Wandelen op de Peloponnesos

Wandelen is dé manier om een gebied te leren kennen. Ross Holidays heeft in samenwerking met Doufexis Travel een wandelprogramma samengesteld met kleine groepen, onder leiding van een deskundige, Engels sprekende gids.

Het vervoer naar het startpunt en terug is inbegrepen. De wandelingen bieden de uitdaging om kennis te maken met de spectaculaire natuur die dit gebied heeft. U kunt aan dit wandelprogramma deelnemen indien u verblijft in Stoupa, Agios Nikolaos of Kardamili. Een goede fysieke conditie is noodzakelijk om aan deze wandeling deel te nemen.

/

Wandelen op de Peloponnesos

Dag 1 | Dinsdag Tseria — Pedino — Moni Sotiris — Agia Sofia — Kardamili

Deze wandeling neemt u mee naar de spectaculaire Viros-kloof en de omliggende bergdorpen. U start in Tseria alvorens af te dalen naar het Sotiris-klooster. We lopen verder door de kloof. Daarna zal de wandeling langzaam naar boven gaan richting het dorp Agia Sofia vanwaar we zullen doorlopen naar ons eindpunt Oud-Kardamili via een kalderimi, oftewel een oud ezelspad.
Hoogteverschil: 630 m – 175 m – 0 m
Wandeluren: 5-6

Dag 2 | WoensdagThalames — Platsa — Kotroni — Agios Nikolaos — Stoupa

U begint in Thalames, 400 meter boven zeeniveau. Het volgende dorp op de route is Platsa. Via een oud ezelsspoor wandelt u via Kotroni naar Agios Nikolaos. Vervolgens volgt u een pad langs de kust en arriveert u in Stoupa. De wandeling is ruim negen kilometer.
Wandeluren: 4

Dag 3 | VrijdagKambos — Zarnata Kastro — Stavropigio — Kardamili

De start is in Kambos. We passeren een bijenkorfgraf uit de Myceense beschaving alvorens we verder naar boven lopen, richting het verwoeste kasteel van Zarnata, dat dateert uit 1670. Daarna gaan we door de dorpjes Stavropigio en Malta. Hier nemen we de oude route richting de kust. U heeft hier een adembenemend zicht op enerzijds het Taïgetos-gebergte en anderzijds op de prachtige kustlijn. We zetten de daling voort totdat we eindigen op het Ritsa-strand. Langs de kust lopen we verder naar Kardamili alwaar het eindpunt is van een indrukwekkende wandeling.
Hoogteverschil: 50 m – 30 m – 0 m
Wandeluren: 4-5

Dag 4 | ZaterdagKyvelia — Milia — Eleochori — Riglia — Pantazi

Een start landinwaarts en de route brengt ons door de bergen van de Mani door het dorpje Kyvelia. In het dorpje Milia maken we een stop in een kafeneion waar we zullen genieten van lokale kazen, olijven etc, tussen en met de Grieken. Vervolgens zullen we de wandeling voortzetten via traditionele dorpswegen om vervolgens de Izna/Eleochori-kloof te doorkruisen. Daarna komen we, nadat we enkele kloven zijn gepasseerd, uit bij het gelijknamige dorpje. Hiervandaan leidt een smalle weg ons naar het dorpje Ríglia. Uiteindelijk zullen we eindigen bij het Pantazi-strand waar een duik in zee op het programma staat of gewoon een moment van rust.
Hoogteverschil: 350 m – 505 m – 300 m – 10 m
Wandeluren: 5-6

11 sep
25 sep
7 okt
21 okt
Per persoon
€ 139
€ 100
€ 100
€ 139
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Peloponnesos boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen met vervoer vanuit Kardamili en Stoupa naar beginpunt van de wandelingen en terug.
• Minimum deelname 7, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, 2: A , 3: B en dag 4: B.
• De transfertijden zijn op dag 1: 30 minuten heen en terug, dag 2: 30 minuten heen en 10 minuten terug, dag 3: 30 minuten heen en terug en dag 4: 15 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten