Home
Home > Peloponnesos

Vakantie Peloponnesos

Tot 2017 concentreerden wij ons op het meest zuidelijke deel van de Peloponnesos met de naam Messinia. Afgezien dat dit deel van Griekenland de bakermat van de oude beschaving is, heeft het een prachtig en afwisselend landschap. Het klimaat is er mild en zandstranden en rotsachtige baaien wisselen elkaar af.


Het westelijke schiereiland is lieflijker met afgeronde bergtoppen en heeft tal van mooie zandstranden. Mani is de middelste vinger van het schiereiland en is robuust met zijn spitse bergrug van de Taïgetos. Aan de kust zijn een aantal gemoedelijke dorpen die of een zand- of een rotsenstrand hebben.

Met ingang van 2018 hebben wij het interessante Argolis toegevoegd. Als we de Peloponnesos zouden aanduiden als een hand, dan is de ‘duim’ het deel waar Argolis zich bevindt, oftewel het oostelijke schiereiland van de Peloponnesos. Het schiereiland heeft een lange kustlijn van de Saronische Golf in het oosten en de Argolische Golf in het zuiden. Het heuvelachtige landschap wordt daardoor rijkelijk omzoomd door een helderblauwe zee.

Peloponnesos - Argolis

Argolis is de bakermat van de Griekse geschiedenis op de Peloponnesos. Hier speelde het spel zich ooit af en aan de restanten in deze provincie is te zien dat het er heftig aan toe is gegaan. Afgezien van enkele culturele hoogtepunten, is ook de kust hier een belevenis. Mooie stranden zijn er in overvloed en de Grieken brengen hier graag hier hun vakantiedagen door. De maanden juli en augustus zijn redelijk bevolkt, echter in de overige maanden is er voldoende gelegenheid om in alle rust de verborgen schatten te ontdekken. Het gebied is een combinatie van cultuur, tradities, geschiedenis en natuur.

Bekijk vakanties

Messinia - Peloponnesos

Messinia is het zuidelijkste deel van de Peloponnesos. De zon schijnt vrijwel altijd en alle regen valt in de winter. Deze regen wordt bewaard in ondergrondse rivieren en bronnen. Messinia is dan ook zeer vruchtbaar. De bomen en planten, die hier uitbundig bloeien, demonstreren die vruchtbaarheid overduidelijk. Uitgestrekte zandstranden en rotsachtige kusten zijn er in overvloed en zorgen samen met het bergachtige achterland voor een paradijselijk landschap. De karakteristieke dorpjes en de bewoners daarvan dragen bij aan een bijzondere rustgevende sfeer.

Bekijk vakanties

Brochures

Wilt u meer inspiratie opdoen over de Pelopónnesos of over één van onze andere bestemmingen? Vraag via onderstaande button dan direct onze brochures aan en laat u informeren over onze prachtige bestemmingen en accommodaties.

Brochures

Deel met vrienden of reisgenoten