Onze Ithaki specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Wandelen op Itháki

Ithaki geeft haar geheimen pas prijs als men het eiland te voet verkent. Je ziet, ruikt, en voelt de ruige natuur van dichtbij en soms waan je je in een andere tijd. Overal waar je loopt is de zee zichtbaar, intens blauw en uitgestrekt, dezelfde zee die Odysseus bezeilde. Reisleiding ter plaatse heeft diverse wandelingen ter beschikking. Onderstaand geven wij vast een van deze wandelingen bloot, samengesteld door eilandkenner Ester van Zuylen.

Een wandeling van Vathi naar het Gidaki-strand

Ithaki beschikt over diverse, kleine en lieflijke strandjes. Een van de mooiste stranden van zuidelijk Ithaki is het Gidaki-strand. Dit is echter alleen bereikbaar te voet, of met een tourboot die in het hoogseizoen regelmatig vaart. Het is een makkelijke wandeling die voor iedereen goed te doen is. Het laatste stukje vraagt een beetje meer inspanning. Maar de tocht wordt beloond met de rust van een prachtig strandje. De wandeling neemt vanuit Vathi ruim een uur in beslag. Onderweg komt u langs enkele mooie baaien en gaan de paden over dicht begroeide heuvels. Wilt u een dag wat anders, dan is deze wandeling beslist een aanrader.

U verlaat Vathi in noordoostelijke richting via de weg die langs de baai loopt. Aan het einde, net voorbij Captain Yiannis Apartments, ziet u het bordje Minimata/Skinos. Deze richting neemt u en volgt de asfaltweg omhoog. Deze weg gaat na het Minimata strandje over in een zandpad met keien. Na een minuut of tien lopen, eindigt dit pad bij een bord waarop staat ‘Last turning point’. Tot hier kunt u eventueel met de auto komen en deze hier parkeren. Maar lopen is natuurlijk veel leuker.

Vervolgens is het nog zo’n drie kwartier lopen naar het Gidaki-strand. Links naar beneden loopt een pad naar een strandje dat aangegeven is met een bord waarop staat ‘Public path to Gidaki’. Dit pad neemt u om bij het uiteindelijke doel te komen. U loopt nu over het smalle strand van Skinos. Aan het einde van het strand ziet u een groen hekje, wat u doorgaat en blijft gewoon het pad volgen dat meer stijgt dan daalt. Op het hoogste punt wordt het pad smaller. Daarna ziet u al spoedig het blauwe water van de baai van Gidaki door de bomen schitteren. Vanaf nu daalt het pad en wordt vervolgens erg steil. Hier is het punt bereikt dat wat meer voorzichtigheid geboden is. Vanwege de losse stenen is het dragen van goede schoenen wel gewenst. Als u het strand uiteindelijk bereikt is, zult u beamen dat het de wandeling meer dan waard was. Wij wensen u veel plezier met deze wandeling en op het Gidaki-strand.

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord