Excursie olijven plukken op Pilion

Ontdek het verhaal achter de olijven en het belang van de olijven voor Griekenland. Tijdens deze excursie krijgt u de uitleg waar de olijven vandaan komen en u krijgt interessante weetjes over de olijven te horen. Uiteraard plukt en perst u zelf de olijven en is er ook tijd om deze te proeven. Deze tweedaagse excursie wordt eenmalig georganiseerd in 2022 op donderdag 20 en zaterdag 22 oktober. Boekt u snel, want vol is vol.

/

Dag 1Olijven

Het is een flink proces van de olijf zoals hij aan de boom hangt tot aan de olie in de fles om te gebruiken bij het vervaardigen van heerlijke maaltijden. Vandaag gaan we samen met Savvas in de ochtend naar de olijfboomgaard. Hij vertelt u over de olijf, hoe de olijven te plukken en te vergaren. Daarna zult u een olijfboomgaard intrekken waar u begint met het plukken van de olijven.

In het gras lunchen we met feta, olijven, tomaat en brood.

En na de middag gaan we verder met de pluk en het verzamelen van de olijven. Met onze eigen oogst gaan we naar de olijfpers en persen we onze eigen olijfolie. U ziet alle verschillende stappen van de ontwikkeling van de olijfolie en u maakt kennis met de mensen die verantwoordelijk zijn voor de perfecte verhoudingen van de olie. Misschien geven zij u prijs hoe de olijfolie zo smaakvol wordt. Geen Griekse maaltijd zonder olijfolie, en u zult begrijpen het liefst uit eigen gaard. Uiteraard gaat u met een fles olijfolie richting huis.

Dag 2Pilion

Het zou zonde zijn om niet wat meer van dit prachtige schiereiland te zien gedurende uw verblijf. Savvas en wandelgids Nikos nemen u mee langs plekken waar u normaal niet zou komen en vertellen u de historie van het gebied. Onderweg zult u verrast worden door de schitterende panorama’s en de fraaie bergdorpen. Het verhaal achter het appeltreintje en de kerk en de bibliotheek in Milies. Samen drinken we koffie op het plein. Bij de vrouwencoöperatie in Vizitsa gaan wij koekjes bakken volgens de oude recepten die hier bewaard en bewaakt worden. In de middag wandelt u met Nikos van Vizitsa naar Kala Nera. Hij kent ieder pad op het schiereiland en maakt met u een bijzondere wandeling over de kalderimi. Een dag om nooit te vergeten.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Boek de excursie vandaag

Wilt u deze unieke excursie meemaken? Bel dan voor meer informatie of om te boeken met 024 642 48 48 of vul direct het reserveringsverzoek in. Vol is vol. Deze excursie is alleen te boeken in combinatie met een vakantie op Pilion met Ross Holidays. Heeft u al een boeking in deze periode, belt u ons dan even op. U kunt deze excursie alleen vooraf boeken en niet ter plaatse.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten