Terug naar Kythira
Home > Kythira > De stranden van Kythira

De stranden van Kythira

Het eiland beschikt over een kustlijn van zo’n honderd kilometer. Deze worden in voornamelijk ingevuld door de mooiste stranden.

Hier is het goed toeven en met grote regelmaat zult u de enige bezoeker zijn. Ligt u graag op een strandbedje dan zult u bij de meeste stranden hier zelf voor moeten zorgen. Een goed gevulde mand met meegebrachte lekkernijen zal een prima gezelschap zijn. Reis met ons mee over het eiland dan maken we een tocht langs de mooiste stranden van Kythira. Door aard van de bodem, veel zand met kiezel of alleen kiezel, is het water helder en de diepte zorgt hier steeds voor vele kleuren blauw en groen.

Ga direct naar de interactieve kaart

Video van Kythira

Het strand van Agia Pelagia

Het gezellige vissersdorpje Agia Pelagia beschikt over een mooi lang zandstrand met kiezels. Tavernes reiken tot op het strand dus na het genieten van een maaltijd bij een van de adressen, is het heerlijk uitbuiken op een van de ligbedjes onder een parasol op het zand. Bomen aan de rand van het strand zorgen op verschillende plaatsen voor een natuurlijke schaduw.

Het Lorentzou-strand

Een van de vele kleine stranden met fijne kiezels dat via een geasfalteerde weg te bereiken is en zonder faciliteiten is. Daardoor een oase van ontspanning en alleen het ruisen van de zee is uw gezelschap.

Het strand van Firi Ammos

Dit strand ligt in het noorden in de buurt van het dorp Agia Pelagia. Het is een middelgroot strand dat redelijk bezocht wordt. Het strand is te bereiken via een geasfalteerde weg en het strand bestaat uit een mix van rood zand en kiezels.

Het Lagada-strand

Verder noordwaarts, niet ver van Agia Pelagia. ligt het Lagada-strand dat tevens bereikbaar is via een geasfalteerde weg. Op dit middelgrote strand met een mix van kiezels en zand worden ligbedden en parasols verhuurd.

Het Limni Kakia Lagada-strand

Een van de vele wat meer afgelegen en moeilijker bereikbare stranden. Dit strand is te bereiken via een onverharde weg en het is een middelgroot strand met kiezels. Aan de zijden beschut door de hoge rotsen is ook dit strand voor u alleen.

Het Diakofti-strand

Aan de oostkust van het eiland is het strand van Diakofti, dat dezelfde naam heeft als het dorp. De zee is kalm en het is een middelgroot strand met fijn wit zand. Het strand is populair en heeft een aantal tavernes en een kleine haven voor vissersboten. Het water is hier zo helder blauw van kleur dat de combinatie met het prachtige witte zand doet vermoeden op de Malediven te zijn.

Het Paleopoli-strand

Het strand van Paleopoli ligt naast het dorp Avlemonas. Het is het grootste strand van Kythira waar ligbedden en parasols worden verhuurd en waar een taverna aanwezig is. Het strand is een mix van zand en kleine steentjes.

Het Kaladi-strand

Dicht bij Paleopoli is het Kaladi strand dat gemakkelijk te bereiken is door de geasfalteerde weg te volgen en vervolgens een pad met treden te nemen. Het is een klein maar redelijk populair strand met kiezels en een diepe zee. Na een bezoek snapt u meteen waarom men hier graag komt.

Het Komponada-strand

Na het dorp Kalamos aan de oostkust van het eiland ligt het strand van Komponada. Het is een groot strand met grote witte keien en het strand loopt snel af in zee. Er worden ligbedden en parasols verhuurt op dit strand en u kunt tevens terecht voor een kleine snack of een drankje. Het strand is makkelijk bereikbaar via een verharde weg.

Het Chalkos-strand

Het volgende strand op de route is het Chalkos-strand, dat dicht bij het dorp Kalamos ligt. Een geasfalteerde weg leidt naar dit strand. Het is een groot strand dat door de Grieken met veel plezier wordt bezocht. Er worden ligbedden en parasols verhuurd en er is gelegenheid voor een drankje en een klein hapje. De zee heeft een prachtige groenblauwe kleur.

Het Sparagario-strand

Dit strand bevindt zich in Kapsali. Men bereikt dit door het ezelspad te volgen of langs de zee te lopen. Het kleine kiezelstrand is rustiger dan het Kapsali-strand en er zijn geen faciliteiten aanwezig. Wel loopt de bodem ook hier langzaam af en is de zee altijd kalm.

Het Kapsali-strand

Misschien niet het meest idyllische strand van Kythira, maar wel het meest ‘bekeken’ strand van het eiland. Wanneer men vanaf Chora richting Kapsali gaat, ligt het gelijknamige dorp in een fraaie baai onder aan de voet van de berg. Het is meteen het meest bezochte strand van het eiland. Kapsali wordt voornamelijk door Grieken bezocht en kent in de maanden juli en augustus een gezellige levendigheid. Op dit strand zijn bedjes en parasols te huur en zeebodem loopt hier langzaam af in zee. Rondom de baai bevinden zich diverse kafenia voor een overheerlijke kop Griekse koffie en tavernes voor een drankje en een hapje. Er zijn diverse watersportmogelijkheden en worden er bootjes verhuurd. Ook in de avond is het hier goed toeven.

Het Feloti-strand

Dit kleine strand met kiezels is een rustig strand en is te bereiken via een onverharde weg.

Het Melidoni-strand

Dit zandstrand is toegankelijk middels een geasfalteerde weg. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er is een snack bar aanwezig.

Het Limnionas-strand

Aan de westkant van het eiland, vlakbij Mylopotamos, ligt het strand van Limnionas. Het strand is gemakkelijk te bereiken middels een geasfalteerde weg en de zee is kalm. Er is een kleine gelegenheid aanwezig waar u terecht kunt voor een snack of een drankje.

Het Lykodimou-strand

Vanaf dit strand kunt u een van de mooiste zonsondergangen bewonderen. Bordjes leiden vanaf Logothetianika via een slingerende weg door een prachtig landschap naar het Lykodimou-strand. Het is een groot zandstrand en op sommige plaatsen van het strand liggen kiezels. Er is een grot die voor een natuurlijke schaduw zorgt. Op het strand worden ligbedden en parasols verhuurd en er is tevens een kantina waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ondanks de bekendheid van dit strand met ligbedden en parasols, is het een prachtig strand dat zelden overvol is.

Het Agios Nikolaos-strand

Op de meest noordelijke punt van het eiland, waar tevens de vuurtoren van Moudariou ligt, kronkelt zich een lastig begaanbare, onverharde weg naar het strand van Agios Nikolaos. Afgelegen en voor u alleen.

Het strand van Platia Ammos

Dit dorp kent slechts enkele huizen en voor brood moet men naar het volgende dorp. Een taverne is er wel en ook het strand is hier heel mooi. Het spreidt zich uit langs het gehele dorp en bestaat uit voornamelijk zand met wat kiezels. Het loopt redelijk langzaam af in de zee.

Het Fourni-strand

In het noordoosten van het eiland ligt het Fourni strand. Te bereiken via een onverharde weg. Het is een afgelegen strand met een kristalheldere zee.

Interactieve kaart

Open interactieve kaart

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten