Terug naar Kefalonia
Home > Kefalonia > De dorpen van Kefalonia

De dorpen van Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische eilanden met een oppervlakte van 781 km2 en tevens ook het meest bergachtige. De meeste dorpen liggen langs de kustlijn en zijn een perfect uitgangspunt voor een wandeling langs de kust, of landinwaarts. Sommige dorpen kennen een interessante historie.

Overzicht van dorpen Kefalonia

1. Sami

Het dorp Sami op Kefalonia is centraal gelegen aan de oostkust van Kefalonia. Sami was in de oudheid bekend als Same en was een van de vier belangrijke stadstaten op Kefalonia.

Bekijk

2. Agia Effimia

Aan de oostkust van Kefalonia ligt het dorp Agia Effimia. Het dorp is vernoemd naar de gelijknamige witte kerk aan de kade. De haven biedt een ruime keuze aan tavernes.

Bekijk

3. Karavomilos

Tussen de dorpen Sami en Agia Effimia ligt het rustige dorp Karavomilos. Het dorp heeft zijn naam te danken aan het rad van een oude raderboot.

Bekijk

4. Lixouri

Lixouri ligt op het schiereiland Paliki, aan de westkant van Kefalonia. Dit schiereiland wordt overigens ook vaak Lixouri genoemd, naar de gelijknamige hoofdstad.

Bekijk

5. Poros

Poros is een gemoedelijk havendorp in het zuidoosten van Kefalonia en vormt door zijn ligging tussen de bergen en de zee een ideale basis voor uw vakantie op het eiland.

Bekijk

6. Trapezaki

In het zuiden van Kefalonia is het rustige dorp Trapezaki gelegen. Wie houdt van ongerepte prachtige, groene natuur en rust komt hier ruimschoots aan zijn trekken.

Bekijk

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Accommodaties op Kefalonia

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten