Dorpen van Lefkas

Lefkas

Behalve de dorpen waar onze accommodaties te vinden zijn, heeft Lefkas nog genoeg andere dorpen die een bezoek waard zijn, zoals het authentieke vissersdorp Agios Nikitas en de levendige badplaats Nidri. Tevens is het leuk om een kijkje te nemen in het bergdorp Karia.

Agios Nikitas


Agios Nikitas ligt aan de westkust van Lefkas op ongeveer 10 kilometer van de hoofdstad Lefkas-stad. Agios Nikitas is een sfeervol en typisch Grieks dorp. Het dorp staat bekend om haar kalmte en de nabijheid van prachtige stranden. Zo is het heerlijk vertoeven op het gelijknamige zandstrand Agios Nikitas. Het achterland van het dorp is groen en heuvelachtig. Wanneer u met de auto naar Agios Nikitas komt kunt u de auto het beste aan de hoofdweg parkeren, want het dorp wordt autovrij gehouden. Vanaf de hoofdweg is het een korte wandeling van ongeveer vijf minuten naar het centrum van het dorp. Tijdens deze wandeling komt u door de vele steegjes, geplaveid met natuursteen, die het dorp rijk is. Om u heen ziet u de typisch Griekse blauwe gebouwen. Het centrum van Agios Nikitas is levendig met kleine lokale winkels, maar ook enkele tavernes en barretjes.

Wilt u de drukte van het dorp achter u laten? Dan zijn er veel stranden die u kunt bezoeken. Het dorp heeft een eigen strand, Agios Nikitas. Dit is fijn zandstrand, maar kan in de zomermaanden wat drukker zijn. Goede alternatieven zijn dan de stranden van Kathisma en Pefkoulia. Via een wandeltocht door de bergen kunt u tevens het strand van Mylos bezoeken.

Nidri


Het kustplaatsje Nidri ligt in het oosten van Lefkas. De hoofdstad Lefkas-stad ligt op een kleine 17 kilometer. Nidri is sfeervol, levendig en kleurrijk, wat maakt dat het een geliefde bestemming is op Lefkas. Nidri is omgeven door fantastisch natuurschoon. Verscholen achter de groene heuvels ligt aan een afgesloten baai het oorspronkelijke vissersdorp Nidri. Deze afgesloten baai maakt dat Nidri populair is onder zeilers. In de zomermaanden zult u dan ook veel boten in de baai zien dobberen. Het strand in de baai van Nidri bestaat uit fijne kiezels en daarnaast zorgen de bomen voor de nodige schaduw. Aan het strand grenst een levendige boulevard waar veel souvenirwinkels te vinden zijn. Deze worden afgewisseld met tavernes en barretjes, allen met prachtig uitzicht over de haven en de baai.

In de nabije omgeving van Nidri zijn ook genoeg andere stranden te vinden waar u kunt genieten van zon, zee en strand. Op kleine rijafstand van Nidri liggen de stranden van Egremni en Porto Katsiki. In de zomermaanden kunt u ook een bootje huren in de baai van Nidri en een excursie maken naar de eilanden voor de kust; Scorpios en Meganissi. Met veel geluk kunt u tijdens deze tocht dolfijnen spotten.

Karia


Dit dorp in het binnenland van Lefkas is omgeven door groene natuur met cipressen en olijfbomen, en is gelegen op de uitlopers van de bergen. Het dorp ligt op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lefkas-stad. Menig wandelaar zal dit traditionele bergdorp doorkruisen tijdens zijn/haar tocht. Het dorp staat bekend om de borduurkunst. Als u een wandeling door de nauwe straatjes van het dorp maakt en bij een openstaande deur of raam naar binnen kijkt, zult u niet zelden een vrouw bezig zien met het weven van een kleed. In de vele winkels in het centrum van Karia hangen voorbeelden van zowel het weefwerk als van de borduursels zoals tafelkleden. Het dorpsplein van Karia is groot en gezellig met de zomermaanden gevuld met tafels en stoelen. Hier kunt u in de schaduw van de platanen tot rust komen.

op de kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten