Corfu Trail

Zoveel groen en natuur zoals op Corfu te vinden is, nodigt uit om te wandelen. Wist u overigens dat Corfu ook wel de Groene Parel van de Middellandse Zee wordt genoemd? U zult begrijpen dat deze naam niet voor niets aan dit Ionische eiland is gegeven. Anders dan onze trekkings op andere bestemmingen, loopt u deze route individueel, en wordt uw bagage voor u vervoerd. De route wordt aangegeven met gele CF (Corfu Trail) bordjes op strategische punten, aangevuld met pijlen en u ontvangt een duidelijke routebeschrijving aangevuld met kaartmateriaal.

/

De Corfu Trail is een route die van zuid naar noord over het eiland loopt en in totaal 190 kilometer lang is. De van oorsprong Engelse Hillary Whitton Paipeti creëerde als fanatiek wandelaar ooit deze route. Zij was op zoek naar een verbinding over de lengte van het eiland en zette de route uit door het karakteristieke landschap van Corfu. Olijfboomgaarden, cipressen, mooie vergezichten en gemoedelijke dorpen volgen elkaar op en de indrukken zijn talrijk. Tijdens deze tocht ontmoet u alle aspecten van deze Groene Parel in de Middellandse Zee.

Dag 1Aankomst

Aankomst op Corfu en transfer naar de eerste overnachtingsplaats. Vandaag kunt u een beetje acclimatiseren en de omgeving wat verkennen, om morgen met de tocht te beginnen.

Dag 2Asprokavos – Spartera – Asprokavos

We beginnen de trail in het uiterste zuiden van Corfu. De route van zuid naar noord heeft onze voorkeur, omdat u zo vlak kunt beginnen en langzaam aan het heuvellandschap van Corfu kunt wennen. De route van vandaag brengt u langs de ruïne van het Panagia Arkoudila-klooster, het Arkoudilas-strand en het dorp Spartera dat op een hoogte van 100 meter ligt. De wandeling terug naar het zuiden gaat via de groene natuur waar Corfu zo bekend om is. Overnachting in Asprokavos.Wandeluren: 3,5

Dag 3Asprokavos – Lefkimmi – Gardeno – Santa Barbara

Vandaag lopen we een vrij vlakke route richting Lefkimi, en volgen we deels de gelijknamige rivier. Onderweg passeren we het pittoreske dorp Potamos. Daarna steken we het eiland over naar de westkust en komt u bij prachtige stranden van Gardeno. Langs de kust volgt u de route via Marathias naar Santa Barbara, waar u ook overnacht.
Wandeluren: 6

Dag 4Santa Barbara – Issos – Paramonas

U loopt door het enige duinengebied van Corfu, Issos, naar het meer van Korrision. Deze lagune kent een grote variatie aan vogels, waarvan sommige zelfs zeldzaam zijn. De wegen ernaartoe worden omzoomd door cederbomen met prachtige stammen, afgewisseld door talloze olijfboomgaarden. Overnachting in Paramonas.
Wandeluren: 5

Dag 5Paramonas – Stavros – Benitses

De route gaat een beetje in de benen vandaag! Dat wil zeggen we steken het eiland weer over naar de oostkust en daarvoor moeten we de heuvels over. In het binnenland zijn hier dorpjes waar de tijd daadwerkelijk lijkt stil te staan. De bewoners zitten onder de bomen en kijken u waarschijnlijk verbaasd na. Vervolgens is er de afdaling via de vallei van de Messonghi-rivier en Strongili naar de badplaats Benitses. Hier treft u gezelligheid langs de boulevard, maar ook kent het dorp nog een dorpsplein met kerk. Overnachting in Benitses.
Wandeluren: 6

Dag 6(Benitses –) Stavros – Agia Deka – Pelekas

Per transfer vanuit Benitses naar Stavros in het binnenland, vanwaar de wandeling start. Vanuit dit bergdorp heeft u schitterend uitzicht richting de stad en de kustlijn en aan de overkant de bergen van Epiros. Boven Stavros, na een klim van zo’n 20 minuten, ligt het verlaten Agia Deka-klooster waar u ook van dit uitzicht kunt genieten en uit kunt rusten in de ommuurde tuin. Daarna gaat de tocht verder om via tal van fraaie uitzichten uit te komen in Pelekas, een bergdorp met aan de voet van de berg een schitterend strand. Overnachting in Pelekas.
Wandeluren: 6

Dag 7Pelekas – Liapades

De route begint met een afdaling, waar u uitkomt bij het Mirtiotissa-strand. Dit is een klein, maar mooi strand dat bekend staat vanwege de naaktrecreatie. Het verhaal gaat dat in vroeger tijden een non uit het hoger gelegen, gelijknamige klooster hier een strandtent runde. Na het strand loopt u bergopwaarts naar het klooster en het dorp Vatos. De vlakkere Ropa-vallei ligt vervolgens op uw route. Via olijfboomgaarden stijgt de weg weer en loopt u naar Liapades. Overnachting in Liapades.Wandeluren: 6,5

Dag 8Transfer

Het zit erop! Na een week wandelen volgt de transfer naar de luchthaven of naar een van de woningen uit ons aanbod voor een verlenging. Ons team doet u met plezier een voorstel hiervoor en berekent de prijs.

Vertrek iedere zaterdag in de maanden mei, juni, september en oktober.

Prijzen


De prijzen zijn inclusief bootovertocht, boekingskosten, Calamiteitenfonds en SGR garantiefonds.
Exclusief ter plaatse te betalen milieubelasting circa 1,50 per nacht.
Corfu Trail
mei/okt
jun/sept
2 personen prijs p.p.
€ 1.259
€ 1.339
1 persoon prijs p.p.
€ 1.569
€ 1.459
keyboard_arrow_leftkeyboard_arrow_right

Interesse?

Wilt u graag deelnemen aan deze trekking? Deze wordt georganiseerd voor een gezelschap van minimaal 2 personen.

Algemene voorwaarden

• Individueel programma zonder gids
• Minimale deelname is 2 personen
• Vertrek iedere zaterdag in de maanden mei, juni, september en oktober
• Inclusief routebeschrijving en kaartmateriaal
• Uw bagage wordt vervoerd van overnachtingsplaats naar overnachtingsplaats
• Verblijf in tweepersoonskamers met douche en toilet in eenvoudige hotels/appartementen op basis van logies en ontbijt
• Niveau is van eenvoudig tot gemiddeld
• Basisuitrusting bestaat uit een rugzakje, goede wandelschoenen, waterfles en een zaklamp. Neemt u voor de zekerheid wat contant geld mee; in niet alle bergdorpen is er een mogelijkheid om geld te pinnen.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten