Overzicht bijzondere reizen
Home > Káti Állo> Bijzondere reizen> Lefkas/Parga/Corfu met Noord Griekenland en Thessaloniki

Stefanos’ bijzondere reis Lefkas/Parga/Corfu met Noord Griekenland en Thessaloniki

Ooit was ik in Kastoria gedurende de winter. De berghellingen lagen vol sneeuw en het meer was bevroren. Daar wil ik in de zomer een keer heen, dacht ik toen. Wat in mijn hoofd zit, moet gebeuren, dus maakte ik de trip in de zomermaanden nog eens. Het leek een andere wereld, even mooi en indrukwekkend maar in een geheel andere kleursetting. Het was alsof ik het voor de eerste keer zag.

15 dagen vanaf € 1149 p.p.
 • Lefkas
 • Parga
 • Corfu
 • Zagoria
 • Zagoria
 • Kastoria
 • Kastoria
 • Prespa
 • Prespa
 • Prespa
 • Nymfeo
 • Nymfeo
 • Edessa
 • Thessaloniki
 • Thessaloniki
/

Bijzondere reis Lefkas/Parga/Corfu met Noord Griekenland en Thessaloniki | 15 dagen vanaf € 1149 p.p.

Een druk leven in Nederland, veel willen zien tijdens de vakantie is niet altijd de juiste combinatie. Dus waarom niet eerst een weekje in alle rust op een en dezelfde locatie verblijven om vervolgens op pad te gaan. Deze bijzondere reis biedt die mogelijkheid.

Dag 1Zaterdag

Vandaag vliegt u vanaf Schiphol naar de luchthaven van Corfu of van Preveza. Met een transfer wordt u van de luchthaven naar uw vakantiewoning op Corfu, Lefkas of Parga gebracht voor een verblijf van 7 nachten op basis van logies.

Dag 8Zaterdag

Nadat u naar keuze een week op Corfu, Parga (Epiros) of Lefkas bent geweest, vertrekt u naar de Zagoria om daar de grootsheid van de natuur te ervaren. Hoge bergtoppen, diepe dalen, wildstromende rivieren en dorpen die in de omgeving onder lijken te gaan komen op uw pad.

U verblijft twee nachten in het Zagoriagebied op basis van logies en ontbijt.

Dag 10Maandag

Vandaag rijdt u door naar Kastoria en de Prespa-meren. Op een hoogte van 850 meter en met een diepte van 50 meter zijn deze meren een natuurlijk fenomeen. De natuur is er schitterend en u kunt een wandeling om Mikri Prespes maken. Ook zijn er mogelijkheden om met een bootje het meer op te gaan.

U verblijft 1 nacht in Prespes op basis van logies en ontbijt.

Dag 11Dinsdag

Vandaag rijdt u door het weelderige noorden van Griekenland en passeert het karakteristieke Nimfeo. In Nimfeo bevindt zich in de oude dorpsschool, het informatiecentrum van Stichting Arcturos. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van beren die in gevangenschap hebben geleefd. Er is een natuurpark in de buurt waar de beren nu in vrijheid leven.

U overnacht 1 nacht in Nimfeo op basis van logies en ontbijt.

Dag 12Woensdag

U vervolgt uw route naar Naousa. Bij Florina is een groot wolvenreservaat. Ook Edessa met een indrukwekkende waterval ligt op uw route. Naousa wordt wel het Zwitserland van Griekenland genoemd. Als u door dit landschap rijdt, snapt u de vergelijking helemaal. Groene hellingen bedekt met bomen en er worden veel outdoor activiteiten georganiseerd.

In Naousa verblijft u 1 nacht op basis van logies en ontbijt.

Dag 13Donderdag

Via Veria en Vergina, met de koningsgraven van koning Philip en de bekende ‘zon van Vergina’, rijdt u door naar Thessaloniki, de stad der steden. Dompel u in een ver verleden tijdens uw wandeltochten door de straten van de stad. Pleinen en straten herinneren aan vervlogen tijden toen de koffie zijn intrede deed. De geur van vers gebrande bonen hangt rond de kafenia, jong en oud doet zich te goed aan een lekker bakkie. Na uw verblijf in deze stad, vliegt u vanaf Thessaloniki terug naar Amsterdam.

U verblijft twee nachten in Thessaloniki op basis van logies en ontbijt.

Dag 15Zaterdag

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Thessaloniki waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam.

Datum
Jun '20
Jul '20
Aug '20
Sep '20
Per persoon
€ 1149
€ 1149
€ 1149
€ 1149
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Prijzen zijn per persoon, inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag voor Transavia en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling. Wij berekenen € 30,- boekingskosten per boeking. De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking (max. 9 personen). Op deze prijs zijn geen kortingen of andere acties van toepassing. Deze bijzondere reis is op aanvraag.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

• Vertrek iedere zaterdag van Amsterdam naar Corfu of Preveza (vanaf 18/04 t/m 26/09).
• Transfer van de luchthaven naar de vakantiewoning; Huize Nikiforos (studio) op Corfu, óf Huize Pateras (studio) in Parga, óf Huize Zoi (studio) op Lefkas voor een verblijf van 7 nachten op basis van logies.
• Ontvangst van de huurauto categorie A (Hyundai I10 of soortgelijk) bij de woning op Lefkas of in Parga of indien bij een verblijf op Corfu in de haven van Igoumenitsa op de tweede zaterdag van uw verblijf. Voor voorwaarden zie de betreffende pagina op deze site.
• 2 nachten in Zagoria, 1 nacht Prespes, 1 nacht Nimfeo, 1 nacht Naousa en 2 nachten Thessaloniki in **hotel op basis van logies en ontbijt.
• Inleveren auto op een zaterdag bij de luchthaven van Thessaloniki en shuttle naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
• 10 kg handbagage
Indien de start op Corfu is, is de overtocht van Corfu naar Igoumenitsa niet bij de prijs inbegrepen.

Deze prijs is geldig voor de alle vertrekdata (vanaf 18/04 t/m 26/09) gedurende 2020 en gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen deze reis boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een ander kamertype verblijven, dan kan dat tegen meerprijs. Voor iedere datum zijn er enkele plaatsen voor deze combinatie bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord