Terug naar Evia
Home > Evia > De dorpen van Évia

De dorpen van Évia

Évia is het tweede grootste eiland van Griekenland en het heeft een oppervlakte van zo’n 3900 km². Lange stranden en indrukwekkende bergketens zijn kenmerkend voor Evia met als meest bekende stad Karystos. Modern en klassiek komt hier samen, wat u terugziet in de bouwstijl van de huizen. Aan de noordkust ligt de badplaats Pefki, vernoemd naar de vele pijnbomen in de omgeving. Pefki is een plaats waar de Grieken graag hun vakantie doorbrengen. Er zijn diverse tavernes en kafenions voor een heerlijke lunch of verkoelende frappe aan zee.

1. Likorema/Marmari

De havenplaats Marmari ligt enkele kilometers boven Karystos. Deze stad is een slag kleiner dan de stad Karystos, maar kent toch de nodige gezelligheid.

Bekijk

2. Karystos

De stad Karystos heeft zich ontwikkeld aan de gelijknamige baai, ook wel de baai van Petalion. De stad is gebouwd volgens de moderne architectuur.

Bekijk

3. Bouros/Karystos

Het dorp Bouros op Evia ligt aan een van de geweldige stranden ten zuiden van Karystos. Karystos op circa 5 kilometer afstand van dit gehucht.

Bekijk

4. Pefki

Pefki is een langgerekte badplaats aan de noordkust van Evia. Het dorp ligt in een landelijke omgeving en druivengaarden zijn hier veelvoudig te vinden.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Evia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten