Terug
Home > Káti Állo> Winter> Winter in Pilion

Winter in Pilion

Pilion is een schiereiland aan de oostkant van Griekenland, grofweg halverwege gelegen tussen Athene en Thessaloniki.

Het is veelal een vakantiebestemming voor de Grieken zelf, zowel ‘s zomers als in de winter. De Grieken uit de steden komen in de winter regelmatig een lang weekend uitrusten in Pilion.

Het schiereiland heeft alles binnen handbereik voor een unieke en gevarieerde vakantie. Een prachtige natuur, een overweldigend berglandschap, klaterende watervalletjes, pittoreske bergdorpen, schilderachtige kustplaatsen en dat alles weerskanten omringd door de blauwe zee waar tal van prachtige baaien aan grenzen. Het schiereiland heeft zijn naam te danken aan de hoge berg in het gebied, de Pilio. Een weelderig begroeide berg die majestueus opdoemt ten noordoosten van de hoofdstad Volos. Gedurende de wintermaanden is deze berg vaak bedekt met sneeuw en bestaat er de mogelijkheid om te skiën. Over het gehele schiereiland is er een netwerk van wandelpaden waardoor de bezoekers onbekende, verborgen plekjes kunnen ontdekken. De vele bergdorpen met de authentieke architectuur zijn openluchtmusea op zich. Al slenterend door deze dorpen ontstaat het gevoel van terug gaan in de tijd.
Beneden aan de kust zijn de vissers bezig in de haven met hun boten en netten. De bedrijvigheid die zij ten toon spreiden is een amusant schouwspel.

keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten