Overzicht bijzondere reizen
Home > Káti Állo> Bijzondere reizen> Noord Griekenland, Thessaloniki & Corfu

Stefanos' bijzondere reis Noord Griekenland, Thessaloniki & Corfu

Mijn land heeft zoveel mooie dingen te bieden, die u misschien niet direct kunt vinden. Daarom heb ik naar mijn eigen idee, en die ik altijd zelf heb willen maken of al eerder in mijn leven gemaakt heb, bijzondere reizen voor u samengesteld.

15 dagen vanaf € 949 p.p.
 • Kastoria
 • Kastoria
 • Watervallen van Edessa
 • Witte toren van Thessaloniki
 • Thessaloniki
 • Thessaloniki
 • Thessaloniki
 • Thessaloniki, Forum Romanum
 • Meteora
 • Meteora kloosters
 • Meteora kloosters
 • Vikos-kloof
 • Corfu-stad
 • Corfu, Myrtiotisa strand
 • Corfu, Ag. Dimitrios
 • Corfu, Old Perithia
/

Bijzondere reis Noord Griekenland, Thessaloniki & Corfu | 15 dagen vanaf € 949 p.p.

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag hoe Noord-Griekenland eruit ziet en dat men dit graag eens wil bezoeken. Het is een gebied wat nog niet door veel mensen wordt bezocht en is zeker een aanrader. De natuur is er subliem en de plaatsen die u hier kunt bezoeken veelzijdig. U zult verstelt staan van deze natuuruitbarsting.

Dag 1Zaterdag

Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar de luchthaven van Corfu waar direct een huurauto categorie A voor u klaarstaat. Na ontvangst van de huurauto rijdt u naar de haven van Corfu-stad voor de overtocht naar Igoumenitsa. Vanuit de haven van Igoumenitsa rijdt u naar het Zagoriagebied. Hier verblijft u twee nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 3Maandag

Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de Zagoria met de bijna verstopte dorpen, de Vikos-kloof en de grote hoeveelheid boogbruggen over wild kolkende en stromen reist u door via Kastoria naar de Prespe-meren. Het grootste deel van het hoofdmeer Prespe ligt in Griekenland,terwijl de andere meren in de buurlanden liggen. U kunt hier prachtig wandelen en u zult zeker genieten van de rust rondom dit meer. Hier verblijft u 1 nacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 4Dinsdag

Via de noordroute rijdt u evenwijdig aan de grens, langs Florina en de watervallen van Edessa door naar Thessaloniki. Deze stad zou iedereen op zijn of haar lijstje moeten hebben staan. Athene heeft de naam de stad der steden te zijn, maar Thessaloniki doet hier zeker niet voor onder. Het is een metropool met een oud centrum waar het goed toeven is. Vooral de wijk Ladadika is the place to be. Hier is het een aanschakeling van tavernes en barretjes waar moderne gerechten worden gecombineerd in een traditionele Griekse keuken. Ook in de rest van de stad is een veelvoud aan tavernes te vinden, waar de lekkerste gerecht op tafel worden gezet. Ook koffiedrinken is een ervaring in Thessaloniki. Behalve de vele studenten die hier graag en veel hun tijd doorbrengen, nippend aan hun koffie, is het ook voor vele andere bewoners van de stad een dagelijks ritueel. Wist u trouwens dat het drinken en branden van koffie via Thessaloniki in het verleden in Griekenland een gebruik is geworden?
Vanuit Thessaloniki kunt u ook de omgeving van de stad verkennen. Een dagje naar de goudgele stranden van Halkidiki, een bezoek aan de Nestos-delta en zelfs de middeleeuwse stad Kavala behoren tot de mogelijkheden.

U verblijft 2 nachten in Thessolaniki op basis van logies en ontbijt.

Dag 6Donderdag

Na het noordelijk deel verlaten te hebben, rijdt u zuidelijk de kustlijn volgend en brengt u een bezoek aan de hoogste berg van Griekenland voor een bezoek aan de 12 goden die hier volgens de mythen hun hoofdverblijf hadden. U overnacht aan de voet van de berg Olympos in het dorp Litochoro. Mocht u tijd en zin hebben, dan kunt u een stuk de berg opwandelen, om daarna neer te strijken bij een van de vele tavernes die het dorp rijk is.

U verblijft 1 nacht in Litochoro op basis van logies en ontbijt

Dag 7Vrijdag

Op weg naar het westen kunt u de Meteora-kloosters niet overslaan. Deze indrukwekkende rotspartijen met op de top diverse kloosters. U zult zich zeker afvragen hoe monniken honderden jaren geleden hier hun materiaal omhoog hebben gesjouwd met hun blote handen. Iets anders was destijds niet voorradig. De rotspartijen waren er eerder dan de kloosters. Na het bezoek rijdt u door naar karakteristieke Metsovo. Hopelijk bent u op tijd om nog bij daglicht een wandeling te maken door het doolhof van straten. Het is geen uitzondering als u de vrouwelijke bewoners hier in klederdracht ziet lopen.

U verblijft 1 nacht in Metsovo op basis van logies en ontbijt.

Dag 8Zaterdag

Op de laatste dag rijdt u terug naar de kust waar u vanaf Igoumenitsa de boot neemt naar Corfu. Daar heeft u nog een week de tijd om alle indrukken te verwerken. Bovendien heeft ook Corfu nog veel voor u in petto. De stad is een groot museum en als u geluk heeft trekt de fanfare er op uit. Corfu is bekend vanwege hun liefde voor en kennis van muziek. Een kopje koffie aan het Liston zal u zeker goed bevallen. Tussen de Grieken genieten van de ochtendstond of een drankje voordat u gaat eten in een van de traditionele tavernes in de binnenstad.

U verblijft 8 nachten in Huize Nikiforos op basis van logies.

Dag 15Zaterdag

Vandaag wordt u per transfer opgehaald bij uw vakantiewoning voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Datum
Jun '20
Jul '20
Aug '20
Sep '20
Per persoon
€ 949
€ 949
€ 949
€ 949
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Bovenstaande prijs is inclusief vlucht, genoemde woningen, autohuur en transfers. Prijzen zijn per persoon, inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag voor Transavia en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling. Wij berekenen € 30,- boekingskosten per boeking. De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking (max. 9 personen). Op deze prijs zijn geen kortingen of andere acties van toepassing. Deze bijzondere reis is op aanvraag.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Vertrek van Amsterdam naar Corfu op een zaterdag (vanaf 18/04 t/m 26/09).
Ontvangst van de huurauto categorie A op de luchthaven van Corfu (voorwaarden zie de betreffende pagina)
Vertrek naar de haven van Corfu-stad voor de overtocht naar Igoumenitsa (niet bij de prijs inbegrepen).
Autorondreis met 2 overnachtingen in Zagoria, 1 overnachting in Prespes, 2 overnachtingen in Thessaloniki, 1 overnachting in Litochoro en 1 overnachting in Metsovo in een tweepersoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt, in een **hotel.
Op de tweede zaterdag van de reis rijdt u terug naar Igoumenitsa voor de overtocht naar Corfu (niet bij de prijs inbegrepen).
Van zaterdag tot en met zaterdag verblijft u in een studio van Huize Nikiforos op Corfu, waar op zondag de auto 's morgens weer wordt opgehaald.
Op de laatste zaterdag transfer van de vakantiewoning naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.Deze prijs is geldig voor de genoemde vertrekdata (vanaf 18/04 t/m 26/09) gedurende 2020 en gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen deze reis boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een ander kamertype verblijven, dan kan dat tegen meerprijs. Voor iedere datum zijn er enkele plaatsen voor deze combinatie bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord