Kaap Lefkatas

Lefkas

Terwijl het ruige landschap van Kaap Lefkas en het spectaculaire uitzicht tot aan Kefalonia uw blik vasthouden, dwalen uw gedachten automatisch af naar alle legendes en verhalen die verbonden zijn aan deze plek.

  • 24_KAAPLEFKATAS_AS
  • 21_KAAPLEFKATAS_LVB
  • 21_KAAPLEFKATAS_LVB
  • sappho, de mythe op lefkas, griekenland
/

Kaap Lefkas, ofwel Kaap Lefkatas, is het zuidelijkste puntje van Lefkas en volgens de overleveringen heeft het eiland zijn naam te danken aan deze locatie. De kaap werd al in de verhalen van Homerus beschreven als Lefkas Petri, dit betekent zoveel als witte rotsen.

Bij rustig weer en een idyllische zonsondergang is het nauwelijks voor te stellen dat hier ooit tijdens stormachtig weer mensen werden geofferd om de goden gunstig te stemmen. Anderen maakten hier zelf een wanhopige sprong in de diepte vanwege een onbeantwoorde liefde. Volgens de overlevering was een van hen de Griekse dichteres Sappho en aan haar heeft de kaap de bijnamen ‘De Sprong van de Dame’ of ‘Kaap van de Dame’ te danken.

Gelukkig is de kaap niet alleen het toneel van macabere gebeurtenissen geweest. Ooit lag hier ook het heiligdom van Apollo, beschermer van de zeevarenden. Het heiligdom was bekend in de gehele antieke wereld en elk jaar werden er hier aan het begin van de lente feesten georganiseerd. Van het heiligdom is weinig meer over en op de plek waar het heiligdom gelegen zou zijn staat nu de 14 meter hoge vuurtoren Doukato, volgens velen een van de mooiste vuurtorens in het Ionische zeegebied.

op de kaart

Accommodaties op Lefkas

Deel met vrienden of reisgenoten

Deel met vrienden of reisgenoten