De top 5 uitzichten op Corfú van Barbara

“Naast mijn werk voor Atropa Travel Corfu ben ik gek op ‘mijn’ eiland. Toen ik ruim 30 jaar geleden hier als hostess voor een Engelse reisorganisatie aan het werk ging, werd ik verliefd op het eiland en mijn man. Wij kregen 2 kinderen en in alle jaren van mijn leven hier op Corfu ben ik alleen maar meer gaan houden van het eiland. Graag vertel ik u waar u mij tegen zou kunnen komen tijdens mijn vrije uren!”

5. Uitzicht van Balís

Wat een feest vond ik het dat Ross Holidays besloot om de dorpswoning van meneer Balis toe te voegen aan het aanbod. Deze dorpswoning in Chlómos heeft het mooiste uitzicht ‘ever’! Uiteraard hoeven gasten niet bang te zijn dat ik hen steeds kom vervelen met een bezoek om maar van het uitzicht te kunnen genieten. Ondertussen doe ik dat vanaf het terras van de taverne van de eigenaar in het dorp. Dat doet zeker niet onder!

4. Kérkyra

Corfú-stad, oftewel Kérkyra, blijft verrassen. De sfeer, de parken en de vele pleinen blijven boeien. De stad bevat veel favoriete punten. Als ik de tijd ervoor heb, ga ik met veel plezier naar het Oude Fort. Het uitzicht vanaf hier is subliem. Soms laat ik mijn gedachten afdwalen en waan me in vervlogen tijden. Wie zouden hier op de uitkijk hebben gestaan om gevaar vanaf de zee te weren?

3. De stranden in het westen

De stranden aan de westkust hebben stuk voor stuk mijn belangstelling. Helaas ontbreekt het mij in de zomer aan tijd om hier veel tijd door te brengen. Het is niet zozeer het strand zelf, als wel het uitzicht erop als je ernaartoe rijdt. Als men vanuit het bergachtige binnenland aan komt rijden, strekken goudgele stranden zich uit in de diepte, begrensd door de aanrollende golven vanuit de uitgestrekte zeevlakte. Bijvoorbeeld naar beneden rijden vanaf de zeer steile weg bij Pélekas is een belevenis op zich. Of het strand bij Ágios Górdios, ook een uitzicht om verliefd op te worden.

2. Corfú vanaf de boot

Niet alleen vanaf het eiland zijn de uitzichten ‘fabulous’, maar ook richting het eiland vanaf de boot! Deze groene bult is ‘mijn’ eiland. Wat ben ik een geluksvogel om hier te kunnen leven.

1. Paleokastrítsa

En absoluut mijn topper is het uitzicht vanaf Paleokastrítsa. Dit deel van de kust van Corfú is zo mooi en bijzonder! De tocht erheen vanaf de stad voert de spanning langzaam op. Eerst dwars over het eiland waar het landschap steeds hoger en ruiger wordt om te eindigen bij de zeer groene en weelderige omgeving van Paleokastrítsa. De eilandjes voor de kust liggen als groene dotten in het water en de boottaxi brengt u naar een van de vele strandjes die alleen over water bereikbaar zijn. De combinatie van het groene landschap en de blauwe zee doet mij watertanden. Hoog boven het strand bevinden zich diverse kafenia waarvan het terras de mooiste zichten biedt.

Bekijk vakanties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten