Terug naar Kefalonia
Home > Kefalonia > De dorpen van Kefalonia

De dorpen van Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden met een oppervlakte van 781km2 en daarbij ook het meest bergachtige. De bekendste dorpen liggen dan ook aan de kust en zijn een perfect startpunt of eindpunt voor een fijne strandwandeling. Daarbij hebben vele dorpen een interessante historie wat terug te zien is in de vele bezienswaardigheden.

Overzicht van bezienswaardigheden Kefalonia

1. Sami

Het dorp Sami op Kefalonia is centraal gelegen aan de oostkust van Kefalonia. Sami was in de oudheid bekend als Same en was een van de vier belangrijke stadstaten op Kefalonia.

Bekijk

2. Agia Effimia

Aan de oostkust van Kefalonia ligt het dorp Agia Effimia. Het dorp is vernoemd naar de gelijknamige witte kerk aan de kade. De haven biedt een ruime keuze aan tavernes.

Bekijk

3. Karavomilos

Tussen de dorpen Sami en Agia Effimia ligt het rustige dorp Karavomilos. Het dorp heeft zijn naam te danken aan het rad van een oude raderboot.

Bekijk

4. Lixouri

Lixouri ligt op het schiereiland Paliki, aan de westkant van Kefalonia. Dit schiereiland wordt overigens ook vaak Lixouri genoemd, naar de gelijknamige hoofdstad.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Om Rossholidays.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleidAkkoord