Culinaire verleidingen van Corfu

Corfu

Corfu is een Walhalla als het gaat om tavernes en leuke plaatsen om een drankje te doen. Uiteraard is het aan het Liston op Corfu-stad goed toeven. In de binnenstraten van de oude stad kan men voor een goede maaltijd nog beter terecht. Struin door de straten en kijk waar de Grieken zitten. Dan is het zeker een goed adres.

 • TaverneStamatisVoros.jpg
  Taverne Stamatis
 • TaverneStamatisVoros.jpg
  Taverne Stamatis
 • TaverneStamatisVoros.jpg
  Taverne Stamatis
 • TaverneStamatisVoros.jpg
  Taverne Stamatis
 • TaverneStamatisVoros.jpg
  Taverne Stamatis
 • ross holidays_corfu_the venetian well_00001.jpg
  The Venetian Well
 • ross holidays_corfu_the venetian well_00002.jpg
  The Venetian Well
 • marina cooking 1.jpg
  Tavernaki Marina
 • marina fresh tomatoes.jpg
  Tavernaki Marina
 • moussaka 2.jpg
  Tavernaki Marina
 • marina inside needs editing.jpg
  Tavernaki Marina
 • tavernaki_marina_12.jpg
  Tavernaki Marina
 • tavernaki_marina_19.jpg
  Tavernaki Marina
 • tavernaki_marina_15.jpg
  Tavernaki Marina
/

Taverne Stamatis


De vader van de huidige eigenaar Spiros Politis begon eind jaren 50 met de taverne en serveerde er huisgemaakte wijn en koffie. Langzaamaan begonnen de klanten ook om eten te vragen en papa besloot om eenvoudige gerechten te gaan serveren. Inmiddels is de taverne een goed aangeschreven adres op Corfu en u zult hier voornamelijk aanschuiven tussen de Grieken. De liefde van Spiros voor kunst, die zelf ook een schilder is, is duidelijk zichtbaar. Veel heeft hij niet veranderd aan de taverne, behalve dat hij de nodige schilderijen heeft toegevoegd aan de muren. De taverne kookt nog steeds volgens het traditionele principe zoals vader het heeft gestart; gebruik van verse groenten en goede ingrediënten. Zijn Schotse vrouw Margarita is zijn rechterhand. In het voor- en naseizoen is de taverne beperkt geopend. Viros is een klein dorp op slechts 6 km van Corfu-stad gelegen. Centraal op het eiland dus een prima plek om op ontdekkingstocht te gaan en aan het einde van de dag terug te keren en te genieten van de geluiden van de natuur. In het dorp is een minimarkt en er is een taverne.

Tavernaki Marina


In de ‘kantounia’, de smalle stegen, van de Joodse wijk ligt een van deze pareltjes; Marina’s Taverne. In de volksmond wordt het ook wel tavernaki genoemd, wat kleine taverne betekent. De sfeer is er nostalgisch en de keuken voortreffelijk. Traditionele, Corfiotische gerechten worden dagelijks vers bereid van seizoensproducten die Marina zelf koopt op de markt. Probeer hier zeker eens de sofrito of aubergine uit de oven met verse basilicum. “Vanuit Epiros kwam ik als kind met mijn ouders naar Corfú. Ik groeide op, trouwde, kreeg 2 kinderen en hield van koken. In 2002 besloot ik mijn droom te volgen en opende een restaurant. Sinds 2010 ben ik verhuisd naar deze plek in de stad. In dit pand huist al meer dan 200 jaar een restaurant, dus ik was blij deze traditie voort te kunnen zetten. Sinds kort werkt ook mijn dochter hier bij mij in de taverne. Ik bied een vast menu, maar afhankelijk van de verkrijgbare ingrediënten, pas ik het aan. Ik houd van mijn werk, ik houd van de taverne en ik houd van mijn klanten. Wie wil kan het komen ervaren.” Marina Beska is van plan de komende jaren volgens dit idee door te gaan met haar taverne. Voor een heerlijke maaltijd kunt u bij haar terecht.

Venetian Well


Eigenaar Ioannis Vlachos is trots op zijn restaurant. Hij heeft samen met zijn vrouw Irini sinds 2012 de touwtjes in handen. Het is gelegen op een van de meest pittoreske, verborgen pleinen van de oude stad. De put waarnaar het restaurant genoemd is, is herkenbaar punt op het plein. Deze stamt uit 1669 en voorzag de mensen uit de buurt van schoon water. “De locatie was sinds lange tijd mijn droom. Ik ben opgegroeid in deze buurt en als kind speelde ik hier vaak. Voordat ik de gelegenheid kreeg om op deze plek een restaurant te beginnen, had ik mijn eigen restaurant in Barbati. Daarvoor was ik werkzaam in diverse restaurants van prestigieuze hotels op het eiland. Het was dus een uitdaging om op deze plek een restaurant te beginnen. De geweldige locatie heeft me geïnspireerd om mooie gerechten te presenteren. Door bepaalde combinaties te maken is het aanbod uniek. Gasten waarderen het en er is geen betere reclame dan een tevreden klant.” Op zoek naar een speciaal avondje uit? Dan bent u hier aan het juiste adres.

op de kaart

Accommodaties op Corfu

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten