Káti Állo
Home > Káti Állo> Olijvenplukken in Griekenland

Olijven plukken in Griekenland

Als we tijdens onze speurtochten op zoek naar nieuwe locaties door Griekenland rijden, zien we overal olijfbomen. De fraai gevormde, knoestige stammen, de heerlijke geur die de bomen uitdragen, de zo typerende kleur groen, de netten onder de bomen, ieder seizoen vraagt de olijf om aandacht. We ontvangen ook vaak foto’s van onze gasten van de bomen, olijven en alles wat hiermee te maken heeft. Dat het uw aandacht heeft is duidelijk. Dus dachten we dat het leuk zou zijn eens meer in dit onderwerp te duiken. Zo kwamen we op het idee om een reis te organiseren met als hoofdonderwerp ‘de olijf’.

Vroeg u zich ook wel eens af wat er allemaal gedaan moest worden om de olijven van de vrucht aan de boom tot de olie in de fles te krijgen? En altijd vindt dit proces plaats als de meeste toeristen weer naar huis vertrokken zijn. Wellicht hoorde u het tijdens uw vakantie ook wel eens van bijvoorbeeld reisleiding of anderen op de bestemming die u bezoekt.

Beijk de olijvenplukreis Pilion

In oktober gaat men met zijn allen olijven plukken. De hele familie wordt gemobiliseerd en men gaat op pad. Men eet, drinkt en leeft gedurende enkele weken tussen de bomen en verzamelt de olijven dat het een lieve lust is. De olijven verworden tot de olie, die een essentieel onderdeel vormt voor de vele overheerlijke Griekse gerechten.

Deze korte film van Gaea willen wij u niet onthouden, het gaat over een Griek die vertelt over zijn beleving bij het olijven plukken.

Wat zou er nou leuker zijn om een eigen flesje olie te gaan produceren.

Wilt u deze unieke reis meemaken? Bel dan voor meer informatie met 024 642 48 48.
Of vul alvast een reserveringsverzoek in, dan houden wij u op de hoogte.

Bekijk de olijvenplukreis Pilion

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord