De top 5 op Zakynthos van Nicole

Voor de kenners is Zakynthos een eiland met vele gezichten, waar men graag nog eens terugkeert. Voor hen die het nog niet kennen, heeft het veel verrassingen in zich. Zakynthos heeft in ieder geval mijn hart gestolen!

5. Zakynthos-stad

Al wandelend door de smalle straten en steegjes, langs de vele tavernas en winkeltjes, snuift u de sfeer op van vervlogen Venetiaanse tijden, gecombineerd met de Griekse gezelligheid. Bezoek het oude fort en de historische wijk Bohali, waarvandaan prachtig uitzicht over de baai en de stad. Onder het genot van de huisgemaakte traditionele Griekse gerechten of zoetigheden bij de verschillende tavernes. Het uitzicht krijgt u er vanaf het terras gratis bij. Op een heldere dag rijkt dat zelfs tot de Peloponnesos.

4. Fietsroutes

Bent u sportief aangelegd? Dan zijn het niet alleen de wandelingen die u hier een mooie invulling van de dag bieden, maar dan heeft Zakynthos ook mooie fietsroutes voor u in petto. Trek erop uit en ontdek het eiland per fiets. Er zijn ook e-bikes te huur. Er is een leuke route door de stad, maar ook langs de oostkust zijn er diverse routes beschikbaar. Hier valt ook voor mij nog een hoop te ontdekken.

3. Bergdorpen

Minder sportief maar toch graag op ontdekkingstocht? Dan trekt u er lekker met de auto op uit. De bergdorpen aan de westkant van Zakynthos vragen om ontdekt te worden. Zo is er het dorpje Macherado, of Giri waar de tijd lijkt stil gestaan te hebben. Verder noordelijk liggen o.a. Anafonitria en Volimes, waar de dorpelingen hun honing en marmelades in stalletjes te koop aanbieden. Ik kom hier graag om me in een andere wereld te wanen.


2. Keri

Keri, gelegen in het zuidoosten van het eiland, is volgens mijn beleving een van de leukste plekjes op Zakynthos. Een klein dorp waar iedereen elkaar kent en u in kafenion 'Locale' een gesprek kunt aanknopen met de locals, onder het genot van een Griekse frappe of, wat later op de dag, een ouzo. Het nabij gelegen Lighthouse tavern is een bezoek meer dan waard. Behalve heerlijke eten dat men hier serveert, is het uitzicht op de kliffen iduizelingwekkend mooi.

1. De kustlijn

En laten we de hele kustlijn van het eiland niet vergeten te noemen. De vele, uitgestrekte stranden, kleine en beschutte baaien en hoge klifkusten. Het strand van Gerakas is een van deze pareltjes, gelegen op een steenworp afstand van Vasilikos, waar onze woningen zich bevinden. Aan het oog onttrokken treft u hier bijzondere rotsformaties aan. Daar vertel ik natuurlijk ter plaatse graag meer over.

Vakanties op Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten