Uit de grond, op uw bord

Epiros

Olijven, verse kruiden, fetakaas: als u denkt aan Griekenland, zijn dit waarschijnlijk de eerste smaken die in u opkomen. Maar in de streek Zagoria is een hele andere delicatesse erg populair: de paddenstoel.

  • Paddenstoelen
  • Paddenstoelen met chocolade
  • Paddenstoelen
  • Dessert paddenstoelen
  • Dessert paddenstoelen
  • Paddenstoelen
  • Ameliko
/

Het champignonrestaurant


Dertig soorten wilde paddenstoelen, en allemaal zelf gekweekt. Die kunt u proberen in restaurant Kanella & Garyfallo, dat ‘kaneel & kruidnagel’ betekent, in Vitsa, Zagoria. Het restaurant heeft ook wel de liefkozende bijnaam ‘het champignonrestaurant’. Eigenaar en chef-kok Vassilis Katsoupas komt graag een praatje met u maken, als u in zijn restaurant aan tafel zit. Informatie op de muren van de knus ingerichte taverne vertelt het verhaal van de diverse lokale champignonsoorten. Op het menu prijken enkele specialiteiten: een champignonrisotto met vijf verschillende soorten, een nagerecht met ingemaakte champignons en zelfs een champignon likeur!

De aardse delicatesse


Het is niet gek dat het champignonrestaurant juist in Vitsa gevestigd is, want het nabijgelegen nationale park Zagoria staat vol met deze aardse delicatesse. De vochtige grond van de berghellingen, het gering aantal bewoners en de aanwezigheid van de rivieren en koele lucht vormen een ideale basis voor de paddenstoelen. Deze groeien hier al in eeuwigheid in groten getale en Vassilis besloot hier iets mee te gaan doen. Zijn ouders hadden een bekend restaurant in Athene dus het koken is hem met de paplepel ingegoten. De paddenstoelen gaven hem het idee er allerlei gerechten, ook ongebruikelijke, mee te maken. Sinds de start in 2005 heeft dit restaurant grote faam hiermee opgebouwd.

op de kaart

Accommodaties op Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten