Terug naar Chios
Home > Chios > De stranden van Chios

De stranden van Chios

De stranden van Chios worden gekenmerkt door het helderblauwe water, zand of kiezels en gelegen in een prachtige omgeving.

De meest bekende en populaire stranden zijn het strand van Karfas en Emporios, maar wanneer u het eiland rond rijdt, ontdekt u de meest mooie stranden en baaien. Enkele daarvan zijn zelfs in de zomer zo rustig dat u het gevoel heeft op een privéstrand te zijn beland.

Ga direct naar de interactieve kaart

Het strand van Karfas

Enkele kilometers ten zuiden van Chios-stad ligt het strand van Karfas. Het langgerekte strand heeft fijn zand en het water is helderblauw en ondiep, waardoor het erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. Niet voor niets heeft het strand dit jaar de Blue Flag onderscheiding ontvangen. Op het strand zijn diverse faciliteiten aanwezig zoals strandbedden en parasols en ook zijn er watersporten te beoefenen. Op loopafstand zijn enkele winkels, restaurants en tavernes waar men terecht kan voor een keur aan Griekse gerechten. Door de populariteit van dit strand bij zowel lokale inwoners, als toeristen kan het hier in de zomermaanden druk zijn.

Het strand van Agia Fotini

Ook het strand van Agia Fotini heeft dit jaar de Blue Flag in ontvangst genomen en wordt gezien als een van de mooiste stranden van het eiland. Gelegen aan de gelijknamige baai met helderblauw water ligt dit langgerekte strand dat bestaat uit witte kiezels. Op dit strand zijn strandbedden en parasols aanwezig en in een van de tavernes kan men heerlijk vertoeven onder het genot van een hapje en drankje.

Het strand van Komi

In het zuidoosten van het eiland ligt het strand van Komi, vlakbij het dorp Kalamoti. Het strand is langgerekt en heeft een combinatie van fijn zand en enkele kiezels. Op een deel van dit strand zijn strandbedden en parasols aanwezig.

Het strand van Emporios

Door de ligging tussen twee non-actieve vulkanen heeft het strand van Emporios een vulkanisch karakter. Hier heeft het strand het zwarte zand en kiezels te danken. Het strand wordt dan ook wel het strand van Mavros Gialos genoemd, dat zwart strand betekent. Omgeven door rotsen en lage begroeiing geeft dit brede strand aan een kristalheldere zee een onvergetelijke indruk. Het water kan hier zelfs in de zomer fris aanvoelen, heerlijk om tijdens een warme dag een verfrissende duik te nemen. Het unieke karakter van dit strand trekt veel mensen aan, maar vanwege de langgerektheid van het strand kan men hier in alle rust genieten.

Het strand van Lithi

In het westen van het eiland ligt het strand van Lithi, een zacht zandstrand met kristalheldere zee. Het water is warm en loopt langzaam af en is daardoor geschikt voor gezinnen met kinderen. Als u dit strand bezoekt mag een maaltijd in een van de tavernes niet ontbreken. Met mooi uitzicht over de baai kunt u genieten van verse vis en andere Griekse specialiteiten. Blijft u dan ook zeker tot in de avond om hier een adembenemende zonsondergang mee te maken.

Het strand van Elinda

Voor de rustzoeker is het strand van Elinda de ideale locatie. Het strand heeft geen faciliteiten en ligt ietwat afgelegen, waardoor u het zomaar voor kan komen dat u de enige bezoeker bent. Het is gelegen aan de westkust in een prachtige baai, er staat dan ook nooit veel wind. De baai kleurt diep blauw en wordt omlijst door een lang en breed kiezelstrand dat overgaat in het groene heuvellandschap. De naam Elinda, ook wel Alinda, komt van het Griekse woord alios wat marine betekent. Niet ver van de kust ligt een Romeins scheepswrak op de bodem, waardoor het tevens een mooie locatie is voor duikliefhebbers.

Het strand van Giosonas

In het noordoosten nabij het dorp Kardamyla ligt dit langgerekte kiezelstrand omgeven door naaldbomenbossen. Het water kleurt helderblauw en loopt langzaam af in zee. In het hoogseizoen opent de beachbar op het strand en hier kan men ontspannen op een van de strandbedden of op de loungekussens.

Het strand van Nagos

Naast het strand van Giosonas ligt het strand van Nagos, dat de naam te danken heeft aan de oude tempel (naos) die ooit op de heuvel stond. Tegenwoordig staat op deze plaats een kerk vanwaar men mooi uitzicht over de baai heeft. Het kleine strand met gekleurde kiezels wordt omlijst door heuvels met onder andere platanen. Het strand heeft geen faciliteiten, wel zijn er enkele tavernes en restaurants.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten