Terug naar Chios
Home > Chios > De dorpen van Chios

De dorpen van Chios

Men zegt wel dat er geen tweede eiland in de Egeïsche Zee bestaat zoals Chios. Hierbij doelend op de grote variatie in zowel de natuur, als de architectuur van de dorpen. Op Chios kan men maar liefst zesenzestig dorpjes bezoeken die verspreid zijn over het hele eiland. Ieder dorp heeft zijn eigen charme; of het nu prachtige zandstranden, glooiende vlaktes, een traditionele levensstijl, een gezellige havenplaats of een van de middeleeuwse mastiekdorpen betreft. Wij hebben acht bijzondere dorpen voor u op een rijtje gezet.

1. Karfas

Het dorp Karfas is modern opgezet en biedt diverse mogelijkheden om te genieten van de Griekse keuken. Het prachtige zandstrand loopt langzaam af in zee.

Bekijk

2. Kambos

Het dorp Kambos ligt ten zuiden van Chios-stad. Kambos heeft een vruchtbare grond gezien de behoorlijke hoeveelheid grondwater.

Bekijk

3. Katarraktis

Ongeveer 5 kilometer ten zuidoosten van Kallimassia ligt het vissersdorp Katarraktis. Dit dorp kwam pas in ontwikkeling in 1881 na de aardbeving.

Bekijk

4. Agia Fotini

Agia Fotini ligt ruim tien kilometer ten zuiden van Chios-stad. De plaats heeft zich gevestigd aan de kust waar zich ook diverse winkeltjes en tavernes hebben gevestigd.

Bekijk

5. Komi

Komi is een klein, maar gezellig kustdorpje en is gelegen aan de zuidkust van Chios. Komi behoort ook tot de mistiekdorpen.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Chios

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten