Terug naar Alonissos
Home > Alonissos > De stranden van Alonissos

De stranden van Alonissos

Alonissos beschikt over de mooiste en schoonste stranden.

Tevens is het eiland inclusief de omringende wateren onderdeel van het National Marine Park, het grootste maritieme natuurreservaat van Europa. Op en met name rondom het eiland is het dan ook een explosie van natuurschoon. We nemen u graag mee op een tocht langs de mooiste stranden van het eiland.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Agios Dimitrios

Dit populaire strand wordt gezien als het beste strand van Alonissos. Agios Dimitrios is vernoemd naar het klooster dat ooit boven het strand stond, waarvan nu alleen de ruïnes van een muur en basiliek vlakbij de hoofdweg nog zichtbaar zijn. Het strand kenmerkt zich door de witte landtong die als een punt in zee steekt. In combinatie met de kiezels en het omringende groene landschap ziet deze plek er schilderachtig uit. Vooral de eilandbewoners vertoeven graag op dit strand, vanwaar overigens mooi uitzicht is op het eilandje Peristera.

Het strand van Glyfa

Aan de noordkant van het dorp Sténi Vála ligt dit fraaie strand. Het wordt omgeven door glooiende, groene heuvels. Het uitzicht vanaf deze heuvels is een van de beste kenmerken van deze plek. Maar ook vanaf het strand zelf kunt u genieten van de prachtige omgeving en de zacht golvende, heldere water. In de zomer is het mogelijk vanaf het strand van Glyfa met een bootje de omringende eilandjes te bezoeken . Ook kan er een watertaxi worden genomen naar stranden in de buurt.

Het strand van Agios Petros

Een ongerept strand in een door groen omringde, kalme baai. De bomen in de omgeving verschaffen in de middag natuurlijke schaduw. Steni Vala ligt een kilometer verderop, waardoor het strand wandelend in 15 minuten te bereiken is.

Het strand van Leftos Gialos

Dit strand is een waar palet van kleuren. De witte kiezels, het turkooise water en de groene omgeving met bomen die tot aan zee reiken, maken dit een idyllische plek. Niet voor niets maken excursiebootjes die op weg zijn naar Skopelos of Skiathos hier in de zomer regelmatig een tussenstop. Tavernes aan het strand maken het verblijf compleet.

Het strand van Tzortzi Gialos

Een strand dat dankzij de rust en prachtige omgeving aanvoelt als een klein paradijs. Tzortzi Gialos strekt zich uit over twee kilometer en ligt in een diepe baai. Deze wordt omgeven door weelderig begroeide heuvels die het strand helemaal beschut tegen invloeden van de zee. Het zicht vanaf de top van de heuvels is om stil van te worden; de diepblauwe zee grenzend aan de groene omgeving met hier en daar een wit huisje tegen de helling geplakt. Menig bezoeker zal dit plaatje vastleggen om thuis nog weg te kunnen mijmeren bij de aanblik ervan.

Het strand van Kokkinokastro

Kokkinokastro is vernoemd naar de rode kliffen die het strand omgeven. Letterlijk betekent dit namelijk het rode kasteel. Het water is er helder en de pijnbomen reiken bijna tot aan zee. Het contrast tussen de witte kiezels en de zee zorgt voor een fraaie aanblik.

Het strand van Chrisi Milia

Aan de oostzijde van Alonissos ligt het lange zandstrand van Chrisi Milia. De kustlijn met het goudgele zand ligt hier te glinsteren onder de zon. Het water is er ondiep en de pijnbomen verschaffen natuurlijke schaduw. Snorkelen en andere watersporten is hier een aangenaam tijdverdrijf. Vanaf de taverne op de heuvel onder het genot van een drankje of een overheerlijke maaltijd is het een plezier dit gade te slaan.

Het strand van Milia

Naast het strand van Chrisi Milia ligt het kiezelstrand van Milia. Dit idyllische strand ligt verscholen in het hart van de baai en wordt omringd door ongerepte natuur. Een wandeling door de omgeving is dan ook zeer de moeite waard. U kunt hier genieten van de pijnbomen die tot aan de zee reiken en van de mooie rotsen die her en der oprijzen uit het water.

Het strand van Spartines

Aan de noordzijde van het vissersdorpje Votsi bevindt zich het strand van Spartines. Dit kiezelstrand is alleen te voet of per boot te bereiken. Een wandeling ernaartoe vereist wat klimwerk en neemt zo’n 30 tot 45 minuten in beslag. De moeite wordt echter dubbel en dwars beloond. Door de beschutte ligging is Spartines een oase van rust, met slechts enkele bootjes die er af en toe voor anker gaan. Om deze reden is het strand ook geliefd bij naturisten.

Het strand van Votsi

Een smal kiezelstrand gelegen aan het einde van de haven van het gelijknamige dorpje. De baai wordt hier in de rug gedekt door een indrukwekkende rotswand. Via een stenen trap die vanaf de hoofdweg in het dorp naar beneden loopt, is het strand van Votsi te bereiken. Voor de kust dobberen vissersbootjes in het water, waardoor dit strand en de omgeving er schilderachtig uitzien. Een bezoek aan een van de tavernes aan de haven van Votsi completeren een mooie dag.

Het strand van Marpounta

Dit door lichte rotsen omgeven strand bestaat eigenlijk uit twee delen en is populair. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten en diverse tavernes serveren de lekkerste maaltijden.

Het strand van Vythisma

Vythisma is van de weinige zandstranden op Alonissos. De toegangsweg is redelijk steil en rotsachtig. Een tocht met een boot is dan ook de beste manier om het strand te bereiken. Ook bij Vythisma is het water zeer helder. Opvallend is bovendien dat het zand hier vrij donker is.

Het strand van Megalos Mourtias

De naam doet anders vermoeden maar Megalos Mourtias is een klein kiezelstrand dat makkelijk bereikbaar is via een zandweg vanaf Palio Chorio. Niet veel bezoekers weten dit strand te vinden. Het heldere, ondiepe water is ideaal om in te snorkelen.

Het strand van Gialia

Op zo’n vier kilometer van Palio Chorio ligt het kiezelstrand van Gialia. Een zandweg leidt u door het bos naar deze kleine baai, die haast verstopt ligt in het landschap. Kenmerkend aan dit strand is de oude windmolen die er staat.

Het strand van Megali Ammos

Dit aan de westkust gelegen kiezelstrand staat bekend om de ongerepte, schitterende natuur. In de omgeving zijn diverse kleine baaien. Deze strandjes met kristalhelder water worden omringd door weelderige begroeiing en zijn haast privé te noemen. U zult vaak de enige bezoeker zijn. Hoewel de meeste wat moeilijker te bereiken zijn, zal een tocht naar deze strandjes zeker voor de liefhebbers van rust en natuur verleidelijk zijn.

Interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten