynthos is het eiland van de kustlijnen. Je vindt er uitgestrekte zandstranden die langzaam aflopen in de zee, ideaal om rustig de zee in te lopen. De stranden die mij het meeste zijn bijgebleven zijn toch wel het levendige Banana Beach en het prachtige Dafni beach. Dafni beach is een van de schildpaddenstranden van het eiland. De route naar Dafni beach gaf mij het gevoel dat ik bij een verlaten strand aan zou komen. Onderweg naar het strand kom je het informatiecentrum Marine Park tegen. In Dafni staat ook het schildpaddenmuseum, wat zeker een aanrader is voor kinderen.

Wij hebben tijdens de reis ook tweemaal een bootexcursie gemaakt. De eerste keer zijn wij vanaf Keri op de boot gestapt en richting Marathonisi Island gevaren. Het eiland staat ook bekend om het schildpaddeneiland. Cameo Island zagen wij vanuit zee goed liggen en de witte doeken waar men Cameo Island om herkend, wapperden in de wind. Keri Caves heeft op mij een bijzondere indruk achtergelaten. Blue Caves heeft de naam en de bekendheid maar Keri Caves is zeker zo mooi. Het kraakheldere water met de imposante rotsformaties is een lust voor het oog. Tijdens de tweede boottocht stapten wij op de boot vanaf Porto Vromi en zijn wij richting Blue Caves gevaren. Grote rotsen uit een helder blauwe zee maakt het een spectaculair plaatje.

Al bij al is Zakynthos een veelzijdig eiland met vele hotspots om te bezoeken voor zowel jong als oud.

Charles Eltink
Juli 2018

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten