Overzicht bijzondere reizen
Home > Káti Állo> Bijzondere reizen> Noord Griekenland, Thessaloniki & Corfu

Stefanos' bijzondere reis Noord-Griekenland & Corfu

Mijn land heeft zoveel mooie dingen te bieden, die u misschien niet direct kunt vinden. Daarom heb ik naar mijn eigen idee bijzondere reizen voor u samengesteld die ik altijd zelf heb willen maken of al eerder in mijn leven gemaakt heb.

15 dagen vanaf 1359

 • Kipi bruggen in Zagoria
 • Zagoria
 • Kastoria
 • Kastoria
 • Watervallen van Edessa
 • Warmwaterbron in Pozar
 • Museum of the Royal Tombs of Aigai in Vergina
 • Museum of the Royal Tombs of Aigai in Vergina
 • Litochoro
 • Meteora kloosters
 • Meteora kloosters
 • Metsovo
 • Corfu, Myrtiotisa strand
 • Corfu, Ag. Dimitrios
 • Corfu, Old Perithia
/

Bijzondere reis Noord-Griekenland & Corfu | 15 dagen

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag hoe Noord-Griekenland eruit ziet en dat men dit graag eens wil bezoeken. Het is een gebied wat nog niet door veel mensen wordt bezocht en is zeker een aanrader. De natuur is er subliem en de plaatsen die u hier kunt bezoeken veelzijdig. U zult verstelt staan van deze natuuruitbarsting.

Dag 1Zaterdag

Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar de luchthaven van Corfu waar direct een huurauto categorie A voor u klaarstaat. Na ontvangst van de huurauto rijdt u naar de haven van Corfu-stad voor de overtocht naar Igoumenitsa. Vanuit de haven van Igoumenitsa rijdt u naar het Zagoriagebied. Hier verblijft u twee nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 3Maandag

Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de Zagoria met de bijna verstopte dorpen, de Vikos-kloof en de grote hoeveelheid boogbruggen over wild stromende rivieren, reist u door naar de plaats Kastoria.

U verblijft 1 nacht in Kastoria op basis van logies en ontbijt.

Dag 4Dinsdag

Vandaag bezoekt u de Prespes-meren. Het grootste deel van het hoofdmeer Prespes ligt in Griekenland, terwijl de andere meren in de buurlanden liggen. U kunt hier prachtig wandelen en u zult zeker genieten van de rust rondom dit meer.

U verblijft 1 nacht in Nimfeo op basis van logies en ontbijt.

Dag 5Woensdag

U rijdt langs de watervallen van Edessa door naar Naoussa. De grootste watervallen van Griekenland. Boven aan de waterval is een uitzichtpunt, maar ook kunt u onder de waterval doorlopen. Achter de waterval is een kleine grot verscholen met druipstenen.

Na deze koude douche is het tijd voor een warm bad, daarom rijdt u landinwaarts naar de warmwaterbronnen van Pozar. Het water is het gehele jaar 37 graden warm. De natuurlijke spa is gelegen in een groot natuurgebied en goed te combineren met een wandeling.

U verblijft 1 nacht in Naoussa op basis van logies en ontbijt.

Dag 6Donderdag

Het is beslist een aanrader om op de route naar Litochoro een stop te maken in Vergina. Hier bevindt zich het Museum of the Royal Tombs of Aigai. Dit modern opgezette museum is werkelijk een lust voor het oog. Het is enkele jaren geleden pas gerealiseerd in een van de graftombes, van buiten herkenbaar als een heuvel. De omgeving telt veel van deze heuvels en men denkt dan ook dat hier in de toekomst nog meer verborgen schatten aan de oppervlakte gebracht zullen worden. De tombe waar het museum is gemaakt kwam per toeval tevoorschijn. Na onderzoek bleek het te gaan om de tombe van koning Philip II, de vader van Alexander de Grote.

Na het noordelijk deel verlaten te hebben, rijdt u zuidelijk de kustlijn volgend en brengt u een bezoek aan de hoogste berg van Griekenland voor een bezoek aan de 12 goden die hier volgens de mythen hun hoofdverblijf hadden. U overnacht aan de voet van de berg Olympos in het dorp Litochoro. Mocht u tijd en zin hebben, dan kunt u een stuk de berg opwandelen, om daarna neer te strijken bij een van de vele tavernes die het dorp rijk is.

U verblijft 1 nacht in Litochoro op basis van logies en ontbijt

Dag 7Vrijdag

Op weg naar het westen kunt u de Meteora-kloosters niet overslaan. Deze indrukwekkende rotspartijen met op de top diverse kloosters. U zult zich zeker afvragen hoe monniken honderden jaren geleden hier hun materiaal omhoog hebben gesjouwd met hun blote handen. Iets anders was destijds niet voorradig. De rotspartijen waren er eerder dan de kloosters. Na het bezoek rijdt u door naar karakteristieke Metsovo. Hopelijk bent u op tijd om nog bij daglicht een wandeling te maken door het doolhof van straten. Het is geen uitzondering als u de vrouwelijke bewoners hier in klederdracht ziet lopen.

U verblijft 1 nacht in Metsovo op basis van logies en ontbijt.

Dag 8Zaterdag

Op de laatste dag rijdt u terug naar de kust waar u vanaf Igoumenitsa de boot neemt naar Corfu. Daar heeft u nog een week de tijd om alle indrukken te verwerken. Bovendien heeft ook Corfu nog veel voor u in petto. De stad is een groot museum en als u geluk heeft trekt de fanfare er op uit. Corfu is bekend vanwege hun liefde voor en kennis van muziek. Een kopje koffie aan het Liston zal u zeker goed bevallen. Tussen de Grieken genieten van de ochtendstond of een drankje voordat u gaat eten in een van de traditionele tavernes in de binnenstad.

U verblijft 7 nachten in Huize Athina in Messonghi op basis van logies.

Dag 15Zaterdag

Vandaag is de transfer van uw vakantiewoning naar de luchthaven van Corfu voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief bootovertocht, boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief de ter plaatse te betalen milieubelasting, variërend van 1,50 tot 7,00 per nacht afhankelijk van de classificatie van uw verblijf.
Iedere zaterdag
19 apr t/m 25 april
26 april t/m 9 mei
10 mei t/m 30 juni
1 jul t/m 31 aug
1 sep t/m 17 okt
18 okt t/m 2 nov
15 dagen p.p.
v.a. 1359
v.a. 1599
v.a. 1359
v.a. 1599
v.a. 1359
v.a. 1599
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wat is bij de prijs inbegrepen?

• Vlucht van Amsterdam naar Corfu.
• Ontvangst van de huurauto categorie A (Citroën C1 of soortgelijk) op de luchthaven van Corfu voor 8 dagen (zie voorwaarden autohuur).
• 2 overnachtingen in Zagoria op basis van logies en ontbijt.
• 1 overnachting in Kastoria op basis van logies en ontbijt.
• 1 overnachting in Nimfeo op basis van logies en ontbijt.
• 1 overnachting in Naoussa op basis van logies en ontbijt.
• 1 overnachting in Litochoro op basis van logies en ontbijt.
• 1 overnachting in Metsovo op basis van logies en ontbijt.
• 7 overnachtingen in een studio B van Huize Athina in Messonghi op Corfu.
• Transfer van de vakantiewoning naar de luchthaven van Corfu.
• Vlucht van Corfu naar Amsterdam.
• Inclusief 10 kg handbagage. Ruimbagage is telefonisch bij te boeken; 15 kg voor € 48, 20 kg voor € 60, 25 kg voor € 70.

• Inclusief telefonische hostess service gedurende uw vakantie.
• Inclusief digitale routekaart en bezienswaardighedenbeschrijving.

De prijzen zijn inclusief bootovertocht, luchthavenbelasting, brandstoftoeslag en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling en exclusief milieubelasting (ter plaatse te voldoen). Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing. Deze bijzondere reis is op aanvraag en prijzen zijn onder voorbehoud.

Deze prijs is per persoon, geldig voor de genoemde vertrekdata en gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. De hotelovernachtingen zijn in tweepersoonskamers met douche en toilet in standaard klasse hotels op basis van logies en ontbijt. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen deze reis boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een ander kamertype verblijven, dan kan dat tegen meerprijs. Voor iedere datum zijn er enkele plaatsen voor deze combinatie bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.


Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten