Transavia

Transavia maakt onderdeel uit van de Air France-KLM-groep en brengt al vele jaren onze gasten naar Griekenland.

Vloeistoffen

De luchthaven adviseert reizigers om vloeistoffen en gels die hij niet direct in het vliegtuig nodig heeft, in de ruimbagage te stoppen.

Van huis meegebrachte vloeistoffen en gels mogen alleen mee in de handbagage als de verpakking niet groter is dan honderd milliliter en zij passen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal één liter.

Per persoon is één zakje toegestaan. Onder vloeistoffen en gels worden naast drank zoals water ook make-up gerekend zoals mascara, crèmes en lipgloss. Bij de See Buy Fly winkels, achter de paspoortcontrole, kan de reiziger drank en make-up kopen en meenemen aan boord. De producten worden verzegeld.

Speciale verzoeken

Als u speciale wensen voor aan boord heeft, dient u in vrijwel alle gevallen contact op te nemen met het Transavia call center.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld baby’s en kinderen, vliegangst of passagiers met een mobiliteitsbeperking kunt u de site van Transavia raadplegen.

Transavia Klantenservice

Veiligheid staat voorop

Omdat de veiligheid en gezondheid van uw baby bij ons voorop staat, mag u niet vliegen met een baby jonger dan 7 dagen.

U mag per volwassene met maximaal 2 baby’s reizen. Een volwassene mag slechts met 1 baby op schoot reizen. Reist u met 2 baby’s, dan dient u voor 1 van de baby’s een stoel te reserveren via ons call centre. Aan boord zijn geen kinderzitjes verkrijgbaar, maar deze mag u zelf kosteloos meenemen als uw baby een eigen stoel heeft. Wordt je baby tijdens de reis 2 jaar? Je baby heeft voor de terugvlucht een eigen vliegtuigstoel nodig. Je betaalt dan hetzelfde tarief als voor een volwassene.

Bijzondere bagage

Bij overschrijding van het maximale gewicht van 20 kg per persoon wordt het overbagage tarief van 10 euro per kg per enkele reis in rekening gebracht.

Voor onderstaande items geldt dat alle bagage valt onder de standaard bagageregeling.
• Koffer, draagtas, rugzak
• Elektrische huishoudelijke, handzame apparaten
• Muziekinstrumenten
• Kite-, wake-, wave- en boogieboards kleiner dan 1,65 meter
• Nordic Walking poles
• Andere vakantiebagage (bijvoorbeeld een grote parasol)

Bijzondere bagage tegen betaling. Onder bijzondere bagage wordt verstaan:
• Golfuitrusting
• Huisdier in de cabine
• Huisdier in het vrachtruim
• Wintersportuitrusting
• Duiksportuitrusting
• Visuitrusting
• Watersportuitrusting
• Deltavlieger
• Fiets

Medische attributen
Het vervoer van medische attributen, looprekken en krukken is gratis tot 15 kg.

Verboden bagage
Het is op Transavia vluchten niet toegestaan om scherpe en/of gevaarlijke goederen mee te nemen aan boord. De veiligheidsmaatregelen op de luchthaven zijn aangescherpt. Wij verzoeken u dringend om scherpe voorwerpen, zoals bijv. zakmessen, nagelschaartjes etc. niet in uw handbagage te stoppen, maar in uw koffer op te bergen.

Elektronica
Passagiers van Transavia mogen hun elektronische apparatuur aan boord tijdens de gehele vlucht gebruiken. Dit zorgt voor meer gemak voor passagiers. Wel moet apparatuur met een antennefunctie in flight-modus staan zolang de deuren gesloten zijn. De wijziging vloeit voort uit nieuwe aanbevelingen van de European Aviation Safety Agency (EASA). Het gaat om de volgende elektronische apparatuur: smartphones, tablets, e-readers, camera’s en kleine ‘handheld game consoles’. Grotere elektronische apparatuur, zoals een laptop, moet tijdens taxiën, take off en landing worden opgeborgen.

Meer informatie over bijzondere bagage en tarieven vindt u op de website van Transavia

Vermiste of beschadigde bagage

Bij zoekgeraakte of beschadigde bagage dient de passagier dit direct bij aankomst aan te melden bij de afhandelaar van de luchtvaartmaatschappij op Amsterdam Luchthaven Schiphol of op de desbetreffende bestemming. De afhandelaar geeft u dan een bewijs van ontvangst. Zonder dit bewijs kan uw verzekeringsmaatschappij of de luchtvaartmaatschappij de eventuele claim afwijzen.

Mijn Transavia

Bagage bijboeken
Stoelreserveren
Online inchecken

Het boekingsnummer voor Mijn Transavia zijn de 8 cijfers van uw Ross Holidays boekingsnummer (kijkt u voor uw boekingsnummer op uw reisbescheiden of nota).

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten