Terug naar Epiros
Home > Epiros > Stranden van Epiros

Stranden van Epiros

Epiros kent veel stranden en afgelegen baaien, waar fijn zand en kiezels elkaar afwisselen. Zo zijn alleen rondom Parga al diverse stranden te vinden; van kleinere stadsstranden, tot verscholen baaitjes en langgerekte kiezelstranden. Van wat voor strand u ook houdt, Epiros heeft het voor u in petto.

Ga direct naar de interactieve kaart

Mega Ammos

Een paar kilometer ten zuiden van Sivota ligt de baai van Mega Ammos. Vanuit het groene landschap, stapt u zo op dit kiezelstrand. Het water is hier kraakhelder en loopt snel af, waardoor Mega Ammos een goede plek is om te zwemmen. Op het strand kunt u indien gewenst ligbedden en parasols huren. Na een dagje luieren kunt u hier blijven hangen voor een hapje en drankje bij de gelijknamige bar.

Sarakiniko strand

Sarakiniko is een prachtige baai in de nabijheid van het bruisende Parga. Een smalle, slingerende weg door het groene landschap, brengt u naar dit prachtige (fijne) kiezelstrand. Vanaf het strand loopt u zo het azuurblauwe water in. Doordat de ligging aan een baai is het water hier altijd helder. Naast zwemmen kunt u hier ook goed snorkelen of een kano huren. Hoewel het strand klein is, kent men hier geen grote drukte.

Krioneri

Krioneri is het strand van Parga, gelegen op slechts een aantal meters van het stadscentrum. Het strand is langgerekt met aan de ene zijde kiezels en aan de andere zijde een fijn zandstrand. Het strand is omlijnt door een kraakheldere blauwe zee. Perfect voor een afkoelende duik na een dag slenteren door Parga. Het strand heeft diverse faciliteiten zoals een bar en tavernes. Tegenover het strand van Krioneri ligt het eilandje Panagia. Hier kunt u naar toe zwemmen of indien gewenst met een waterfiets.

Valtos strand

Bij Parga bevindt zich één van de bekendere stranden van Epiros: Valtos Beach. Tijdens de wandeling naar het strand passeert u het Venetiaanse kasteel in de wijk Turkopazaro, vanwaar u afdaalt richting het fijne kiezelstrand Valtos. Heeft u geen zin om te wandelen? In de zomermaanden kunt u het strand ook bereiken per boot vanuit de haven van Parga. Een bootticket kost slechts een paar euro en voor u het weet staat u op dit prachtige, langgerekte strand. Het kraakheldere water leent zich uitstekend voor zwemmen, maar daarnaast zijn hier ook diverse watersporten mogelijk. Wilt u aan het eind van een dagje Valtos Beach genieten van een hapje en een drankje? Er zijn diverse tavernes direct aan het strand te vinden, evenals twee kleine supermarktjes.

Lichnos strand

Een van de mooiste stranden van Epiros is Lichnos. Het strand is een plaatje door de combinatie van de groene olijfbomen en het diepblauwe zeewater. Op het zandstrand, met af en toe wat kiezels, kunt u van de zon en bedrijvigheid van het strand genieten. Het water leent zich niet alleen uitstekend voor zwemmen, maar ook voor duiken, snorkelen of het varen van een waterfiets. Wanneer u een waterfiets huurt kunt u de grot van Aphrodite bezoeken. Het strand is goed bereikbaar met de auto maar ook met de boot vanuit Parga. Het strand bezit tavernes en cafés.

Ammoudia strand

In de baai met fijn zandstrand van Ammoudia mondt de Archeronrivier uit. In de zomermaanden heerst er een gezellig bedrijvigheid in het vissersdorp. Vanaf de boulevard van Ammoudia is het een kleine wandeling naar het strand. Het strand van Ammoudia is langgerekt en breed, bedekt met voornamelijk zand. De zeebodem aan het strand van Ammoudia loopt heel langzaam af waardoor er tot meters ver in de zee kan worden gelopen, zonder dat het diep wordt. De ligging beschermt het strand grotendeels van de wind, waardoor het geschikt is voor families met (kleine) kinderen. Schaduw kan verkregen worden onder de bomen die op het strand staan of door het huren van parasols en ligbedjes.

Vrachos strand

Vrachos is een indrukwekkend strand van wel 2 kilometer lang. In de volksmond wordt het strand ook wel Loutsa genoemd echter zijn Vrahos en Loutsa twee aparte stranden die in elkaar overlopen. Het strand is via een kronkelige weg goed bereikbaar met de auto. Aan de hellingen van de groene heuvels, is het strand prachtig gelegen. Aan het einde van uw stranddag kunt u een hapje eten bij de taverne op het strand.

Ligia strand

Houdt u van een duiken tussen de hoge golven in de zee of wellicht surfen dan is Ligia Beach de juiste plek voor u. Op het kiezelstrand kunt u genieten van de zon of kijken naar de aanrollende golven.

Kastrosikia strand

Kastrosikia is een populair stranden onder de lokale inwoners van Epiros. Met kleine tavernes en cafés in de directe nabijheid is dit zandstrand een goede uitvalbasis voor een dagje strand. Vlakbij het strand ligt een camping, waardoor het strand in de zomermaanden wellicht wat druk kan zijn.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties in Epiros

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten