De top 5 genietmomenten op Zakynthos volgens Sander

5. Koffie met gebak bij het bakkertje

's Ochtends wakker worden van de vogels en wat stralen zonlicht door de gordijnen. Na een fijne douche op de slippers naar het bakkertje. Een goede kop koffie en in het weekend een stuk cake erbij. Portokalopita, mijn favoriet.

Dit bakkertje is gevestigd in Vasilikos tussen verschillende vakantiewoningen in. Iedere dag is er vers brood en kunt u op het terras genieten van de lekkernijen.

4. Let's go to the beach

We zijn geen strandmensen, maar kunnen toch intens genieten van het strand. Zand tussen de tenen, de verkoeling en de muziek van de Griekse zeeën. En hoe deze verse jus d'orange smaakte op zo'n hete dag?

Banana beach ligt op het zuiderlijk schiereiland van Zakynthos, de borden zijn niet te missen als u over de hoofdweg rijdt. Er zijn parkeerplaatsen in de schaduw en op het strand zijn strandbedjes. Het is een langzaam aflopend zandstrand, waardoor het ook voor kinderen een leuk strand is om te bezoeken.

3. Ontbijten als een keizer

De eerste ochtend dat we op Zakynthos waren, hadden we flinke plannen en daar hoort uiteraard een goed ontbijt bij. Met een vriendelijke glimlach werden de gerechtjes een voor een geserveerd. Ondanks dat dit al mijn 12e bestemming is in Griekenland, word ik de eerste dag toch altijd verrast door de gastvrijheid, de prachtige kleuren in de natuur en ditmaal ook de rust in de baai.2. De aller lekkerste honing

Tijdens een rondrit door de bergen in het noorden van Zakynthos kochten we de aller lekkerste honing langs de kant van de weg, maar ook zijn kersen hadden we al op voordat we weer in de bewoonde wereld terug kwamen.

1. Parel in de stad

In een zijstraatje tussen het Solomos plein en Agios Markos plein in Zakynthos-stad hebben de jonge eigenaren van Prosilio een taverne met een creatieve kaart en goede wijnen. Een avond lang genoten.

Zakynthos

Deel met vrienden of reisgenoten