Overzicht nieuws
Home > Káti Állo> Wandelen in Griekenland> Op een prachtige manier het eiland verkennen

Op een prachtige manier het eiland verkennen

Wandelen op Kefalonia. Een prachtige, actieve manier om het eiland te verkennen. De natuur in mei is op zijn mooist, met veel kleurrijke wilde bloemen. Lambros en Christos zijn onze gidsen en zorgen voor vier onvergetelijke wandeldagen.

De wind trotseren


"We maken een wandeling naar de Acropolis en genieten van de vergezichten op Sami en Agia Effimia." De overblijfselen van de muren van het fort en het oude Agioi Fanentes-klooster nemen u hier even mee terug in de tijd. "We beklimmen de berg Aenos en staan op de top de wind te trotseren, op een hoogte van 1628 meter." Dit gebergte werd al in de jaren zestig uitgeroepen tot nationaal park. Een informatiecentrum geeft hier uitleg over de unieke flora en fauna van dit natuurgebied. Onderweg ziet u onder andere de zeldzame zwarte sparren, ook wel Kefalonia sparren genoemd. Het uitzicht over de Ionische Zee is hier werkelijk adembenemend.
/

Verrassingen en avontuur


"De derde wandeling zit vol verrassingen en avontuur. Door de regen klimmen we hoger en hoger. Hier heeft de gids een verrassing en bezoeken we een prachtig natuurverschijnsel. Het gesteente heeft allerlei kleuren en is schitterend in de zon. Tijdens de laatste wandeling bezoeken we enkele verlaten dorpen die verwoest zijn door de heftige aardbeving van 1953." Dit zijn de oude dorpen rond Sami. In een van de dorpen is de kerk overeind gebleven en geeft een prachtig voorbeeld van de lokale architectuur. U heeft hier het gevoel dat u zich in het verleden bevindt.

"Het was een mooie ervaring om het eiland op deze manier te ontdekken. De ervaren gidsen brachten ons op prachtige plekken en hebben ons voorzien van interessante verhalen. We hebben ontzettend genoten."

Mevrouw Van Helvoort, Kefalonia
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten