Overzicht bijzondere reizen
Home > Káti Állo> Bijzondere reizen> Noord Griekenland, Thessaloniki & Corfu

Stefanos' bijzondere reis Noord-Griekenland & Corfu

Mijn land heeft zoveel mooie dingen te bieden, die u misschien niet direct kunt vinden. Daarom heb ik naar mijn eigen idee, en die ik altijd zelf heb willen maken of al eerder in mijn leven gemaakt heb, bijzondere reizen voor u samengesteld.

15 dagen vanaf € 999 p.p.

 • Vikos kloof in Zagoria
 • Kipi bruggen in Zagoria
 • Zagoria
 • Kastoria
 • Kastoria
 • Watervallen van Edessa
 • Pozar
 • Museum of the Royal Tombs of Aigai in Vergina
 • Museum of the Royal Tombs of Aigai in Vergina
 • Litochoro
 • Meteora kloosters
 • Meteora kloosters
 • Corfu-stad
 • Metsovo
 • Corfu, Myrtiotisa strand
 • Corfu, Ag. Dimitrios
 • Corfu, Old Perithia
/

Bijzondere reis Noord-Griekenland & Corfu | 15 dagen vanaf € 999 p.p.

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag hoe Noord-Griekenland eruit ziet en dat men dit graag eens wil bezoeken. Het is een gebied wat nog niet door veel mensen wordt bezocht en is zeker een aanrader. De natuur is er subliem en de plaatsen die u hier kunt bezoeken veelzijdig. U zult verstelt staan van deze natuuruitbarsting.

Dag 1Zaterdag

Vandaag vertrekt u vanaf Schiphol naar de luchthaven van Corfu waar direct een huurauto categorie A voor u klaarstaat. Na ontvangst van de huurauto rijdt u naar de haven van Corfu-stad voor de overtocht naar Igoumenitsa. Vanuit de haven van Igoumenitsa rijdt u naar het Zagoriagebied. Hier verblijft u twee nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 3Maandag

Nadat u een bezoek heeft gebracht aan de Zagoria met de bijna verstopte dorpen, de Vikos-kloof en de grote hoeveelheid boogbruggen over wild kolkende en stromen Acheron rivier reist u door naar de plaats Kastoria.

U verblijft 1 nacht In Kastoria op basis van logies en ontbijt.

Dag 4Dinsdag

Vandaag bezoekt u de Prespes-meren. Het grootste deel van het hoofdmeer Prespes ligt in Griekenland, terwijl de andere meren in de buurlanden liggen. U kunt hier prachtig wandelen en u zult zeker genieten van de rust rondom dit meer.

U verblijft 1 nacht in Nimfeo op basis van logies en ontbijt.

Dag 5Woensdag

U rijdt langs de watervallen van Edessa door naar Naoussa. De grootste watervallen van Griekenland. Boven aan de waterval is een uitzichtpunt, maar ook kunt u onder de waterval doorlopen. Achter de waterval is een kleine grot verscholen met druipstenen.

Na deze koude douche is het tijd voor een warm bad, daarom rijdt u landinwaarts naar de warmwaterbronnen van Pozar. Het water is het gehele jaar 37 graden warm. De natuurlijke spa is gelegen in een groot natuurgebied en goed te combineren met een wandeling.

U verblijft 1 nacht in Naoussa op basis van logies en ontbijt.

Dag 6Donderdag

Het is beslist een aanrader om op de route naar Litochoro een stop te maken in Vergina. Hier bevindt zich het Museum of the Royal Tombs of Aigai. Dit modern opgezette museum is werkelijk een lust voor het oog. Het is enkele jaren geleden pas gerealiseerd in een van de graftombes, van buiten herkenbaar als een heuvel. De omgeving telt veel van deze heuvels en men denkt dan ook dat hier in de toekomst nog meer verborgen schatten aan de oppervlakte gebracht zullen worden. De tombe waar het museum is gemaakt kwam per toeval tevoorschijn. Na onderzoek bleek het te gaan om de tombe van koning Philip II, de vader van Alexander de Grote. Pikant detail, Phillip II werd vermoord door zijn eigen zoon Alexander de Grote.

Na het noordelijk deel verlaten te hebben, rijdt u zuidelijk de kustlijn volgend en brengt u een bezoek aan de hoogste berg van Griekenland voor een bezoek aan de 12 goden die hier volgens de mythen hun hoofdverblijf hadden. U overnacht aan de voet van de berg Olympos in het dorp Litochoro. Mocht u tijd en zin hebben, dan kunt u een stuk de berg opwandelen, om daarna neer te strijken bij een van de vele tavernes die het dorp rijk is.

U verblijft 1 nacht in Litochoro op basis van logies en ontbijt

Dag 7Vrijdag

Op weg naar het westen kunt u de Meteora-kloosters niet overslaan. Deze indrukwekkende rotspartijen met op de top diverse kloosters. U zult zich zeker afvragen hoe monniken honderden jaren geleden hier hun materiaal omhoog hebben gesjouwd met hun blote handen. Iets anders was destijds niet voorradig. De rotspartijen waren er eerder dan de kloosters. Na het bezoek rijdt u door naar karakteristieke Metsovo. Hopelijk bent u op tijd om nog bij daglicht een wandeling te maken door het doolhof van straten. Het is geen uitzondering als u de vrouwelijke bewoners hier in klederdracht ziet lopen.

U verblijft 1 nacht in Metsovo op basis van logies en ontbijt.

Dag 8Zaterdag

Op de laatste dag rijdt u terug naar de kust waar u vanaf Igoumenitsa de boot neemt naar Corfu. Daar heeft u nog een week de tijd om alle indrukken te verwerken. Bovendien heeft ook Corfu nog veel voor u in petto. De stad is een groot museum en als u geluk heeft trekt de fanfare er op uit. Corfu is bekend vanwege hun liefde voor en kennis van muziek. Een kopje koffie aan het Liston zal u zeker goed bevallen. Tussen de Grieken genieten van de ochtendstond of een drankje voordat u gaat eten in een van de traditionele tavernes in de binnenstad.

U verblijft 8 nachten in Huize Nikiforos in Messonghi op basis van logies.

Dag 15Zaterdag

Vandaag wordt u per transfer opgehaald bij uw vakantiewoning voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Datum
17-4 t/m 16-10
Per persoon
€ 999
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Wat is bij de prijs inbegrepen?

Vertrek van Amsterdam naar Corfu op een zaterdag (vanaf 17/04 t/m 16/10).
Ontvangst van de huurauto categorie A op de luchthaven van Corfu.
Vertrek naar de haven van Corfu-stadvoor de overtocht naar Igoumenitsa (niet bij de prijs inbegrepen).
Autorondreis met 2 overnachtingen in Zagoria, 1 overnachting in Kastoria, 1 overnachting in Nimfeo, 1 overnachting in Naoussa, 1 overnachting in Litochoro en 1 overnachting in Metsovo in een tweepersoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt, in een **hotel.
Op de tweede zaterdag van de reis rijdt u terug naar Igoumenitsa voor de overtocht naar Corfu (niet bij de prijs inbegrepen).
Van zaterdag tot en met zaterdag verblijft u in een studio van Huize Nikiforos in Messonghi op Corfu, waar op zondag de auto 's morgens weer wordt opgehaald.
Op de laatste zaterdag transfer van de vakantiewoning naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Deze prijs is gebaseerd op een reis met een bezetting door twee personen. Wilt u deze reis graag alleen of juist met meer dan twee personen deze reis boeken, dan is de prijs op aanvraag. Mocht u graag in een ander kamertype verblijven, dan kan dat tegen meerprijs. Voor iedere datum zijn er enkele plaatsen voor deze combinatie bestemd. Vol is vol, dus ben er snel bij.

Bovenstaande prijs is inclusief vlucht, genoemde woningen, autohuur en transfers. Prijzen zijn per persoon, inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslag voor Transavia en de sinds 2012 van kracht zijnde reisbureauregeling. Wij berekenen € 30,- boekingskosten per boeking. De verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraagt € 2,50 per boeking (max. 9 personen). Op deze prijs zijn geen kortingen of andere acties van toepassing. Deze bijzondere reis is op aanvraag.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten