Terug naar Epiros
Home > Epiros > Stranden van Epiros

Stranden van Epiros

Epiros kent veel stranden en afgelegen baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Zo zijn alleen rondom Parga al diverse stranden te vinden; van kleinere stadsstranden, tot verscholen baaitjes en langgerekte kiezelstranden. Van wat voor strand u ook houdt, Epiros heeft het voor u in petto.

Ga direct naar de interactieve kaart

Mega Ammos

Een paar kilometer ten zuiden van Sivota ligt de baai van Mega Ammos. Vanuit het groene landschap stapt u zo op dit kiezelstrand. Het heldere water loopt hier snel af, waardoor Mega Ammos een goede plek is om te zwemmen. Op het strand kunt u indien gewenst ligbedden en parasols huren. Na een dagje luieren kunt u hier blijven hangen voor een hapje en drankje bij de gelijknamige bar.

Sarakiniko strand

Sarakiniko is een prachtige baai in de nabijheid van het bruisende Parga. Een smalle, slingerende weg door het groene landschap, brengt u naar dit prachtige (fijne) kiezelstrand. Vanaf het strand loopt u zo het heldere azuurblauwe water in. Naast een verfrissende duik kunt u hier ook goed snorkelen of een kano huren.

Krioneri

Krioneri is het strand van Parga, gelegen op slechts een aantal meters van het stadscentrum. Het strand is langgerekt met aan de ene zijde kiezels en aan de andere zijde fijn zand. Het wordt omgeven door een helderblauwe zee en vormt een perfecte plek voor een afkoelende duik na een dag slenteren door Parga. Het strand is voorzien van diverse faciliteiten zoals een bar en tavernes. Tegenover het strand van Krioneri ligt het eilandje Panagia. Hier kunt u naartoe zwemmen of met een waterfiets naartoe varen.

Valtos strand

Aan de rand van Parga bevindt zich één van de bekendere stranden van Epiros: Valtos Beach. Tijdens de wandeling vanuit het centrum naar het strand, passeert u het Venetiaanse kasteel in de wijk Turkopazaro, vanwaar u afdaalt richting het fijne kiezelstrand Valtos. Heeft u geen zin om te wandelen? In de zomermaanden kunt u het strand ook bereiken per boot vanuit de haven van Parga. Een bootticket kost slechts een paar euro en voor u het weet staat u op dit prachtige, langgerekte strand dat eveneens is voorzien van diverse watersportfaciliteiten. Wilt u aan het eind van een dagje Valtos Beach genieten van een hapje en een drankje? Er zijn diverse tavernes direct aan het strand te vinden, evenals twee minimarkten.

Lichnos strand

Een van de mooiste stranden van Epiros is Lichnos. Het strand is een plaatje door de combinatie van de groene olijfbomen en het diepblauwe zeewater. Op het zandstrand, afgewisseld met af en toe wat kiezels, kunt u van de zon en bedrijvigheid om u heen genieten. Het water leent zich niet alleen uitstekend voor zwemmen, maar ook voor duiken, snorkelen of het varen van een waterfiets. Wanneer u een waterfiets huurt kunt u de grot van Aphrodite bezoeken. Het strand is goed bereikbaar met de auto, maar ook met de boot vanuit Parga. Het strand is voorzien van tavernes en cafés.

Ammoudia strand

Dit brede, langgerekte zandstrand is beschut gelegen in de baai bij het gelijknamige vissersdorp. In de zomer heerst een gezellige drukte in het dorp en vanaf de boulevard van Ammoudia is het een kleine wandeling naar het strand. De zeebodem loopt hier heel langzaam af waardoor er tot ver in zee kan worden gelopen. Weest u niet verbaasd door de soms abrupte temperatuurverschillen van het water, deze zijn te danken aan het feit dat de Acheron rivier hier in zee uitkomt. Schaduw kan verkregen worden onder de bomen op het strand of door het huren van parasols en ligbedjes.

Vrachos strand

Vrachos is een indrukwekkend strand van wel 2 kilometer lang dat prachtig is gelegen aan de voet van weelderig groene heuvels. In de volksmond wordt het strand ook wel Loutsa genoemd. In werkelijkheid echter zijn Vrahos en Loutsa twee aparte stranden die in elkaar overlopen. Het strand is via een kronkelige weg goed bereikbaar met de auto. Aan het einde van uw stranddag kunt u een hapje eten bij de taverne op het strand.

Ligia strand

Houdt u van een duiken in de hoge golven in de zee of wellicht surfen dan is Ligia Beach de juiste plek voor u. Op het kiezelstrand kunt u genieten van de zon of het fascinerende schouwspel van de golven.

Kastrosikia strand

Kastrosikia is een populair stranden onder de lokale inwoners van Epiros. Met kleine tavernes en cafés in de directe nabijheid is dit zandstrand een goede uitvalsbasis voor een dagje strand. Vlak bij het strand ligt een camping, waardoor het strand in de zomermaanden wellicht wat druk kan zijn.

Bella Vraka strand

Dit unieke, fotogenieke strand met blauwgroen water en goudgeel zand ligt op het onbewoonde eilandje Megalo Mourtemeno. Een geplaveid pad leidt vanaf de parkeerplaats naar de smalle zandstrook die het vasteland met het eiland verbindt. Deze zandstrook staat meestal onder water, maar het water is hier zo ondiep dat u gemakkelijk met uw spullen naar de overkant kunt waden. Houdt u er wel rekening mee dat het strand niet georganiseerd is en zorg dat u voldoende water bij u heeft. Bomen voorzien het strand van natuurlijke schaduw, maar deze is niet altijd toereikend en een eigen parasol is daarom geen overbodige luxe.

Monolithi strand

Het strand van Monolithi ligt op enkele kilometers van de antieke stad Nikopolis en is daardoor goed te combineren met een bezoek aan deze bezienswaardigheid. Het strekt zich uit tussen Kastrosikia en Mitikas en is met een lengte van bijna 25 kilometer het langste strand van Europa. Het strand wordt omgeven door eucalyptusbomen die samen met het helderblauwe water en de groene omgeving een prachtig plaatje vormen. Naast gedeeltes met parasols en ligbedden zijn er voldoende ongeorganiseerde gedeeltes waardoor ook de rustzoeker hier aan zijn trekken komt.

Agia Paraskevi strand

Met het blauwgroene water, het schilderachtige eilandje voor de kust en de gelijknamige kleine kapel, wordt Agia Paraskevi als een van de mooiste stranden in de omgeving van Sivota beschouwd. Het bestaat gedeeltelijk uit fijn en wat grover zand en is voorzien van ligbedden en parasols. Ook kunt u hier waterfietsen en kano´s huren om de omgeving vanaf zee te bekijken of naar het eilandje voor de kust te varen.

Zeri strand

Ook wel bekend als het Stavendo strand. Gelegen in een beschutte baai geniet u hier zelfs op een dag met veel wind nog van een kalme zee. Het heldere water loopt hier langzaam af en heeft prachtige tinten groen en blauw. Het strand bestaat gedeeltelijk uit zand en kiezels en is voorzien van ligbedden en parasols die op het gazon tussen de bomen staan. Een beachbar zorgt dat ook de innerlijke mens hier niets te kort komt. Wilt u meer van de omgeving verkennen? Dan zijn er bootjes, waterfietsen, kano’s en sup boards te huur.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties in Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten