Wandelen in Pilion

Pilion is uitstekend geschikt voor het maken van wandelingen. Uiteraard bieden wij u ook op Pilion een wandelarrangement aan.

/

Dag 1 | DonderdagDrakeia — Agios Lavrentios — Agios Vlassios — Ano Lechonia

De route begint in het Drakeia. Een historisch dorp waarin de Duitsers op 18 december 1943 alle mannen hebben geliquideerd. Op het plein in dorp staat er een herdenkingsbeeld hiervoor. We beginnen met een lichte stijging door het dorp en we lopen verder over een pad tot aan het dorp Agios Lavrentios. Vervolgens maken we een lichte stijging door een bos van platanen en ceders tot aan het kerkje van Agios Ioannis. Daarna gaat het bergafwaarts via de kalderimi’s, traditionele ezelpaden, naar het dorpsplein van Agios Vlassios. Na een korte rustpauze vervolgen we onze route naar Ano Lechonia door een gebied waar olijfbomen volop aanwezig zijn.
Hoogteverschil: 570 m – 600 m – 70 m
Wandeluren: 4,5

Dag 2 | VrijdagPortaria — Makrinitsa — Agios Onoufrios — Eidonofolies

De route start vanuit het prachtige Portaria en we lopen voor ongeveer 20 minuten over een makkelijke asfaltweg naar Makrinitsa, dat zich kenmerkt als een van de mooiste dorpen van Pilion, het bekende "Balkon van Pilion". We maken hier een korte stop op het dorpsplein van Maktrinitsa en we vervolgen onze route voor ongeveer een half uur over een kalderimi van Makrinitsa naar de heuvel van Sarakinos. Daarna wandelen we over een gemakkelijk pad nog een uur en hebben een prachtig uitzicht op de stad Volos en de Pagasitkos Golf.

Na de heuvel van Sarakinos dalen we af over een lange onverharde weg gedurende 30 minuten en dan gaan we opnieuw een dennenbos in voor 30 minuten tot aan het dorp Agios Onougrios. Nog een kleine 40 minuten lopen we langs de rivier met de platanen en we komen aan bij Eidonofolies, waar de chauffeur weer klaarstaat om u transfer richting uw vakantiewoning te verzorgen.
Hoogteverschil: 500 m – 180m
Wandeluren: 3,5 uur

Dag 3 | ZondagTsagarada — Itamos — Milies

De route begint op het plein van Tsagarada, het Taksiarches-plein. Vanuit hier lopen we door een boomrijke omgeving tot we boven Xourichti zijn. Na een korte pauze wandelen we naar het dorp Xourichti zelf en de kerk Agios Dimitrios. We komen op een hoogte van 765 meter bij Itamos en vervolgen onze weg langs diverse beuken tot onze volgende stop. We houden pauze bij een kiosk waar de gelegenheid is om wat te eten en te drinken. Vervolgens wandelen we via de traditionele kalderimi's het dorp Milies in via het bos met prachtige kastanje bomen. We lopen door tot aan het plein van Milies, waar we een bezoek brengen aan de bibliotheek en aan de kerk op het dorpsplein. Hier eindigt onze tocht van vandaag. Uiteraard is er nog gelegenheid om even door het dorp te lopen.
Hoogteverschil: 510 m – 765 m – 460 m
Wandeluren: 3,5


Prijzen

27 aug
10 sep
24 sep
8 okt
Per persoon
€ 75
€ 75
€ 75
€ 75
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement in Pilion boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren, Engelstalige gids.
• Prijs per persoon inclusief 3 wandeldagen en transfer van Kala Nera en Afissos naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 6 personen, maximum 15 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van het wandelarrangement geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op dag 1: A, dag 2: A, en dag 3: B.
• De transfertijden zijn op dag 1: 45 minuten heen en 20 minuten terug, dag 2: 1 uur heen en 50 minuten terug en dag 3: 2 uur heen en terug.
• Exclusief lunch.
• Op deze prijzen zijn geen kortingen of andere acties van toepassing.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten