Terug
Home > Káti Állo> Winter> Winter in Athene

Winter in Athene

Athene, één keer zien en men is voor altijd verloren… Athene bestaat al 3500 jaar. De imposante bovenstad Acropolis, de bakermat van de Europese beschaving, bevindt zich in het zuiden van het huidige Athene.

De stad is één monument van bouwkunst zoals zelden ergens ter wereld is geëvenaard. De Acropolis is onlosmakelijk verbonden met het Parthenon en ook hier vinden we de plek waar ooit de godin Athena de Heilige Olijfboom aan haar stad schonk. In de winter biedt Athene een unieke gelegenheid om de stad onder gunstige omstandigheden te bezoeken. De temperatuur is aangenaam, de grote drukte blijft uit en de Grieken zijn ontspannen.

Toen in 2004, na 108 jaar de Olympische Spelen weer terug waren in Athene is er veel verbeterd en is de stad nog aantrekkelijker geworden. Zo zijn de pleinen Omonia, Syntagma en Monastiraki opgeknapt en hebben de archeologische plaatsen zoals de oude Agora, het Archeologisch Museum, de noord en zuidkant van de Acropolis, de Philipappos-heuvel en het Olympieon een opknapbeurt ondergaan.
Ook het voetgangersgebied is uitgebreid, er is meer groen in de stad geplant en de bereikbaar-
heid is verbeterd door de aanleg van het vernieuwde metronetwerk. Het vliegveld Eleftheris Venezelos is een moderne luchthaven en ligt ongeveer 45 minuten rijden van het centrum.
Eenderde van alle Grieken woont tegenwoordig in Athene en zowel voor hen als de bezoekers is het huidige Athene een moderne en aantrekkelijke stad met vele bezienswaardigheden en gezellige uitgaansplaatsen.

Heerlijk slenteren door de Plaka en genieten van een frappé. Of lang tafelen in een van de vele restaurants, soms met live muziek. Uitgebreid winkelen in de moderne winkelstraten van Kolonaki of een ochtendbezoek aan de vis-, vlees- en groentenmarkt waar iedereen luidkeels zijn best doet om de waar te verkopen, is een fraaie belevenis. En dan beschikt de stad natuurlijk over het indrukwekkende aanbod van vele historische bezienswaardigheden en musea, zoals het Nationaal Historisch Museum, het Olympieon, De Griekse Agora en de Bibliotheek van Hadrianus, om er maar enige te noemen.

Ook in de nachtelijke uren is er volop vertier in Athene. Een bezoek aan een bouzouki club in Athene mag eigenlijk niet aan het programma ontbreken. Wij hebben een tweetal hotels voor geselecteerd die centraal gelegen zijn en van waaruit Athene gemakkelijk te verkennen is.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten