Winter in Griekenland van november t/m maart

Niet alleen in de zomer is het goed toeven in Griekenland, maar ook in het winterseizoen is het heel interessant om een bezoek te brengen aan Griekenland. Wij hebben voor u een aantal gebieden geselecteerd, die ook in deze maanden de moeite van een bezoek zeker waard zijn. Hier maakt u kennis met het Griekse leven van alledag, samen met de bewoners.

Pilion is een geweldig gebied. Als u denkt dat dit zonder leven is, heeft u het bij het verkeerde eind. Met name de Grieken brengen hier vaak een weekend door in de bergdorpen. Milies, Vizitsa en Portaria zijn enkele voorbeelden van dorpen waar de tavernes geopend zijn en hun open haard branden. Zet de fasoulada maar op tafel!
Hier is het in de wintermaanden zelfs mogelijk om een afdaling te maken vanaf de Pilio-berg en vervolgens 20 minuten later een koffie te drinken op een terras aan zee.

Ook in andere gebieden kunt u kennis maken met het Griekse dagelijkse leven. Maakt u eens een autorondreis langs de schatkamer van Griekenland. De aangename temperatuur maakt het mogelijk om wat langer stil te staan bij deze oude cultuur. Ook een verblijf in Chania-stad op West-Kreta biedt volop leven. Wellicht dat een prille voorjaarszon u zelfs kan verrassen op een van de vele mooie stranden. En in Kalavrita is een skicentrum ingericht en ook Parnassos biedt mogelijkheden voor verschillende afdalingen. Zelfs aan apres-ski is aandacht besteed. Verder zijn Athene en Thessaloniki interessante steden die een bezoek verdienen. Zonder uitzondering is het Griekse leven en de omgeving er uitermate boeiend.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten