Wandelen in Pilion

Pilion is uitstekend geschikt voor het maken van wandelingen.

  • Portaria
/

Dag 1 | DonderdagTsagarada — Itamos — Milies

De route begint op het plein van Tsagarada, het Taksiarches-plein. Vanuit hier lopen we door een boomrijke omgeving tot we boven Xourichti zijn. Na een korte pauze wandelen we naar het dorp Xourichti zelf en de kerk Agios Dimitrios. We komen op een hoogte van 765 meter bij Itamos en vervolgen onze weg langs diverse beuken tot onze volgende stop. We houden pauze bij een kiosk waar de gelegenheid is om wat te eten en te drinken. Vervolgens wandelen we via de traditionele kalderimi's het dorp Milies in via het bos met prachtige kastanje bomen. We lopen door tot aan het plein van Milies, waar we een bezoek brengen aan de bibliotheek en aan de kerk op het dorpsplein. Hier eindigt onze tocht van vandaag. Uiteraard is er nog gelegenheid om even door het dorp te lopen.
Hoogteverschil: 510 m – 765 m – 460 m
Wandeluren: 3,5

Dag 2 | VrijdagDrakeia — Agios Lavrentios — Agios Vlassios — Ano Lechonia

De route begint in het Drakeia. Een historisch dorp waarin de Duitsers op 18 december 1943 alle mannen hebben geliquideerd. Op het plein in dorp staat er een herdenkingsbeeld hiervoor. We beginnen met een lichte stijging door het dorp en we lopen verder over een pad tot aan het dorp Agios Lavrentios. Vervolgens maken we een lichte stijging door een bos van platanen en ceders tot aan het kerkje van Agios Ioannis. Daarna gaat het bergafwaarts via de kalderimi’s, traditionele ezelpaden, naar het dorpsplein van Agios Vlassios. Na een korte rustpauze vervolgen we onze route naar Ano Lechonia door een gebied waar olijfbomen volop aanwezig zijn.
Hoogteverschil: 570 m – 600 m – 70 m
Wandeluren: 4,5

Dag 3 | ZondagChania — Alykopetra — Portaria

We beginnen vandaag op een hoogte van 1200 meter in het wintersportplaatsje Chania. We dalen af via een bosachtige omgeving naar Alykopetra. We lopen door totdat we verrast worden door een prachtig uitzicht over de Pagasitikos-baai. Kalderimi’s, traditionele ezelpaden, brengen ons verder bergafwaarts tot we de eerste huizen van Portaria zien. Nog een korte wandeling door de smalle straten met karakteristieke huizen van dit gebied brengt ons naar het eindpunt van vandaag.
Hoogteverschil: 1200 m – 600 m
Wandeluren: 5

Dag 4 | MaandagArgalasti — Kalamos — Lefokastro — Afissos

Vandaag is een ontspannende wandeldag. De start is in Argalasti vanwaar naar beneden naar het strand van Kalamos gelopen wordt via traditionele kalderimi’s. De route vervolgd glooiend en parallel langs de zee door olijfboomgaarden. Onderweg worden vier stranden gepasseerd waar uiteraard gestopt kan worden voor een duik of een koffie. Uiteindelijk via Lefokastro terug naar Afissos.
Hoogteverschil: 250 m – 0 m – 40 m – 0 m
Wandeluren: 4

12 okt
26 okt
Per persoon
€ 129
€ 129
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement in Pilion boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 4 wandeldagen en transfer van Kala Nera en Afissos naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6 personen, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: B, dag 2: A, dag 3: A en dag 4: B.
• De transfertijden zijn op dag 1: 45 minuten heen en 20 minuten terug, dag 2: circa 45 minuten heen en 1 uur terug, dag 3: 1 uur heen en terug, dag 4: 30 minuten heen en 10 minuten terug.
• Exclusief lunch

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten