Top 5 voor een vakantie in het voorjaar

Het voorjaar is meer dan geschikt om er tussenuit te gaan. Het is na de grote run op vakanties, na het uitkomen van het nieuwe programma en nog voordat de bestemmingen volop draaien. Onderstaand geven wij u een top 5 van bestemmingen die onze voorkeur hebben.

Bekijk alle vakanties

5. In alle rust de Imbros-kloof ontdekken

De temperatuur is in het voorjaar al aangenaam en een prima temperatuur om een dag eropuit te trekken. Een bezoek aan de Imbros-kloof mag dan ook niet aan deze lijst ontbreken. Bewonder de indrukwekkende natuur in deze kloof en wandel langs de meters hoge rotsen.

Zuid-Kreta

4. Wilde bloemen zien bloeien op Corfu

Corfu kent een groene natuur. De combinatie van diverse factoren zorgt ervoor dat het klimaat ideaal is voor de groei van een variatie aan wilde bloemen. Gedurende het hele jaar zijn deze te bewonderen. In het voorjaar komt de wilde orchidee op Corfu veelvuldig voor.

Corfu

3. Wandelen op de Peloponnesos

Ontdek de Peloponnesos te voet! In het voorjaar staan de bloemen in bloei en de temperatuur is aangenaam. Een favoriete tijd in het jaar om de wandelschoenen aan te trekken en op verkenning uit te gaan. De wandeling van Tséria naar Oud-Kardamíli is een aanrader. Hierbij wandelt u dwars door de Víros-kloof heen. Via het bergdorpje Agía Sofía loopt u vervolgens naar Oud-Kardamíli.

Peloponnesos

2. Vogels kijken op Lesbos

Dat verschillende trekvogels hun rustplek vinden op Lesbos is goed te begrijpen. Dat het een bijzonder spektakel is om dit gade te slaan, is nog begrijpelijker. Je hoeft niet eens een echte kenner te zijn om dit te willen zien. Rond de baai van Kalloní is het een bekend gegeven. Echter juist tussen Pétra en Mólivos is nog een onbekend landingsgebied dat de moeite van een bezoekje zeker waard is.

Lesbos

1. Een culinaire tocht door Chania

Het Griekse eten is voor velen een belangrijk onderdeel van hun vakantie. In dat geval is het een aanrader om een van de tavernes in de Ottomaanse wijk van Chania te bezoeken. De Kretenzer keuken is sowieso al heel erg goed, maar deze met de lichte hang naar de Orient is ook zeker niet verkeerd.

West-Kreta
Vakanties Griekenland

Deel met vrienden of reisgenoten