Onze Ithaki specialisten helpen u graag verder op weg. Bel ons gerust.

Wandelen op Itháki

Wandelgids Esther van Zuylen gaat in samenwerking met El Greco Tours een tweedaags wandelarrangement begeleiden. Onder haar enthousiaste leiding maakt ze van elke wandeling een feest. Esther weet veel van de natuur en woont al jaren op Itháki waardoor ze veel kan vertellen over dit prachtige eiland. U zult versteld staan van alle mooie, afgelegen plekjes.

Dag 1 Aankomst op Itháki

Dag 2 Vrij ter besteding

Dag 3 Vathí - Paleóchora - Perachóri – Vathí

Over een hooggelegen pad langs de berg Merovoulo biedt deze wandeling panoramisch uitzicht over heel Vathí en omgeving. Tevens zie je de omliggende eilanden en het vasteland.

Vanaf zeeniveau beginnen we meteen met klimmen over de trappen en verlaten al snel de stad Vathí. We bevinden ons aan de voet van de berg en gaan verder omhoog over ezel- en geitenpaden door een dichtbegroeid gebied. Als we een oude dorsvloer bereiken zijn we op 200 meter hoogte. Vervolgens gaan we zuidwaarts over een pad langs de ruïnes van de oude middeleeuwse hoofdstad, Paleóchora.

Vanaf dit hoge pad is het uitzicht wijds. Iets later komen we langs een kerk met Byzantijnse fresco's: Agios Yiannis Theologos. Verderop is nog een kerkje gewijd aan Maria.

Tot slotkomen we aan bij het nijvere, hooggelegen dorp Perachóri, waar de beste wijn van Itháki gemaakt wordt. Hier is een klein café met een prachtig terras waar we wat kunnen drinken.
Over de smalle weg is het 2 km lopen terug naar Vathi.

Hoogteverschil: 240 m
Wandeluren: 4

Dag 4 Vrij ter besteding

Dag 5 Vrij ter besteding

Dag 6Éxogi - Pernarákia - Roussáno - Éxogi

Het stille bergdorp Éxogi , dat op 340 m hoogte ligt, is het beginpunt.

Vanuit het dorp klimmen we naar Pernarákia , de top van een berg met een kerk en een klokkentoren (505 m). Vanaf hier kijkt u neer op Éxogi en het uitzicht strekt zich uit naar alle kanten.

Na een korte stop in de schaduw van de pijnbomen op Pernarákia, beginnen we de afdaling over een geitenpad. Vanaf de steile, laag begroeide helling zien we beneden ons een plateau: Roussáno. Via een bos bereiken we uiteindelijk deze ideale plek om wat te rusten en te eten. Daarna gaan we verder over terrassen, boven de baai van Poli, terug richting Éxogi.

Hoogteverschil: 340 m - 505 m - 340 m
Wandeluren: 4

Dag 7Vrij ter besteding

Dag 8 Transfer

Transfer naar de luchthaven van Kefalonia voor uw terugvlucht of naar een van vakantiewoningen uit ons aanbod op Itháki of Kefaloniá voor een verlenging.

11 mei25 mei8 juni14 september21 september
Aanbieding € 60 Beschikbaar € 69 Beschikbaar € 69 Beschikbaar € 69 Beschikbaar € 69
prijs Reguliere prijs
prijs Op aanvraag
prijs Aanbieding
Vol

Algemene voorwaarden wandelen

• Begeleiding door ervaren Nederlandstalige gids.
• Prijs is per persoon, inclusief 2 wandeldagen met transfer naar beginpunt wandeling en terug.
• Minimum deelname 4, maximum 10 personen. Bij onvoldoende deelname wordt u uiterlijk 4 weken voor aanvang van de reis geïnformeerd over het niet doorgaan ervan.
• De moeilijkheidsgraad is op beide dagen niveau B.
• De transfertijden zijn op dag 6: circa 35 minuten heen en terug.
• Exclusief lunch.

Volledige algemene voorwaarden

Interesse?

Wilt u graag gaan wandelen op deze bestemming? Een wandelarrangement op Itháki boekt u eenvoudig in stap 1 bij het online boeken van een accommodatie op een van de startdata van wandelarrangementen. U kunt ook telefonisch een wandelarrangement boeken of voer onderstaand reserveringsverzoek in.

Reserveringsverzoek

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord